發新話題

[漫畫] 火影忍者 第597話『時空間忍術的秘密』

[Close]
引用:
原帖由 -KswAI★ 於 2012-8-16 22:16 發表
九尾同嗚門聯手
咪姐係1條友..
佢地既攻擊點都係1..

引用:
原帖由 0123456 於 2012-8-16 19:32 發表

我百份之九十肯定地同你講,面具男一定係宇智波直系既人,而且

係一個少數知道寫輪眼禁術秘密既人,如果你問點解面具男用時空

忍術吾洗轉變成萬花筒既話,我唯一諗到既答案就係,卡卡西並無宇

智波家族既血統

你既 ...
點會等輸.

假斑肯定有伏筆=

兜咁快被人ko,睇來假班都吾勁得去邊

回復 63# 的帖子

兜係比鼬用伊邪那美gg  想反都吾得

想問輪迴眼 有咩威力??
我自己覺得萬花筒係勁過輪迴眼
係設計寫輪眼d花紋點都令過輪迴眼多多聲

回復 65# 的帖子

認同..單睇眼的術..以寫輪眼為最多~而且威力也比其他較強~

肯定有隱藏既力量

1.寫輪眼再進化係輪迴眼
2.輪迴眼識六種屬性的忍術,自來也講(係長門先係咁定有輪迴眼就係咁?)
3.始終六道違產,點會咁快出晒所有實力

最近有分析帖提出  面具男既真正身份係宇智波鏡(猿飛日斬果代,團藏既同伴,但下落不明),而佢就係宇智波帶土個老豆哩個論點

引用:
原帖由 Pomplamoose 於 2012-8-19 20:42 發表
最近有分析帖提出  面具男既真正身份係宇智波鏡(猿飛日斬果代,團藏既同伴,但下落不明),而佢就係宇智波帶土個老豆哩個論點
有幾有道理wo
難怪他能對初代火影描述得很仔細, 又說鳴人的性格好像初代
因為他有親眼見過初代, 當時他還很年輕
但我還堅持他是斑的弟弟, 因為我不認為被奪走眼睛會導致死亡

回復 70# 的帖子

如果鏡(面具男)係斑或者泉奈個仔,由鏡利用自己兒子(帶土)得到永恆萬花筒寫輪眼(thats why 面具男隻右眼可以輕易使出時空忍術)來完成佢地既遺志,咁就更加有趣

引用:
原帖由 葡萄 於 2012-8-12 23:22 發表
5係一半一半囉-.-
係絕對冇可能囉..
佢隻眼盡可能只係帶土隻眼
99.9999%唔係帶土
因為4代同面具佬打果陣
卡卡西都仲係細細粒 毛都未生齊
點會係帶土呀? ...
四代同面具男打戈陣 !卡卡西巳經羅左隻寫輪眼啦!
如果佢戈時未羅 四代封印九尾 佢仲點救卡卡西!! 你睇下卡卡西外傳就知!
其實阿飛到唔一定係帶土有直屬關系! 如果佢地真係有親密關係! 起羅帶土隻眼戈時就應該救埋佢啦!!(個人認為)
首先肯定阿飛係宇智波一族既人, 作者 廣宇智波一族既事唔多! 佢想虛構1個宇智波X 求其UP到得!!但直覺話比我知呢個人同班係同期出道既人! 只系作者無長細廣呢個人! 有可能係以前合作既隊友 又可能係反對班報仇木業既人!!因為阿飛既思想只系想世界和平,并唔係好似班甘諗想報復初代報復木業!!

引用:
原帖由 Pomplamoose 於 2012-8-20 17:49 發表
如果鏡(面具男)係斑或者泉奈個仔,由鏡利用自己兒子(帶土)得到永恆萬花筒寫輪眼(thats why 面具男隻右眼可以輕易使出時空忍術)來完成佢地既遺志,咁就更加有趣 ...
你不覺斑兩兄弟重逢更有趣? 斑一直以為他弟弟死了, 誰知道他一直隱藏自己的蹤影,
直到斑和初代打到兩敗俱傷, 他才出現盜取其千手之力而已, 因為他有自己的想法達到世界和平
同時也不認同他哥哥的做法

9尾睇黎自認比嗚人控制到了

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-8-20 21:42 發表

你不覺斑兩兄弟重逢更有趣? 斑一直以為他弟弟死了, 誰知道他一直隱藏自己的蹤影,
直到斑和初代打到兩敗俱傷, 他才出現盜取其千手之力而已, 因為他有自己的想法達到世界和平
同時也不認同他哥哥的做法 ...
從斑叔被兜復活之後既反應可以睇得出佢應該係識得面具佬      但事情偏離左佢原本既計劃(極有可能面具佬原先答應會用輪回天生復活斑    但後尼冇諗住咁做   所以當兜展示自己轉生到斑叔出尼    面具佬就好緊張)      

而點解斑叔會預料到自己既死亡    以及會如此信任面具佬     將自己既生命交托比佢就要等面具佬既身份同背景披露後先知道

面具佬=泉奈之說並唔係冇道理     主要只係岸本係資料集講到佢已經係戰亂中死左     (不過比岸本吹到未死都唔係冇可能)

發新話題