發新話題

[漫畫] 火影忍者 第597話『時空間忍術的秘密』

[Close]
好精彩 支持

已知個假斑一件事!!!
佢隻寫輪眼有99%係帶土的~
假斑是否帶土本人就唔知
期待下集
X_X

難道他真的是帶土

我覺得面具男係斑的弟弟, 斑的永恆萬花筒眼, 即使進化成為輪迴眼,
由始至終都是屬於斑的弟弟的眼睛,
難怪面具男常常說, 那隻輪迴眼, 原本就屬於他的

其實 斑 幾時死真係冇人知 佢係終末之谷同初代打完之後 仲獲得左初代既力量 可能就係呢股力量 令到佢修復哂所有既傷 仲延長左佢既壽命呢..  而且 當 斑 比兜用穢土轉生召喚出黎之後 第1句說話就話 長門這小子成長了不少呢  證明 斑 係認識得長門的 可能就係 斑 未死之前  一直操控住 曉 呢個組織

其實討論咁多都好似無乜用/_a_a__\

大家仲記五記得有一集佐佐移植眼個part見到有幾多集寫輪眼呢-.-
邊位啊你;"??

如果假班同卡卡西真係同一個時空既 點解卡卡西要用到萬花筒 但係假班唔洗呢?
假班有得cut神威 可能仲有神威用
同埋未見過假班用回輪眼 下期真係大把野要留意

引用:
原帖由 ☆_Ho〥 於 2012-8-15 22:24 發表
其實 斑 幾時死真係冇人知 佢係終末之谷同初代打完之後 仲獲得左初代既力量 可能就係呢股力量 令到佢修復哂所有既傷 仲延長左佢既壽命呢..  而且 當 斑 比兜用穢土轉生召喚出黎之後 第1句說話就話 長門這小子成長了 ...
正是, 所以我就懷疑斑臨死的一刻, 找到一個旋渦一族的長門繼承他的眼睛, 要有這一種血脈的人才能把輪迴眼運用自如
有一疑點就是, 如果面具男當時亦在場, 為什麼不干脆移植給面具男? 而是要給予長門呢?
所以面具男的身世還是個迷

引用:
原帖由 ★曉l3aBy° 於 2012-8-16 13:04 發表
如果假班同卡卡西真係同一個時空既 點解卡卡西要用到萬花筒 但係假班唔洗呢?
同埋未見過假班用回輪眼 下期真係大把野要留意 ...
這個point非常好
斑不需要變成萬花筒, 可能是他本身的道行已經是很高, 而且是宇智波家族的人
而帶土的眼睛應該是萬中無一天生就能使用時空忍術, 令斑也不捨得掉棄

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-8-16 18:03 發表 正是, 所以我就懷疑斑臨死的一刻, 找到一個旋渦一族的長門繼承他的眼睛, 要有這一種血脈的人才能把輪迴眼運用自如有一疑點就是, 如果面具男當時亦在場, 為什麼不干脆移植給面具男? 而是要給予長門呢? 所以面具男的 ...
我百份之九十肯定地同你講,面具男一定係宇智波直系既人,而且

係一個少數知道寫輪眼禁術秘密既人,如果你問點解面具男用時空

忍術吾洗轉變成萬花筒既話,我唯一諗到既答案就係,卡卡西並無宇

智波家族既血統
引用:
原帖由 ★曉l3aBy° 於 2012-8-16 13:04 發表
同埋未見過假班用回輪眼 下期真係大把野要留意  ...
你既語氣好似有種面具男可以剋制卡卡西既神威,大錯特錯了...

正確黎講,卡卡西既神威已經可以完全壓制住並破解面具男不受到任何傷害既把戲

姐係面具男既時空間忍術避免傷害既小戲法已經對卡卡西無用了,只要卡卡西隻眼

一日係度,面具男都係等輸

斑可以將自己被攻擊既身體部位局部傳送到異空間,卡卡西就將攻擊佢既物體傳送到

同一個空間,在異空間中進行攻擊

引用:
原帖由 0123456 於 2012-8-16 19:32 發表
你既語氣好似有種面具男可以剋制卡卡西既神威,大錯特錯了...

正確黎講,卡卡西既神威已經可以完全壓制住並破解面具男不受到任何傷害既把戲

姐係面具男既時空間忍術避免傷害既小戲法已經對卡卡西無用了,只要卡卡西隻眼

一日係度,面具男都係等輸

斑可以將自己被攻擊既身體部位局部傳送到異空間,卡卡西就將攻擊佢既物體傳送到

同一個空間,在異空間中進行攻擊
首先.卡卡西查克拉得好少
2.就算係異空間打到.佢都可以變返現實
例如.鳴門車風盾手裏劍
啊飛入異空間.卡卡西將手裏劍整入異空間
咁啊飛知道佢識入.佢一樣會出返黎
始終啊飛熟手過卡卡西咁多
速度同熟練度一定高過卡卡西

就算真係冇時空忍術
唔代表啊飛冇其他實力
佢輪回眼尐實力都未出過

再另外.卡卡西1打1打肯定唔夠啊飛打