發新話題

[漫畫] 火影忍者 第597話『時空間忍術的秘密』

[Close]
即係一隻寫輪眼送左比卡卡西,另一隻似係比佢搶左番黎用
咁咪即係得卡卡西先可以屠到佢A_A用咁多次神威 佢會崩潰冇MP-.-

引用:
原帖由 WATER.way 於 2012-8-12 23:28 發表
重點係 帶土一隻眼去左卡卡西度
另外一隻眼已經壓壞左 而且人都死埋 無咩機會呀嘛-.-
會唔會就係臨死個刻學到神威將自己傳送左去第到
願你亦看清楚

唔會係帶土 只不過係條友拎左帶土隻眼

說那隻眼是帶土的人, 你們好像忘記了面具男原本是有兩隻寫輪眼的
我個人認為寫輪眼是共用同一時空間而已
面具男有可能是斑的弟弟, 他失去雙目, 因而要搶同族人的眼睛
由於眼睛不是萬花筒也並不屬於他, 與卡卡西的情況相同, 因而得到了時空間的忍術
加上他盜得千手之力, 因而有比正常人更長的生命

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-8-14 06:12 發表 說那隻眼是帶土的人, 你們好像忘記了面具男原本是有兩隻寫輪眼的我個人認為寫輪眼是共用同一時空間而已面具男有可能是斑的弟弟, 他失去雙目, 因而要搶同族人的眼睛由於眼睛不是萬花筒也並不屬於他, 與卡卡西的情 ...
這不可能,班得到永恆萬華鏡既原因係佢確確實實地殺左佢弟弟

我認為面具男同帶土一定有某種關系,面具男原本有2隻眼,的確無錯,

但係果2隻之中,有1隻係屬於帶土,1隻屬於佢自己,佢同小南對決

既時候犧牲自己隻眼,最大既根據就係,班未有輪回眼之前既面具,

只係露左1隻眼,但係有左輪回眼之後既面具,露晒2隻眼都無所謂,

咁姐係證明左果陣既班只有1隻眼可以用時空之術,另1隻眼係用

吾到的

冇野係 冇可能既,之前D人都估 第六個管才係其他人物, 最後咪真斑
知唔知咩叫神.
神以前都係人.
不過佢做到人做唔到既野.
之後佢就係神.

引用:
原帖由 葡萄 於 2012-8-12 23:22 發表
5係一半一半囉-.-
係絕對冇可能囉..
佢隻眼盡可能只係帶土隻眼
99.9999%唔係帶土
因為4代同面具佬打果陣
卡卡西都仲係細細粒 毛都未生齊
點會係帶土呀? ...
張圖就係果陣時既卡卡西 ,毛毛都應該有齊哂
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
知唔知咩叫神.
神以前都係人.
不過佢做到人做唔到既野.
之後佢就係神.

嗚門真係...
似係帶土

帶土隻眼比野壓爛左-.- 點拎黎用

引用:
原帖由 WATER.way 於 2012-8-14 09:40 發表 帶土隻眼比野壓爛左-.- 點拎黎用
我真係吾知點解咁多人話帶土隻眼壓爛左,帶土只係右半身被壓到碎晒骨
無人講過佢隻眼壓盲左/壓爆左

引用:
原帖由 WATER.way 於 2012-8-12 23:28 發表
重點係 帶土一隻眼去左卡卡西度
另外一隻眼已經壓壞左 而且人都死埋 無咩機會呀嘛-.-
是否已經壓壞左, 就要睇作者點劃了,

死都可以劃返生, 普通一隻眼又有幾難?

再加上,什麼細胞培植, 想有幾多隻眼就有幾多隻 .

引用:
原帖由 0123456 於 2012-8-14 06:46 發表

這不可能,班得到永恆萬華鏡既原因係佢確確實實地殺左佢弟弟

我認為面具男同帶土一定有某種關系,面具男原本有2隻眼,的確無錯,

但係果2隻之中,有1隻係屬於帶土,1隻屬於佢自己,佢同小南對決

既時候犧牲自己隻眼,最 ...
同意…  佢裝輪回眼之前左眼既寫輪眼應該係用尼出伊邪那歧

(但果隻眼未必係佢自己…  我記得有一話睇到面具佬係寫輪眼既空間入面有個好大既「寫輪眼儲藏室」)

今話漫畫已經畫公仔畫到出哂腸     兩個人既半邊臉放埋一齊      除非你覺得作者後尼又會吹到卡卡西分析錯誤
等睇卡卡西既羈絆吧啦

哇  好正啊

嗚人真係搞事

我大膽估一估
我覺得係面具男係帶土 而點解會同四代打
係時空忍術 轉移左返去= =類似叮噹既時光機
所以卡卡西仲係細路仔   咁諗都應該合理掛

發新話題