發新話題

[漫畫] 火影忍者 第596話『一種忍術』

[Close]
我估時空忍術-.-
睇都似了.想去邊用一用時空gg
邊位啊你;"??

引用:
原帖由 Pomplamoose 於 1-8-2012 11:25 PM 發表
憑卡卡西對面具男忍術既分析同面具男對卡卡西寫輪眼能力既判斷
極有可能表示佢地兩個既寫輪眼(卡卡西左眼及面具男右眼)係來自同一個人(即係帶土)      所以先同樣有可以將物件係兩個時空之間轉移既能力
點解帶土變成神級忍者

應該係吸走佢粒螺旋丸,再係同一個位放返出尼引爆

回復 17# 的帖子

我認為面具男唔係帶土 (最少精神、靈魂上唔係)   只不過係拎走左帶土既右眼     但另一個重點就係   佢(身體)應該亦係屬於宇智波族

我諗一切重點應該關乎阿飛同外道魔像既關係
若然外道魔像係十尾 咁阿飛既身體我覺得極有可能係六道仙人既身體
要承受寫輪眼+輪回眼 除左宇智波同六道仙人 應該就無其他
我無估錯 卡卡西應該係將螺旋丸轉移左去外道魔像度
因為卡卡西一開始用神威對付魔像既時候 阿飛既面具就爛左
估計魔像同阿飛身體應該係相連 咁樣推斷十尾同六道又有可能
回頭是憤慨 看不到未來

下集一定未完 面具男仲有底牌

下集應該又講過去

引用:
原帖由 wan19948 於 2012-8-2 06:54 發表
下集應該又講過去
咁就大獲
又拖多一集

真係會唔會係佢唔係真班
所以隻手先仲係到?

甘又係喎  面具男  出左場甘多次  最常見既都只係 穿透 吸收既能力   正係識呢一種忍術 都可以屈死好多人.

引用:
原帖由 ☆_Ho〥 於 2012-8-2 13:03 發表
甘又係喎  面具男  出左場甘多次  最常見既都只係 穿透 吸收既能力   正係識呢一種忍術 都可以屈死好多人.
得四代可以打到咁勁

引用:
原帖由 峰仔=) 於 2012-8-2 14:23 發表

得四代可以打到咁勁
金色閃光 , 飛黎飛去 緊系勁

引用:
原帖由 Pomplamoose 於 2012-8-1 23:25 發表
憑卡卡西對面具男忍術既分析同面具男對卡卡西寫輪眼能力既判斷
極有可能表示佢地兩個既寫輪眼(卡卡西左眼及面具男右眼)係來自同一個人(即係帶土)      所以先同樣有可以將物件係兩個時空之間轉移既能力

兩個可能:
1   ...
伊邪那歧有使用期限,究極萬花筒我唔知,阿飛個隻就得5分鐘
╭霸氣★

面具佬應該就系帶土。 無誤了

帶土右邊身體系比 大石壓爛,所以左邊系冇事,系今集我地睇到 面具佬 既左邊手系完整既。
再睇番前集面具佬對卡卡西講既野。明顯 距對卡卡西有一定認識
面具佬 既寫輪眼系右邊 卡卡西既寫輪眼系左邊 符合左距當初將左眼送比卡卡西。

所以我大膽假設:
面具佬系帶土既話  
咁卡卡西同面具佬既寫輪眼就系同一對眼黎
卡卡西既神威同面具佬既 【時空忍術】 原理系一樣
所以 卡卡西 先會系第一個人發現面具佬忍術既秘密
而卡卡西話面具佬由頭到尾都只系識用一招術,應該就系神威
【因為系同一對眼 所以兩個都人都識用神威】

再睇番再之前五影會談 :

面具佬曾經比油女一族既人毒到隻右手 距自斷右手後睇得出有一啲白色類似泥土既野,如果估計冇錯 應該就系白絕既細胞黎
咁就解釋到,點解 帶土右邊身體被壓爛到依家都仲可以活動自如 唔死得, 原因應該就系 白絕用距既細胞幫距

’ 所以面具佬系 帶土既機會 好高

回復 29# 的帖子

但係..  面具男用九尾打木葉村果陣..  卡卡西果D都仲係好細個-_-

發新話題