29 12
發新話題

【英雄設計--織田軍】宇喜多秀家

[Close]
引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 2012-7-19 12:38 發表

有咩關係
改名囉- -
因為招技強
自己將2個字+埋就知咩事-,-

你除左天生技,招招技都係「暴」

引用:
原帖由 spiker 於 2012-7-20 22:34 發表
你除左天生技,招招技都係「暴」
改左了

如果有條友玩呢隻英又[[強]]
                         加埋d [[暴]]技
                           對面係稻
                                     姬
                咁咪0.0

引用:
原帖由 一刀秒七頭 於 2012-7-20 23:12 發表
如果有條友玩呢隻英又[[強]]
                         加埋d [[暴]]技
                           對面係稻
                                     姬
                咁咪0.0
織田軍應該唔會

唔好由呢個方向諗啦

陣營:織田軍
攻擊方式:遠程(600)
英雄屬性:智慧
三圍:
力量:19+1.90
靈活:23+1.95
智慧:38+3.75
基礎能力:
攻擊力:70-78 裝甲:7 血量:975 法力:456

(D)霜.扭轉乾坤(天生技)
(耗魔:50 CD:6)
轉化為冰霜狀態,使自身技能擁有冰霜效果

(D)焰.扭轉乾坤(耗魔:50 CD:6)
轉化為火焰狀態,使自身技能擁有火焰效果

(一開始處於火焰狀態)

(W)焰.龍捲/霜.龍捲:
(耗魔:100/120/140/160 CD:18)
在指定地點450範圍內放出一波風暴,對範圍內的敵人造成[100/200/300/400]傷害,並
(焰:每秒造成[15/20/25/30]傷害,持續5秒 霜:減低敵軍[20/25/30/35]%移動速度,持續4秒)
施展距離600
回應︰.火炎模式︰400+ 30x 5 = 550傷
.冰霜模式︰400傷,4秒減35%移動速度

(E)焰.流星/霜.流星:
(耗魔:120/140/160/180 CD:22)
在直線750範圍召喚流星,對被擊中的敵人造成[100/200/300/400]傷害並眩暈[0.5/1/1.5/2]秒,範圍150
(焰:有效範圍增加100 霜:眩暈時間增加0.5秒)
回應︰
.火炎模式︰250範圍400傷+2秒暈

.冰霜模式︰150範圍400傷+2.5秒暈

(R)焰.鬼球/霜.鬼球:
(耗魔:140/160/180/200 CD:20)
向指定方向召喚一個會不斷前進的大型球體,每0.1秒會攻擊400範圍內的隨機敵人造成[10/15/20/25]傷害,並
(焰:每0.5秒會對200範圍內的敵人造成[30/40/50/60]熾炎焚身式傷害 霜:降低200範圍敵人[25/30/35/40]%攻擊和移動速度)
球體可存在8秒,移動速度為150
回應︰
.火炎模式︰25x 10x 8 + 60x 2x 8 =2960傷

.冰霜模式︰25x 10x 8=2000傷,?秒40%減速

(T)焰.天譴/霜.天譴:
(耗魔:280/330 CD:170)
使指定地點1500範圍內的敵人受到天譴,解除身上所有正面法術效果(包括魔水,叮不可擋),並
焰:每秒受到[20/40]點傷害,持續70秒(無視魔免,可以淨化),如在期間死亡將會爆炸對300範圍內的敵人造成[300/450]傷害
霜:減低[6/12]%攻擊和移動速度,持續70秒(無視魔免,可以淨化),如在期間死亡將會對300範圍內的敵人造成[1/1.5]眩暈
施展距離450
回應︰
.火炎模式︰40x 70 = 2800傷,死後450傷

.冰霜模式︰70秒12%減速,死後1.5秒暈

總結︰
火炎模式= 550+ 400+ 2960+ 2800+ 450= 7160傷,仲要2秒暈,直江都唔夠你勁
冰霜模式= 400+ 400+ 2000= 2800傷,仲要4秒35%慢+2.5秒暈+?秒40%慢+70秒12%慢+1.5秒暈=<74秒慢+4秒暈,好屈啊.你3技仲勁過大技LO

引用:
原帖由 spiker 於 2012-7-21 11:35 發表
陣營:織田軍
攻擊方式:遠程(600)
英雄屬性:智慧
三圍:
力量:19+1.90
靈活:23+1.95
智慧:38+3.75
基礎能力:
攻擊力:70-78 裝甲:7 血量:975 法力:456

(D)霜.扭轉乾坤(天生技)
(耗魔:50 CD:6)
轉化為冰霜狀態,使自身技能 ...
其實呢,直江係7200

另外冰3技係靈氣慢

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 21-7-2012 17:40 發表

其實呢,直江係7200

另外冰3技係靈氣慢
你知咩叫範圍200? 即係近戰

引用:
原帖由 spiker 於 2012-7-21 19:39 發表

你知咩叫範圍200? 即係近戰
所火3技傷都係要掂到先會扣,不會過屈...(同埋個波我諗住大細係約150範圍)

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 21-7-2012 23:22 發表

所火3技傷都係要掂到先會扣,不會過屈...(同埋個波我諗住大細係約150範圍)
咁你預計掂到幾多? 大細係約150範圍,咁仲叫大型球體

引用:
原帖由 spiker 於 2012-7-22 11:47 發表

咁你預計掂到幾多? 大細係約150範圍,咁仲叫大型球體
Um...咁冇左大型2個字囉(聽講150範圍係冰風球大細= =?)

E隻英,係咁多隻英之中,我最欣賞既一隻,因為火同冰既交叉,淨係外觀都給引人,再善用火炎既燃燒同埋冰霜既緩慢,簡直Perfect

引用:
原帖由 spiker 於 2012-7-23 12:52 發表
E隻英,係咁多隻英之中,我最欣賞既一隻,因為火同冰既交叉,淨係外觀都給引人,再善用火炎既燃燒同埋冰霜既緩慢,簡直Perfect
哈哈哈多謝

新英諗全整龍造寺隆信,不過技仲諗緊

29 12
發新話題