發新話題

1條片幫你war3改頭換面,簡單到傻都識改~(已改第7個網)

[Close]

1條片幫你war3改頭換面,簡單到傻都識改~(已改第7個網)

邊框移除UI
http://christor86.deviantart.com/gallery/#/d24mb6w
血條色
http://hulkshare.com/qzgecc9pz6di
修改背景網及改按鈕色
https://sites.google.com/site/orlas036/wc3custom
施法光環修改
http://www.ipVe.com/bbs/viewthread.php?tid=481910

SpellAreaOfEffect 人類

SpellAreaOfEffect_NE 半獸人

SpellAreaOfEffect_Undead 不死族

SpellAreaOfEffect_Orc 夜精靈

由於好多人都唔得,建議改唒4個

改版面
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=240833&extra=page%3D7
改變字型
http://www.mediafire.com/?wwnhxsv009trvjj
技能CD顯示器
請下載款式(1)
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=404631&highlight=%E5%B7%A5%E5%85%B7

格式工廠
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=467140&highlight=%E6%A0%BC%E5%BC%8F%E5%B7%A5%E5%BB%A0
引用:
有文字教學
回復 253# 的帖子第一個網down個zip入面既所有野、第二個網down個zip入面名為『UI』既file、第三個網down既zip既其中一個『選單配色』file既入面名為既『UI』及『Texture』file、第五個網搞掂轉換步驟之後既war3styler壓縮檔入面名為 既『UI』file、第七個網down完後個zip入面名為『fonts』及『ui』的file

以上我講既全部file和程式檔,也是直接解壓入war3 file

另外,第四個網既其中一個光環zip入面既『SpellAreaOfEffect.blp』(放入war3file入面既replaceableTexture入面既selection,之後改名) 、第六個網既話,down完『unifont』rar之後解壓入面名為『unifont』既file入war3個file後,入去war3入面既『unifont』file入面按setup安裝
自己去桌面街搵

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
工口工口

引用:
原帖由 陳靜 於 2012-6-28 16:44 發表
唔該.
我想問片1:30秒個個人企左綠色個個點整
同down咩?
我都唔知,我每次轉完版面就變成咁
引用:
原帖由 Ming_夜空 於 2012-6-28 16:42 發表
謝謝分享
另想問有冇顯mp的程式?(岩岩見有關貼子 順帶一問):handshake
我唔識用,自己諗
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
工口工口

引用:
原帖由 AnLyeSs.Flower 於 2012-6-28 17:02 發表
血條色 我想知係咩色?
條片咪有囉- -
引用:
原帖由 aR.YaM 於 2012-6-28 17:38 發表
點解第四步我搵唔到E個文件ReplaceableTextures
冇可能,
第1個網果舊野就已經有ReplaceableTextures
引用:
原帖由 花前月下. 於 2012-6-28 17:12 發表
有冇顯示回魔回血速度的工具 THANKS
引用:
原帖由 罐裝金象米 於 2012-6-28 17:26 發表
改字型係變成
點??有咩分別??
條片咪有囉..
引用:
原帖由 [KinGeR]KinG. 於 2012-6-28 17:13 發表
整咩會加1倍速??
整影片個陣加速

工口工口

引用:
原帖由 Mayb3_- 於 2012-6-28 19:09 發表
點解我整完個WC3STYLER冇UI個FILE出現?
你有冇解壓出黎?
你解壓係war3到可能會覆蓋原來個ui,
如果你解壓左係桌面,可能係你搵唔到姐..
都係冇就再整多次
工口工口

引用:
原帖由 疾風王者 於 2012-6-28 19:44 發表
其實....樓主只係將前人發既兩個帖合埋 咁就成班傻仔捧樓主上神檯
你搵得齊e d野要幾耐?
工口工口

引用:
原帖由 醉愛x淑瑩 於 2012-6-28 20:55 發表
點解用施法光環 信長個個2技點解冇變?
1.你係咪跟足我條片?
2.你有冇改名?
SpellAreaOfEffect 人類
SpellAreaOfEffect_NE 半獸人
SpellAreaOfEffect_Undead 不死族
SpellAreaOfEffect_Orc 夜精靈
信長只係會用半獸人,所以我條片只教左半獸人
3.你用咩地圖試? (因為依個只係改左半獸人,如果你玩其他,例如夜精靈,會冇E個效果)
4.檔案後面是否.blp ?
5.位置是否放在Warcraft III\ReplaceableTextures\Selection ?
如果你做齊5樣都唔得..
唔得先再搵我-3-
工口工口

引用:
原帖由 KtPoOr∮雄 於 2012-6-28 21:42 發表
5分鐘搞掂@@
不知你有冇點左個人下面果個圓形改其他圖案...我見人可以下面係寫輪眼 :funk:
個d係更加深ge野- -
你想自設既可以自己努力搵,再唔係問疾風王者仲得
不過講真句,如果真係咁易整,唔洗出咁多教學
引用:
原帖由 疾風王者 於 2012-6-28 21:42 發表

1分鐘

巧妙運用"關鍵字"

2樣野同時搵到晒(我GOOGLE)

更加詳細都有

唔洗用佢俾你果堆預設既施法光環 用乜圖都得 你得唔得?:handshake ...
你要出可以出:handshake
引用:
原帖由 峰™._. 於 2012-6-28 21:45 發表
搞搞下搞到war3都開唔到-_-
e個有樣野衰就係唔知你邊到出錯- -
試下del左ui同ReplaceableTextures同Textures
並按UNINSTALL.reg
引用:
原帖由 [C]oMpletE_DIE 於 2012-6-28 22:10 發表
求歌~~~~
:handshake
超人不會飛
引用:
原帖由 【Hyma】Kk 於 2012-6-28 21:38 發表
我想問點解我down你個啲野係會彈左個相出黎
但係黑圖黎
吾識整
你有冇轉檔?試下用桌面街個d高清圖

工口工口

引用:
原帖由 峰™._. 於 2012-6-28 21:37 發表

我齊曬  位置一樣 檔名一樣   地圖用官方地圖 但系施法光環都系冇改變
下載
Dropbox
張女面既ui同ReplaceableTextures
放入war3
CUSTOMBG.reg
之後再重新做多次d步驟
Dropbox
工口工口

引用:
原帖由 峰™._. 於 2012-6-28 22:23 發表

跟住要再跟翻一開始步驟整多次?
我想問你做到第幾個網gg左?
工口工口

引用:
原帖由 峰™._. 於 2012-6-28 21:20 發表
0:51戈度冇出現UI -_-
del左舊野再解壓過,
清埋個垃圾桶
工口工口

引用:
原帖由 峰™._. 於 2012-6-28 22:32 發表

我問問題戈度

但系我開唔到系因為我重新改左個背景圖片
你del左張自設圖?
訓覺~
自己慢慢研究

工口工口

引用:
原帖由 【Hyma】AvA 於 2012-6-28 23:00 發表
我既意思係我down左之後出吾到個zip
但係出左個rar不過冇圖 整係黑曬
zip同rar有咩分別?
第幾個網?
引用:
原帖由 WA_信 於 2012-6-28 22:57 發表
找唔到war3個檔
去ky0到自行下載
工口工口

引用:
原帖由 峰™._. 於 2012-6-28 22:53 發表

都系冇ui出現
你試下運行睇下得唔得,
唔得既話..
迫我開奧義..

入面有圖同名(拉去中間)
https://sites.google.com/site/orlas036/wc3custom
介面UI載點:
ASUS  /  Dropbox

介面的修改方法如下:
0.將檔案下載下來並且解壓縮

1.點選CUSTOMBG.reg啟動魔獸3自訂效果
2.將UIReplaceableTextures這2個資料夾放到你的魔獸3資料夾內
3.預設介面安裝完成
(非預設介面UI資料夾都是放在個別的資料夾內)

介面的還原方法如下:
1.點選UNINSTALL.reg取消魔獸3自訂效果
2.將UIReplaceableTextures這2個資料夾從你的魔獸3資料夾內刪除
3.自訂介面解除安裝完成
工口工口

引用:
原帖由 【Hyma】AvA 於 2012-6-28 23:12 發表
個個網都係咁...
我DOWN完個rar乜野都冇...得個黑畫面出黎
頭3個都係咁
介唔介意影幅相比我cc?
zip同rar e d野我真係唔識搞- -
你之前試過成攻開ed野未?

真係要訓了~
再見~

工口工口

引用:
原帖由 陳靜 於 2012-6-28 23:21 發表
跪求如何整人物個地下踩綠色個個野

幫下我
:@:@求求求
你而家冇??
都話轉版面個陣自然會有..

ASUS  /  Dropbox
將檔案下載下來並且解壓縮

1.點選CUSTOMBG.reg啟動魔獸3自訂效果
2.將UIReplaceableTextures這2個資料夾放到你的魔獸3資料夾內

介面的還原方法如下:
1.點選UNINSTALL.reg取消魔獸3自訂效果
2.將UIReplaceableTextures這2個資料夾從你的魔獸3資料夾內刪除
3.自訂介面解除安裝完成

工口工口

發新話題