發新話題

[1.2.5生存] Minecraft Server 懶人包

[Close]
支持,精品文章
--------------------------------------------
教到人開server =="請不斷更新

有冇裝
EssentialsGroupManager
EssentialsGroupBridge
如果冇就整入去
如果有就SET做有名係前面:ADMIN player 果d
咁樣會幫到更多人,當然set都要權限,咁樣你個post會大受好評a_a

引用:
原帖由 黑色死神 於 2012-6-22 18:17 發表
個VLAN IP 每日都要更改?
唔係每日,係每次入,都唔一樣,除非你果時冇人入冇人退區,你要跟番個ip 最後的數字係zid數字,minecraft區1 就192.168.240.zid 數字 (好似係)

引用:
原帖由 alankui 於 2012-6-23 15:20 發表
支持
點樣裝 登入系統?
仲有 得英文版? 有冇中文版?
要用bukkit 開server安裝authme插件(好似有串錯),d英文好易,無需中文

引用:
原帖由 臥槽泥馬 於 2012-6-27 20:01 發表
這個要開VLAN嗎?!
如果要,要設D咩?
其實個個開server器都唔一定用vlan連線,不過我地1:支持vlan 2:用vlan冇咁lag
所以先會用,你可以入minecraft區 (唔一定,不過統一d) ,之後就開ser >入game打ip ,192.168.240.zid數字
---------------
每次入區都有機會個zid數字唔一樣,可以係用戶帳號睇/直接係一個一個咁搵睇最左手面果到

引用:
原帖由 MGY 於 2012-6-28 23:47 發表
我ok左.唔該哂.另一個問題.想問下呢....
如果我係開ser既..咁e加我想係網上dw d 模組落黎用.(mod?)
下載完放係邊.?同埋如果開ser既下載左.
其他玩家洗唔洗下載.?
有埋有咩要注意.?
唔該.! :ha ...
其他玩家要安裝
要注意入模組係server入面,好易會壞A_A

引用:
原帖由 chuntony 於 2012-6-30 17:21 發表
我想點set做日頭晚夜?
/time set 數字
/time 數字tick

發新話題