發新話題

[1.2.5生存] Minecraft Server 懶人包

[Close]
引用:
原帖由 x楊巨祥x 於 2012-6-22 10:42 發表
server-port=25565<將 Port 指向開 Ser 的電腦,請參閱你的路由器說明書。

這是什麼意思??每個人都唔同??
緊係每個人都吾同

個VLAN IP 每日都要更改?

引用:
原帖由 黑色死神 於 2012-6-22 18:17 發表
個VLAN IP 每日都要更改?
唔係每日,係每次入,都唔一樣,除非你果時冇人入冇人退區,你要跟番個ip 最後的數字係zid數字,minecraft區1 就192.168.240.zid 數字 (好似係)

下一次既更新將會係25 / 6

支持
點樣裝 登入系統?
仲有 得英文版? 有冇中文版?

引用:
原帖由 ★夜飄冷 於 2012-6-22 13:28 發表

緊係每個人都吾同
除左說明書之外仲有冇其他方法可以知道,因為說明書早就不見了=.=

引用:
原帖由 alankui 於 2012-6-23 15:20 發表
支持
點樣裝 登入系統?
仲有 得英文版? 有冇中文版?
要用bukkit 開server安裝authme插件(好似有串錯),d英文好易,無需中文

點解開左個start D文字係第1行唔去下面,1,2秒之後熄埋

登入系統:
AuthMe
xAuth

引用:
原帖由 ming100 於 2012-6-23 20:53 發表
點解開左個start D文字係第1行唔去下面,1,2秒之後熄埋
出現過乜野字

小弟IQ低 不太明白

你可否交代詳細情節0.0
同埋個#Minecraft server properties用左文件開
但係都多左d野 唔係好明~

引用:
原帖由 肥兀 於 2012-6-24 11:52 發表
小弟IQ低 不太明白

你可否交代詳細情節0.0
同埋個#Minecraft server properties用左文件開
但係都多左d野 唔係好明~
二樓不就詳細交代了?
看不懂是你的問題

引用:
原帖由 x楊巨祥x 於 2012-6-23 16:17 發表

除左說明書之外仲有冇其他方法可以知道,因為說明書早就不見了=.=
其實吾需要知道得既..

你話有個野要用文件開既???

之後我見到有d野好似唔係2樓到

引用:
原帖由 肥兀 於 2012-6-24 12:02 發表
你話有個野要用文件開既???

之後我見到有d野好似唔係2樓到
嗯嗯;;
就算起2樓到出現左;;你都係吾明:handshake

發新話題