發新話題

[PS] 團圖

[Close]

[PS] 團圖

註:Photoshop

事關呢排有小許時間整圖

梗係唔會放過啦 整下團圖

主要張d素材混合, 調調效果等

左手邊太空虛, 所以好似版主咁整左d帖子版面落去
引用:
本帖隱藏的內容需要回復後才可以瀏覽,違規者以後無得睇我既圖!

以下為所用素材都幾多下

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

估唔到我咁整都會有人留意到  

引用:
原帖由 乂紫魂乂 於 2012-4-6 18:41 發表
梗係啦!作為一個整圖發燒友,點會唔留意每張值得我留意既圖每個地方。

很有躍動感覺.亦非常漂亮,,,,紅色代表重新,,,,,有高昂的士氣,,很讚啊
唯空間感不足..字放位置略嫌生硬..不過是在10等9級制上是上下的作品
建議:可不要那個討論區.整個畫拉過少少.最右面留點空位.有餘韻的感覺
字體則用
英文草書更有氣勢

回復 4# 的帖子

中文神用字果然特別

btw 來看看圖吧
Nok

引用:
原帖由 煩=.= 於 2012-4-7 17:06 發表
很有躍動感覺.亦非常漂亮,,,,紅色代表重新,,,,,有高昂的士氣,,很讚啊
唯空間感不足..字放位置略嫌生硬..不過是在10等9級制上是上下的作品
建議:可不要那個討論區.整個畫拉過少少.最右面留點空位.有餘韻的感覺
字體則 ...
空間感不足 可能文字太多而已 字型方面調較一些還可以

字放位置略嫌生硬 此話何解 比點建議我@@

引用:
原帖由 C_k 於 2012-4-7 17:31 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=5159392&ptid=523325][/url]
空間感不足 可能文字太多而已 字型方面調較一些還可以

字放位置略嫌生硬 此話何解 比點建議我@@
姐係字放位置太有規律了....可從字形大小入手.或虛實度..從而取得平衡感...~這會更佳...

引用:
原帖由 煩=.= 於 2012-4-7 17:45 發表

姐係字放位置太有規律了....可從字形大小入手.或虛實度..從而取得平衡感...~這會更佳...
即是全部太過一致會很單調 我再改改看吧
在第一樓我更新左第2張圖 你看看如何

引用:
原帖由 C_k 於 2012-4-7 18:42 發表
即是全部太過一致會很單調 我再改改看吧
在第一樓我更新左第2張圖 你看看如何
好好多= =!!!!喂..e個真係靚
讚爆了..~冇野挑剔啦-.-

引用:
原帖由 煩=.= 於 2012-4-7 21:03 發表

好好多= =!!!!喂..e個真係靚
讚爆了..~冇野挑剔啦-.-
係比較之下又真係第2張好d喎:-)

兩張都各有好處我覺得~ 第1張井然有序, 第2張則較狂野

看各人喜好的吧

引用:
原帖由 乂紫魂乂 於 2012-4-6 18:41 發表
你咁整十分之明顯

發新話題