發新話題

優質笑話創作比賽

[Close]
係度POST笑話?
等我呢家作一個先

自創標題 : PowerPoint

有一日,學生們要用PowerPoint做匯報
學生A為左高D分就好努力咁做,仲要做到水蛇春咁長

中文老師就埋怨說:「同學,撞鬼咩,咁長想改死阿Sir咩?」
同學A反駁:「撞鬼咩,長又嘈,短又嘈
中文老師:「拿,唔准跟我講野,你知唔知咩叫PowerPoint 呀?!簡稱叫『簡報』啊。」

同學A :「阿Sir你吾識英文我唔會怪你,英文老師教我,PowerPoint 係解『力量點』,小學常識科有教,係槓桿原理,It is 『公幹遠理』 u know ? 」

中文老師:「我呢家真係要『公然幹你』丫」

____
心得:band3學校真人真事(非本人,老師是老頑童兼學校元老,說話比較不會顧慮太多

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-3-22 00:48 發表

每個月21號舉行一次= =,有冇睇野= =
是但啦,呢家作定無壞既其實,
應該無人抄我掛
如果我潛左水,麻煩版主幫我放去比賽度,唔該了
引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-3-22 00:48 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=5110214&ptid=519795][/url]

每個月21號舉行一次= =,有冇睇野= =
今日22號啦,琴日21號有咩問題

引用:
原帖由 百鬼丸·神 於 2012-3-22 23:26 發表
某銀行總裁的美麗女秘書陪伴一名到訪的非洲國王遊覽。   
這位國王不但非常富有,而且是重要客戶。突然之間,國王向女秘書求婚。
女秘書自然不願意,但又不想得罪大客,於是想辦法讓他知難而退。
她說:"要我嫁給你,有三個條件。
第一,結婚介指的鑽石必須有75卡,后冠鑽石必須有200卡。"
國王想了一會,說:"好,我有,我有!"
眼見第一招不行,女秘書又說:"你要在紐約替我建一座有100間房的大屋。還要在法國最佳的釀酒區建一座城堡,作為渡假屋。
"國王想了一會,又跟在紐約和法國的經紀通了一個電話,說:"好,我建,我建!"
女秘書唯有使出殺手招:"我的男人,那話兒必須有 十四吋長。"
國王愕然, 過了好久,
才一臉無奈地說: 好!我切,我切!"
說實話,這個我聽過一模一樣在_WANT_討論區

發新話題