發新話題

開伺服器教學(官方)70%自製

[Close]
早知我都copy算 (講笑)
人生就係咁悶

等我黎講下吧
如果你要用官方的 就最好就是玩正正常常的生存了 因為官方的是用不到插件
------------------------
Bukkit就好用得多了 因為可以用插件
人生就係咁悶

引用:
原帖由 ★凍檸茶 於 2012-3-6 16:44 發表
點樣chok野。

我個fd識我唔識~
CJB MOD,TONYMANYITEAM等等 最常用的
人生就係咁悶

引用:
原帖由 ★凍檸茶 於 2012-3-6 17:16 發表
姐係點。

我同我個fd係玩多人連線既。

佢chok到鑽石裝。。
呢個呀-.-http://www.youtube.com/watch?v=MOZwKwwM0kE
人生就係咁悶

引用:
原帖由 傻仔﹏創 於 2012-3-9 09:54 發表
SERVER器係1.1   個MC係1.2.3咁點??
1.2的話用這個http://forums.bukkit.org/threads/bukkit-1-2-3.63223/
人生就係咁悶

引用:
原帖由 danny20064 於 2012-3-9 18:58 發表
1.1都開唔到SER...
1.IP錯左
2.你都冇開SER
人生就係咁悶

引用:
原帖由 小飛豬 於 2012-3-15 15:11 發表
這個遊戲衰在太多插件,Mod , 一多左之後,聯機 就非常困難,因為遊戲版本不一是不能聯線的.

加上這個遊戲的聯機模式邏輯比較繁複,不是一般玩家可以馬上手. ...
就係因為呢個遊戲難以去捉摸 先會有咁多人玩
人生就係咁悶

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-3-15 17:37 發表
你msn去左邊,好耐冇見- -,你同ming好耐冇上啦
有野做-.- 星期5 6 日先上
人生就係咁悶

引用:
原帖由 yautszto 於 2012-4-7 22:22 發表
我去唔到我個ser.說User not premium
User not premium

在Server Folder內的server.PROPERTIES 把online-mode=true 轉做online-mode=false
人生就係咁悶

發新話題