22 12
發新話題

[活動]發放笑話奬賞日

[Close]

[活動]發放笑話奬賞日

發放笑話奬賞日

每個月1號及2號

每個會員開個新POST POST 1個優異的笑話作品

每個笑話看程度加$5-$20

加分條件:

感想10字有$5

感想20字有$10

另外$10靠版主的笑點高不高,能不能笑出來
註:
版規6.為免呃分情況,請不要在一天內開超過5個post。

咁少$又吾係分喎
你感覺到會有人開post咩
同埋都冇幾多人流

引用:
原帖由 伯伯鳥不起 於 2012-2-29 22:40 發表
咁少$又吾係分喎
你感覺到會有人開post咩
同埋都冇幾多人流
放個有笑點的笑話打少少感想都有$20啦
$20咁易有?

從前有粒軟糖,佢去左行山,行到半路佢話佢隻腳好軟。 (22隻字) 唔計標點

引用:
原帖由 Mp. 於 2012-3-1 13:56 發表
從前有粒軟糖,佢去左行山,行到半路佢話佢隻腳好軟。 (22隻字) 唔計標點
睇完冷笑左一下...

UM...呢個係小學聽過既

下面絕對係人手打架:)

小明同爸爸捉棋,因為小明乜都吾識,爸爸就教佢。小明話:我用隻車食你。
然後爸爸就話:呢隻叫"居"吾係車。捉完棋爸爸帶佢去M記食野,跟住小明拎住隻雞翼同茄汁問咩黎。爸爸就話:呢隻雞腳同埋茄汁黎。跟住突然聽到一聽巨響,小明同爸爸就走左出去睇睇,然後小明話:哇!有隻"居"撞到隻雞腳,仲流左好多茄汁阿

好搞笑,細個聽到成日笑到拍拍聲  我笑點極低
所以分享出去:)VERY NICE
人生得意須盡歡 莫使金樽空對月...    kelb.    ♥
[/URL]

引用:
原帖由 hkl0vekk 於 2012-3-1 17:01 發表
UM...呢個係小學聽過既

下面絕對係人手打架:)

小明同爸爸捉棋,因為小明乜都吾識,爸爸就教佢。小明話:我用隻車食你。
然後爸爸就話:呢隻叫"居"吾係車。捉完棋爸爸帶佢去M記食野,跟住小明拎住隻雞翼同茄汁問咩黎。爸爸就話:呢隻 ...
引用:
原帖由 Mp. 於 2012-3-1 13:56 發表
開個新POST打少少感想有錢加

引用:
原帖由 SNSD★芬尼 於 2012-3-1 17:32 發表
講真20$真係好唔吸引
遲D第二次活動係比賽
頭3名有分加

回復 7# 的帖子

要出去開POST架原來- -

咁我COPY出去算

記住加我錢
人生得意須盡歡 莫使金樽空對月...    kelb.    ♥
[/URL]

原創的
有一日,小強同佢爸爸傾緊計,
傾傾下有一隻曱甴,
之後爸爸立即打死佢,
之後爸爸就喊.

本人未同人講過所以唔知其他人點念,
但係我覺得我e個笑話唔算好笑,
仲有好似比人一種唔似笑話既感覺,
加上本人第一次作所以都差唔多架啦

完全唔知讀完書搵d咩工做好,有冇人收都係一個問題

- -感想..    講笑話會有咩感想..

快D啦
4月1-4月2

4月1笑話活動

感想:HAHA佢為左食煙狂食飯患胃病,你地千萬不要學
戒煙

某公患有心臟病,醫生勸他戒煙,并且說,如果不能一下子戒掉,
    可以先改成每天飯后抽一支。
    一月后,他又去看醫生,醫生檢查后發現他又有了胃病,大惑不
    解,問:“這是怎么回事?”
     -“可能是因為我為了遵守您飯后一支煙的建議,每天吃飯次數
         過多而且不規律吧...”

引用:
原帖由 A-Lin☆ 於 2012-4-1 15:49 發表
感想:HAHA佢為左食煙狂食飯患胃病,你地千萬不要學
戒煙

某公患有心臟病,醫生勸他戒煙,并且說,如果不能一下子戒掉,
    可以先改成每天飯后抽一支。
    一月后,他又去看醫生,醫生檢查后發現他又有了胃病,大 ...
請自行開新POST

唔錯的活動

22 12
發新話題