發新話題

[電繪程式]SAI

[Close]

[電繪程式]SAI

SAI是由日本SYSTEMAX公司出品的一款繪圖軟體。
畫板可以任意旋轉、翻轉畫布,縮放時反鋸齒,以及強大的墨線功能。

概要

包含噴槍、水彩筆、馬克筆等柵格化繪圖工具,以及矢量繪圖工具。此外,可設置在繪圖時不讀取滑鼠坐標,直接使用數位版坐標進行定位。

手抖修正
手抖修正功能改善用手繪方式在數位版上畫圖時對線條的影響。

矢量繪圖
使用矢量化的矢量繪圖工具,可以對筆畫、錨點、筆壓效果進行編輯。使用鋼筆圖層,
可在繪製曲線後對曲線進行反覆編輯,像Photoshop的鋼筆工具那樣。

畫布旋轉
SAI提供了旋轉畫布功能,通過使用快捷鍵,
可以以任意角度旋轉畫布,在一邊作畫時可隨時旋轉畫布。

其他
內部以16進制格式處理RGB和alpha圖層信息。
不包含文本工具、漸變工具、圖形工具,無法使用圖層鎖定,不兼容CMYK模式。

Download:
http://www.mediafire.com/?g9kogt94wqtj7yb

下載點係我自己上傳.如果down唔到or用唔到可以搵我.尋找解決方法

奇策士とがめ。

引用:
原帖由 shui541 於 2012-2-14 23:03 發表
其實我想知係咪要繪畫板畫   
電繪係要用繪圖板畫.
但係有人好鍾意用滑鼠畫

亦有人搵唔到載點.所以我先上傳上黎
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 shui541 於 2012-2-14 23:26 發表
滑鼠難畫 (手震)

繪畫板又貴  ..
睇你買邊隻.
平既 三百蚊都有
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 shui541 於 2012-2-14 23:33 發表

唔洗點勁, 畫到野就得

邊度買會平d 最好有二百幾架啦  小人窮到窿 又好想試下畫
我最平都係見過三百幾.
普通電腦鋪應該都有賣d平d既
bamboo,genius好似都有
如果要買wacom我係我e頭就冇見過
wacom我都係出旺角買

你想要平既.買bamboo.最平好似三百
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 shui541 於 2012-2-14 23:53 發表

可能今個禮拜會出去睇下

或者你用緊邊隻 買你果隻應該唔會錯呱
我果隻好貴.

我係用wacom intuos4
本來係買6300蚊
厭太大 買少左一個碼
3700蚊
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 kokmbmmi 於 2012-2-15 16:30 發表
聽人話就給用1個月姐,系咪破解左的?
55我諗應該係.
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 援兵_★ 於 2012-2-22 23:13 發表
THX 分享
係咪永久嫁??
DL唔到
應該係永久.你果個檔案 我都冇.
奇策士とがめ。

發新話題