22 12
發新話題

[原創] 寶石td的難題

[Close]

寶石td的難題

這隻怪得一開始打爆了我一粒迷宮石就逃到這,我該怎樣打?

有高手可以教教嗎?

有人說我封死了,但之前每一隻怪都行得到!
我冇封位,就算係佢都係打爆晒所有石姐,
佢係第二個點(第一個可以圍的轉向點)打爆一粒就走,
仲要連第二個點都唔行入去去,又唔行去終點..

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

你應該有D位唔小心封左 一封左D位行唔到佢會打爆佢

笑左

封錯位 ?
第幾關
點解我好次味見過

我䏲人玩咁耐都係第一次見傷害測試既怪物

我冇封位,之前所有怪都行到的!
就算係佢都係打爆晒所有石姐,
佢係第二個點(第一個可以圍的轉向點)打爆一粒就走,
仲要連第二個點都唔行入去去,又唔行去終點..

明顯模組大細問題
佢太大隻行唔到
之前d怪細隻行到

引用:
原帖由 sTaR小夏娜 於 2012-1-15 21:05 發表
明顯模組大細問題
佢太大隻行唔到
之前d怪細隻行到
我也覺得是這個問題...
因為平常怪物身型細少...

回#3
我覺得你是想呃分...

回復 5# 的帖子

吹到 第一次
7神都玩爆過拉

唔關模組太大事,有d條條路都係起咁,但有d路佢行到的!

引用:
原帖由 D-evil 於 2012-1-17 22:01 發表
唔關模組太大事,有d條條路都係起咁,但有d路佢行到的!
佢一出現就開始打爆d野??

重新玩過
你好

引用:
原帖由 ☆Blue_xoooo 於 2012-1-18 20:50 發表

佢一出現就開始打爆d野??
ok,或者我講得唔清楚,
佢一開始行去我第二個點(第一個有得圍晒既點),
打爆我一粒石就走左,佢打爆之後已經可以直接入第二個點,但佢唔入,
之但係我第二個點唔係冇路包住嫁嘛,咁總有路行入去嫁,
一粒石佔4格,我d路全部都係1格,佢行到開頭又點會行唔到尾?

引用:
原帖由 D-evil 於 2012-1-19 09:50 發表

ok,或者我講得唔清楚,
佢一開始行去我第二個點(第一個有得圍晒既點),
打爆我一粒石就走左,佢打爆之後已經可以直接入第二個點,但佢唔入,
之但係我第二個點唔係冇路包住嫁嘛,咁總有路行入去嫁,
一粒石佔4格,我d路全 ...
原來如此...清楚了...

因為佢大隻
你d位太細佢行唔到(間接性封位)
同埋你個人有招除bug技,,電佢一下佢就會去番終點
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

22 12
發新話題