21 12
發新話題

獲取 IPvE Adapter 虛擬網卡 MAC 地址失敗!

[Close]

獲取 IPvE Adapter 虛擬網卡 MAC 地址失敗!

我close曬d防火and防毒安裝都唔得 同埋唔知點解沒左要點繼續安裝o個part
唔該幫幫手 3q

似乎係虛擬網卡未安裝成功,   

試下:
開始->所有程序->vLan->Uninstall

然後再安裝.

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2006-5-28 11:26 發表
似乎係虛擬網卡未安裝成功,   

試下:
開始->所有程序->vLan->Uninstall

然後再安裝.
試左好多次都唔得

你睇下 控制台 -> 系統 -> 硬體 -> 裝置管理員 -> 網路介面卡

IPvE Adapter 係唔係有個黃色感嘆號?  如果係嘗試右擊滑鼠 -> 解除安裝

如果失敗,重啟電腦 按 F8 入 安全模式 解除安裝 佢, 再重啟, 重新安裝應該就 OK

NOW OK 了 3q

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2006-5-28 19:54 發表
你睇下 控制台 -> 系統 -> 硬體 -> 裝置管理員 -> 網路介面卡

IPvE Adapter 係唔係有個黃色感嘆號?  如果係嘗試右擊滑鼠 -> 解除安裝

如果夠...
我試過都係唔得ar...

引用:
原帖由 iloveubaby 於 2006-7-17 23:46 發表

我試過都係唔得ar...
可能係同你所安裝防毒軟件撞. @@"  試下關閉佢再安裝

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2006-7-18 13:49 發表

可能係同你所安裝防毒軟件撞. @@"  試下關閉佢再安裝
我一直冇開ar~

去  控制台 -> 系統 -> 硬體 -> 裝置管理員  有個現示隱藏硬體, 你試下選擇.

另外你是否使用 Windows 2000 或 Windows XP 系統?

XP~~~~~

你Disable左個Ipve adapter.=.=.
TryTry eable他啦=.=

啟用左就會咁

你uninstall個Vlan...再裝一次...
裝IPvE Adapter Driver時要按YES

我裝過幾次...裝完之後佢都係咁 :

21 12
發新話題