發新話題

[交流] 綜合動漫吹水帖

[Close]
Buddy Complex 完結篇
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 Reeve. 於 2014-9-27 14:52 發表
有無人同我一樣覺得今季黑馬係月刊少女
7月我覺得最好睇係呢套架喇

FATE幾多號開波?

套天使與龍真係好悲慘

引用:
原帖由 無撞 於 2014-10-1 23:34 發表
7月我覺得最好睇係呢套架喇

FATE幾多號開波?
每對cp都好正
千代cv新人黎講配得超好, 吐糟位nice
btw希望佢唔好比人label左做吐糟女1限左發展

七大罪都出了。10月暫時睇左
火星異,七大罪,FATE
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 3.14 於 2014-10-6 12:06 發表
七大罪都出了。10月暫時睇左
火星異,七大罪,FATE
火異冇睇
但係7原罪好正

引用:
原帖由 sM× 於 2014-10-5 10:41 發表
套天使與龍真係好悲慘
第一集就比人用手破左處,SOSAD

秋番好多都唔錯~_~

小弟有個問題,動畫FATE/STAY NIGHT入面,SABER點解最後會死左= =
就係只係因為解脫左?我冇玩隻GAME,唔是太清楚。
係佢個個時代暈左(被召喚),打完聖杯番番去,死左
MyNameIs

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2014-10-7 12:55 AM 發表
第一集就比人用手破左處,SOSAD

秋番好多都唔錯~_~

小弟有個問題,動畫FATE/STAY NIGHT入面,SABER點解最後會死左= =
就係只係因為解脫左?我冇玩隻GAME,唔是太清楚。
係佢個個時代暈左(被召喚),打完聖杯番番去,死左: ...
只要未拎到聖杯,佢就只會回到"將死"狀態並重新被選為英靈 [一直輪迴]
這是與蓋亞(世界)所定下的契約

因為已經勝出戰爭(等同取得聖杯)所以契約完成,迎來死亡     [得到救贖]

而F/sn 同 F/Z 中說明Saber無法靈體化就是這麼一回事(因為未死去)

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-10-7 04:12 發表

只要未拎到聖杯,佢就只會回到"將死"狀態並重新被選為英靈 [一直輪迴]
這是與蓋亞(世界)所定下的契約

因為已經勝出戰爭(等同取得聖杯)所以契約完成,迎來死亡     [得到救贖]

而F/sn 同 F/Z 中說明Saber無法靈體化 ...
O,明白了,THX~~~~~~~
MyNameIs

神擊的巴哈姆特唔錯,
10月會追E套。
奇策士とがめ。

10日番有D出左1集無人傾

七原罪
寄生獸
FATE
巴哈姆特
GUNDAM G

10月追E幾套
奇策士とがめ。

嚇親=_=睇 我家浴室 同埋 愛·天地無用!
而,咁快完??睇睇時間軸,4分鐘?!
MyNameIs

新番要追既都追曬,睇番d舊野

依家追緊血戰
跟住諗住追埋blood-c,有冇人睇左?
奇策士とがめ。

我的妹妹有點淫真人有得睇 98左未

發新話題