65 12345
發新話題

[原創] 【地圖介紹】富甲天下。

[Close]

【地圖介紹】富甲天下。

地圖名稱 :富甲天下之真心英雄
遊戲種類 :戰略型大富翁
遊戲人數 :1-6人  【推薦齊人遊玩】
遊戲時間 :大約1小時至2小時

----------------------我是分線------------------------
回帖過一百五十我將會拍片教玩 

地圖下載:
約戰群 :[email protected] 目前2個人 會定期更新人數

#2   地圖主要介紹
#3   英雄介面介紹
#4   新手教學
#32  Replay專區【可以經由replay學玩】

----------------------我是分線------------------------

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
【朗】

地圖介紹:

地圖主要地方:

資源:

英雄介紹:

1:孫尚香
2:蔡文姬
3:貂禈
4:大喬
5:小喬
6:劉備
7:曹操
8:孫堅
9:董卓
10:袁紹

【朗】

英雄介面介紹:

英雄行動技能表:

英雄升級屬性點:

【朗】

手教學:

首先,大家有冇玩過大富翁之類既遊戲?
如果有,弓喜哂你啦,你已經成功成為一名富甲天下的新手了-^_^-

富甲天下,依隻遊戲,其實同大富翁一樣,都係買地令人罰錢罰到輸。
買地,升級個地,大富翁既基本知識吧。
但係,富甲天下最特別既一點,就係可以玩家之間互相攻打,而挑戰者羸左既話就會搶到比挑戰者挑羸既5000金了,反之挑戰者輸左既話,當然要比番錢人地啦,輸左要罰6000蚊比人嫁。

一開始玩家都擁有300000金和200000糧食,吾好睇佢好似好多咁,其實入面既消費真係好高嫁,所以多數新手都會好快用哂自己既資源,所以要好好理財阿^^”

做到之上3點,已經可以成為一名識玩的新手了^-^弓喜哂!

成為識玩既新手,當然希望自己成為中手以上啦。

要成為中手,其實好簡單,只要兵種既配合配得好,天下都會由你指揮了。

可謂兵種既配合呢?

富甲天下當中,擁有吾同既兵種,所有都係以玩家自己去配的。

如何配置兵種?

首先,係英雄行動技能搵1個叫做【排兵佈陣】既技能。

跟住,當然係禁入去啦^-^

禁左入去之後會變成咁:

當中有分 前排 後排 增援

前排:

即是在前排的軍隊,當然最好就係近攻兵啦,肉盾麻=】

後排:

即是在後排的軍隊,當然最好就係遠攻兵啦,高傷害輸出麻^^

增援:

即是用黎增援既軍隊,只會在有同盟既時候有用。增援既軍隊只有1隊12人嫁咋-3-太小了吧

講咁多,夠竟點樣先可以挑羸人阿?

講明有兵種,兵種當中當然互相有相克嫁啦。

兵種介紹:

步兵:
弓兵:
騎兵:
獸兵:
異靈兵:
木流兵:
弓帑車:

步兵  克  弓兵
弓兵  克  木流兵
木流兵 克  異靈兵
異靈兵 克  獸兵
獸兵  克  騎兵
騎兵  克  步兵

弓帑車 沒有相克兵種 唯1兵種可以擁有彈射攻

靈活運用即可以號令天下了。

戰爭圖:

【朗】

呢張圖要用好多時間先完到場

就算有心機玩都變無心機.....

張圖係同人鬥智力既.......

引用:
原帖由 好鬼衰 於 2011-9-27 09:04 發表
張圖係同人鬥智力既.......
所以好鬼爽
【朗】

多謝了 有時間先玩

引用:
原帖由 abc3388 於 2011-9-27 09:24 發表
多謝了 有時間先玩
得閒一齊玩
我打個教學好辛苦嫁
【朗】

回復 9# 的帖子

知你打得辛苦 , 如果我唔想玩既圖係會咁回復架---->字海就唔䏲啦謝了

引用:
原帖由 abc3388 於 2011-9-27 14:56 發表
知你打得辛苦 , 如果我唔想玩既圖係會咁回復架---->字海就唔䏲啦謝了

哈哈   多謝你阿
【朗】

好似幾好挽咁,得我e+dl黎挽先.

引用:
原帖由 ˙ˇ˙ 於 2011-9-27 17:27 發表
好似幾好挽咁,得我e+dl黎挽先.
係好正嫁
【朗】

呢張圖 玩過下 要好有心機- -

引用:
原帖由 -Makiyo.Ka. 於 2011-9-27 18:20 發表
呢張圖 玩過下 要好有心機- -
戰略遊戲係咁嫁啦
【朗】

65 12345
發新話題