42 123
發新話題

[交流] 有冇d咩動漫推介我睇下?

[Close]
引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-9-9 15:52 發表
你地唔好推介d h漫比我
同埋可唔可以+小小內容介紹
我想睇下介紹再睇下岩唔岩自己睇
不過都唔該晒你地,介紹左咁多比我
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=464570&extra=page%3D1
STORY
STEINS;GATE 是5pb.與Nitroplus繼「CHAOS;HEAD」之後合作的科學ADV系列第2彈作品,相比第1彈的「CHAOS;HEAD」,本作的製作班底更加強大,作品本身的質量都有了一定程度的提升。原作遊戲由huke擔當人設,劇本交由曾執筆「秋之回憶」四&五作、「Remember11」等作的林直孝負責,使得整部作品都倍添光彩。因為故事中涉及到SERN、John Titor、IBN5100、時間旅行、蝴蝶效應等與時間要素有關的十一個理論,再加上錯綜複雜的人物及事件,其編織出的不單是只沉迷於假想科學的故事,而是一個有血有淚的故事,使不少玩過此作的朋友也稱其為神作。
故事發生在「Chaos;HEAd」的「澀谷崩壞」事件一年半之後的世界,而舞台則從澀谷轉移到了秋葉原。主角岡部倫太郎是一位深度中二病的大學生,時常幻想自己身肩重任,並自稱「狂氣的瘋狂科學家・鳳凰院凶真」,不過說到底其作為不過就是在名為「未來道具研究所」中與兩個夥伴開發著奇奇怪怪又不切實際的東西。然而,這樣的他們卻在偶然間發明出可以把電子訊息傳送過去的時間機器。在他們對未來及過去知道得越多的同時,卻不知道危難正漸漸臨到自己身上……

STAFF
監督 - 佐藤卓哉、浜崎博嗣
シリーズ構成 - 花田十輝
キャラクターデザイン・総作画監督 - 坂井久太
美術監督 - 衛藤功二
音楽 - 阿保剛、村上純
アニメーション制作 - WHITE FOX

CAST
岡部倫太郎:宮野真守
牧瀬紅莉栖:今井麻美
椎名まゆり:花澤香菜
阿万音鈴羽:田村ゆかり
フェイリス・ニャンニャン:桃井はるこ
漆原るか:小林ゆう
桐生萌郁:後藤沙緒里
橋田至:関智一
天王寺裕吾:てらそままさき
天王寺綯:山本彩乃

不過估你都唔會睇嫁喇

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-9-9 15:52 發表
你地唔好推介d h漫比我
同埋可唔可以+小小內容介紹
我想睇下介紹再睇下岩唔岩自己睇
不過都唔該晒你地,介紹左咁多比我
IS內容: 係唔知邊個世紀 有人就發明左一樣武器------機娘
估明思意姐係只有女人先渣得部野,所以女人既地位不斷上升,男人地位係咁下降
但有一日有個男人無意中啟動左部野,佢就變左世界上第一個啟動機娘既男人
之後佢就入左間有3000名女生既學校到學習控制機娘,同埋實淺佢既後宮大計
如果你想搵動漫不如上巴哈睇-.-
有埋介紹的

回復 31# 的帖子

點解咁講啊?

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-9-10 02:53 發表
點解咁講啊?
因為開頭幾悶

海賊王!!!←推展
滑頭鬼之孫
美食的俘虜
惡魔奶爸

青之驅魔師.真係好正,頭2集悶d之外其他都好正
╮StaRs♠收生有意請去本團團版^_^

回復 34# 的帖子

跟住唔悶就得啦

引用:
原帖由 絕卍回憶 於 2011-9-13 16:40 發表
跟住唔悶就得啦
咁你98未

海賊王最好睇
比火影果d好好強

#9 我睇到有人放架向星空之橋

h game-,-,,,,

死囚樂園     

school day 結局好睇 好小人會e個手法 好恐佈 又h 哈

42 123
發新話題