發新話題

[原創] =========《國產淩淩漆》=========求+分thx

[Close]

=========《國產淩淩漆》=========求+分thx

《國產凌凌漆》,臺灣片名稱《凌凌漆大戰金鎗客》,為1994年周星馳主演的粵語作品,導演李力持及周星馳,李力持編劇,主要演 員還有袁詠儀和羅家英等人。電影刻意模仿著名特務片《占士邦》(《007》)系列電影,並代入「中國特色」,造成誇張的搞笑效果 。電影中表現了改革開放後中國官場的實況,亦描寫中國官場的貪污風氣,故在中國大陸為禁片。每當翡翠台播放此電影時,在大陸播放 時會被換上其他預先錄製的電影(通常為《大內密探零零發》)或旅遊節目。不過,本片的盜版VCD或DVD在中國大陸幾乎可以隨意 購買,而在中國的某些電影網站亦提供在線觀看或提供下載,因此有人對禁播的意義抱有質疑。
[

感想:周星馳d戲應該每個人都睇過,但系當每一次睇都覺得好好笑,
睇過好多次再睇都唔覺得悶,可能呢d就系周星馳d戲即魅力所在
尤其系睇到周星馳被打把果度用左100蚊黎love身,果度次次睇都
笑左:-D希望大家中意 !
笑位:10:20秒 15:10秒  22:10秒  24:26-35:00都好好笑
我最中意即位就起1:08:30
                      終於就恢復喇

頭香~~~~~ 感想講得好好 支持整多d好片比我地睇喇

:Q 冇咩人留言

支持笑片

好好睇  但不要呃分

007最近應該有人放吧    

支持笑片

一定支持星爺我係佢fans

引用:
原帖由 ♥Siu§β 於 2012-2-6 18:27 發表
一定支持星爺我係佢fans
我都系佢fans

發新話題