25 12
發新話題

[原創] 七龍珠TD S9新手攻略+合成表(原創+部份轉帖)

[Close]

七龍珠TD S9新手攻略+合成表(原創+部份轉帖)

尋日玩果時得我嬴左,D人就叫我寫...
首先放合成表先~(轉_哈)
盜賊 = 開始5回合內 有1/50機率抽到(攻速超快 打寶箱加電力超快)
槍手 = 盜賊打爆寶箱(攻擊力2萬有暈技 每次攻擊+200電力)
青蛙 = 基紐隊長把青蛙打死
拿帕 = 達爾1升級時有機率變異(拿帕可以變成大猩猩)
拉帝茲 = 悟空1升級時有機率變異(拉帝茲可以變成超大猩猩  限模式)
達布拉 = 普烏+巴比迪(場上只能有一隻普烏1)
魔王達布拉 =  達布拉出場時有機率變異
(需再次升級才可變回達布拉 才能合成"魔人達爾")
魔人達爾 = 達布拉+巴比迪+普烏1+悟空4+悟飯4+達爾4(最後升)
(場上不能有其他達爾4)
17號 = 16號升級
18號 = 17號升級
19號 = 18號升級
20號 = 19號升級
13號 = 19號升級時有機率變異五隻滿等比克
14號 = 18號升級時有機率變異
15號 = 17號升級時有機率變異
超級13號 = 13號+14號+15號 (使用技能合體)
紫色17號 = 16號升級時有機率變異
超級17號 = 紫色17號+20號+20號+17號(最後升級)
完全體賽魯 = 賽魯5 使用技能吸收17號和18號
未來特南克斯1 = 17號+18號+塞魯1+特南克斯1+悟飯4 最後抽"達爾"
未來特南克斯2 = 出怪33回以上+場上有未來悟飯1或者未來悟飯2的情況下
                             未來特南克斯1 攻擊時有1/1000的機率變身
未來悟飯1 = 未來特南克斯+17號+18號+悟飯4(最後升)
未來悟飯2 = 出怪33回以上+場上有未來特南克斯1或者未來特南克斯2的情況下
                     未來悟飯1 攻擊時有1/1000的機率變身
界王拳悟空 = 悟空1+悟空2+悟空3+悟空4 最後抽"悟空"
烏普 = 普烏2+普烏3+普烏4+普烏5+悟空4 最後抽"普烏"
超級烏普 = 烏普+烏普+青蛙(賣掉) or 盜賊(賣掉) or 槍手(賣掉)
普烏3(變異) = 普烏2升級時有機綠變異(會出現三個吸收技能)
普烏(悟天克斯) = 普烏3(變異)吸收悟天克斯1
普烏(比克) = 普烏3(變異)吸收比克5
普烏(悟飯) = 普烏3(變異)吸收悟飯3
超級普烏 = 普烏(悟天克斯)+普烏(比克)+普烏(悟飯)+普烏3(最後升)
佛力沙2 = 出怪11回以上+錢14000以上+電力15000以上+場上怪70以上
佛力沙3 = 出怪22回以上+錢14000以上+電力15000以上+場上怪80以上
佛力沙4 = 出怪33回以上+錢14000以上+電力15000以上+場上怪90以上
佛力沙100% = 出怪35回以上+錢14000以上+電力15000以上+場上怪95以上
機械佛力沙 = 出怪43回以上+場上擁有界王拳悟空時賣掉佛立沙100%
克維拉1 = 買佛力沙有機會出現克維拉
克維拉2 = 克維拉1升級
終極克維拉 = 克維拉2升級
金屬克維拉 = 悟空4+比克2+出怪46回以上 最後把終極克維拉賣掉
(金屬克維拉S9版才有辦法合出來)
界王悟飯 = 悟飯1234+普烏3+小遊戲2打爆光球(合成難度超高)
(小遊戲1的村民要走到底打爆石頭 出怪44回後開始小遊戲2 命只有一條)
悟達爾1 = 悟空3 跟 達爾3合體 不過只有悟空有合體技能 成功率50%
悟達爾2 = 悟空4 跟 達爾4合體 不過只有悟空有合體技能 成功率50%
達洛特1 = 悟空3 跟 達爾3合體時有機率變異
達洛特2 = 達洛特1升級(達洛特的攻擊速度比悟達爾快)
悟天克斯1 = 悟天2 跟 特南克斯2合體 兩人都有合體技能 成功率10%...
悟天克斯2 = 悟天3 跟 特南克斯3合體 兩人都有合體技能 成功率10%...
悟天克斯3 = 悟天克斯2升級(消費14000元 和 500000電力)
超3悟空 = 悟空4升級(消費2000元 和 270000電力)
超3達爾 = 達爾4升級(消費2000元 和 270000電力
)
其實呢隻GAME真係好睇人品..出英全隨機,不過始終有D攻略可言只限EASY)
一開始岩岩好夠錢出佛力沙,但千其吾好出,佢可以叫做GG救命英,所以果$14000應該全抽英,抽完之後D英吾係全部一齊守架BOR,留一隻英係到,其他就去隔離A金箱,點解?因為A金箱一下10電,爆左仲有錢添,守果隻英都吾好求其最好留啲合到你想合既野既英,如果你吾知合咩好就留悟空/達爾(比達)遲啲就會知點解,第一波開始有8000電,即刻用黎升守果隻英,基本上甘就夠守頭1,2波,之後就合野勒(途中一路抽英,抽夠5隻比克),如果你一開始跟我既,就建議一路升佢,到4之後你會發現升英果制吾同左,而且要270000電同$2000,我建議升埋佢,因為呢270000電係物超所值既,升完之後就係超3,S9得超3同未來悟飯有啲霸氣炸,好勒,如果呢個時候你有齊5隻比克就升晒佢地,當有五隻滿等比克之後就可以用其中一隻既技能換1000000電(中途所有比克幫手守),之後1000000電最好全部升超3,升夠5隻就夠嬴,不過升完4隻超3你認為悶既可以合其他...待續

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 鬼塚の作 於 2011-8-29 16:02 發表
升完5隻比克都差唔多1000000電喇
應該都有100000賺

引用:
原帖由 abc3384 於 2011-8-29 16:14 發表
係就放個圖出黎重好啦?
        合成表大部份資料S8版都有架啦 , S9版既改動最好用唔同色好D
吾明...............

引用:
原帖由 ╮(╯w╰)╭ 於 2011-8-29 16:29 發表
tsunaXayrios
你咁耐都唔開場
同我玩場啦   之前我同你玩過
SER3得吾得?

引用:
原帖由 鬼塚の作 於 2011-8-29 16:54 發表
10萬木 仲要升d垃圾比克 不如唔好升
比克5都算幾好守架喇

引用:
原帖由 abc3384 於 2011-8-29 18:11 發表
係我有錯字令到樓主唔明白我講乜野 ?  只係叫樓主上傳個S9繁中版地圖出黎啫 .
哦,明白,請等等

引用:
原帖由 鬼塚の作 於 2011-8-29 18:30 發表
5隻比克都叫好守? 會唔會1場抽到5隻比克咁好彩
1.攻速OK快,算好守
2.1場抽到5隻比克好難咩?

引用:
原帖由 abc3384 於 2011-8-29 18:22 發表
樓主記得係S9繁中版 , 韓文版我一早有啦.
放左

引用:
原帖由 barry1998 於 2011-8-29 18:32 發表
一係你就唔好睇      唔係就唔好講野啦   
人地辛苦打個合成表
合成表轉的,攻略未打晒..

引用:
原帖由 barry1998 於 2011-8-29 18:35 發表
tsunaXayrios     你可唔可以開個場呀!??????
宜加玩緊..8:00得?得就+我MSN,[email protected]

引用:
原帖由 abc3384 於 2011-8-29 18:36 發表
抽英抽到咁上下你會發覺沒乜錢抽英 ................
小遊戲賣人有$6000,打爆金箱大約10000,加上人品好既話,頭10波5隻好容易,我試過一場12隻,5隻換完100w電用果100w電再升再換

引用:
原帖由 barry1998 於 2011-8-29 18:39 發表
可唔可以係E度呀!????????
我想同你講呀    我唔玩msn
好,8:00 ser3 我開

明白=.=8:00先同你玩

引用:
原帖由 Yura♥志龍 於 2011-8-29 20:09 發表
曲線招玩
topic吾係召玩米得囉

引用:
原帖由 ●PinK_x小黑 於 2011-8-29 22:03 發表
係咪我人品問題?
我升左3隻超3悟空 2隻超3比達
都係輸 守到5x-60波左右
最後冇留意 係馬仔之後個幾波黎
d英固定位守效率好d,最後有$冇位洗就出超3 2倍攻,就gg就出弗利沙

25 12
發新話題