發新話題

我們的表流星與大陸的裹流星

[Close]
引用:
原帖由 LNK3838 於 2011-7-12 09:17 發表
其實都冇乜証據佢係屍
收番句野會安全D
我凝住佢係屍
屬於一廂情願既諗法
好似佢凝住我 針對人 / 串佢

冇計,我唔安全 我冇所謂,亦無害大家
不過佢凝住我 針人 / 咩插人 ,然後言論攻擊我 ,佢個行動會大好多
反而我凝住佢係屍 都係得個諗字,我唔會用凝住 用到拎黎攻擊,因為無憑無據

唔似D人 自己當左係 就係甘嗡

我係呢個POST 既首個回POST 就係發表自己意見
內容係:
1.說明 樓主可能冇在意 但部分玩家有追求既野
2.支持9.07 單挑會多少些娛樂
我諗之後既人 回POST應該都係 繼續分享意見,姐係討論

但之後就出現1個唔係為討論,為嘈而回POST既人
佢首個回POST內文包括
『傻仔/串77/懶有道理/有毛病』但佢話自己心平氣靜
然後佢覺得我口吻 好似攪GAG都會死戈種
又話我針對 負面POST黎插 我陣係見到你亂搵位 黎郁我
睇黎我其他POST留言 你都會搵位入我

樓主 某人覺得你個POST負面,我覺得樓主個POST係好正面
因為冇咩人 會將內心感覺 / 睇法 打出黎,而且仲要係幾詳細
樓主仲嘗試 推廣9.07,我見到 就諗返起 自己發個新手帖 同埋 推廣死鬥
呢類都屬於正面POST,所以我認同樓主 呢個行為+欣賞佢
但某人 話我係度 簡D負面POST黎回應 百思不得其解

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 17:27 發表
我係呢個POST 既首個回POST 就係發表自己意見
內容係:
1.說明 樓主可能冇在意 但部分玩家有追求既野
2.支持9.07 單挑會多少些娛樂
我諗之後既人 回POST應該都係 繼續分享意見,姐係討論

但之後就出現1個唔係為討論, ...
佢係17樓果陣已經離題, 係你繼續同佢玩 ......
直接 Ignore左佢算啦
希望睇到有意思既 招式交流

錯,冇人同佢玩『玩』
我只係對佢作出回應, 而唔係『玩』

END

其實我一路都係想多d人玩番流劍姐..
至於對劍匕既睇法..係沿於有d玩家用劍匕無疑係比較強..
但係贏左你就惡意地話人廢..什麼什麼等等的..
用其他武器又不用..只去用死某個範圍的招式/方法黎取勝.
贏左都算啦..仲要好似贏左人串人係應該的之類....
我玩左9.07..覺得招式上既變化多左好多..
唔同既武器都多左唔同既招式配搭.例:大刀上a右a之後可以連多招上a
玩法已經大大不同.1.08既大刀比新人既感覺完全係慢武.
但係去到9.07.,把大刀會似無咁重咁?用得自在左好多..
劍都多左唔同既連招.可以唔洗只係一味透過跳a連招/走位下上a上上a既方法黎吸血
無可否認到左9.07既匕劍的跳a都仲會係好多人用黎吸血既選擇..
但係亦都顯生左好多其他既流派玩法黎吸血..
9.07的重武用法變得靈活多變左.但係眼見1.08來來去去都仲係固定一套既玩法..
所以心底先有條刺.因為好多時.某部份只用劍匕跳a+連招取勝既玩家..
在使出其他連招時好多時候會吸血不到等等的..久而久之他們會草草地一直沿用呢d招
使得流劍月來月乏味.單以小妹既感受黎講.好多時未上流劍就已經大概知道上到黎
同d人玩既係咩野...就係1.鬥機快2.鬥網速3.跳a........好多玩家...o係一場用劍匕跳a
可以係由頭用到尾...再唔係就有一d一定要人出招先既流派玩家..書左比佢就串人
又或者用其他武器輸人之後..就用劍匕屈跳a+連招等等的..之後為左唔書而一直用
呢一種既玩家...己見係...識屈玩劍匕跳a連招..而唔係識玩流星蝴蝶劍呢一隻遊戲..
所以好多時遇上呢一類玩家.就會對流劍倍感失望..一d只求取勝而無咩過程既玩法..
小妹遇過真正既高手..名就忘了..不過果個高手呢.佢既匕首係招式既豐富多變.而既華且實..
基本上..每一招打到我身上.我變化不同.跳a什小用.<<<此乃重點....
對於其他用匕首唔跳a招連招既玩家..小妹都反應得切...不過果一次真真正正見識到何為高手
係求使任何招式變化都能吸血取命既技術..我覺得這才是真真正正識得玩/享受流星la

少年好可憐
成日抱住交流既心態回POST
換黎既係D好多怨氣既白木抽水

任抽可也
合理 自會為人所承認
總會有人理虧做醜人
白木 真係 無處不在

遇到樓主   同佢打左十幾局
原來樓主同人打都係90%攻 + 劍下上a 上上a

無佢覺到自己咁特別
仲係到扮莉莉  用女角   同埋樓主之前係咁叫真莉莉同佢出街
之後真莉莉話唔出  樓主就死扯住莉莉叫佢唔洗怕
痴漢咁  嚇到真莉莉係咁重覆話唔同網路上d人出街

-.-..........突然有段故仔

姐係AI話人地係AI

一句講晒,一切都係來自d心理學既效應
好多時都係咁,人類只會基於已有既發展去繼續精練,而唔會另覓溪徑
不過講真,有時見到d一式一樣既打法,一樣既武,真係搞到都冇乜心機玩
但奈何,1.08版,連技的確只有果幾招,而d人就偏偏鐘意d熱門武
同打拳皇好似差唔多咁,個個用晒d強角..........
=============================================================
之前tin都推薦過9.07版
但結果......連佢自己都玩冇兩日冇玩

收皮啦少年千字文口水廢話怪

引用:
原帖由 急風 於 2014-8-12 21:57 發表
收皮啦少年千字文口水廢話怪
收皮啦急風咁多年前既舊文都挖出黎  你未食藥呀?

我也想玩9.07
樓主你的"種"好像掛了

流星蝴蝶剑9.07完整版中文版
http://www.pc6.com/softview/SoftView_63811.html
↑↑↑這個應該可以玩,但不知道會不會亂碼

引用:
原帖由 LNK3838 於 2014-8-13 21:15 發表

收皮啦急風咁多年前既舊文都挖出黎  你未食藥呀?
收皮啦Tin

發新話題