發新話題

魔術區加分活動

[Close]
我真係好想學魔術啊 但係自從我小學用移魂大法變左隻大笨象出黎之後
我已經對魔術尼門學問冇哂信心 冇哂自信 身邊女同學知道我吾識魔術
都吾同我做炮友 真係好灰
唉...... 魔術真係吾簡單啊
我還記得 我們的約定 ;)

其實我自小有個心願就係成為一個成功既魔術師  因為我覺得魔術e一樣野好神奇 仲可以溝女  雖然我e+仲未學習到一d好強大既魔術 但係我有信心係e幾年內我會成為一個成功既魔術大師

引用:
原帖由 PlaY★KIss‵ 於 2011-6-25 02:39 發表
我真係好想學魔術啊 但係自從我小學用移魂大法變左隻大笨象出黎之後
我已經對魔術尼門學問冇哂信心 冇哂自信 身邊女同學知道我吾識魔術
都吾同我做炮友 真係好灰
唉...... 魔術真係吾簡單啊 ...
其實魔術依樣野唔岩你  魔術真係好講求魔術
唔似你咁  1d魔術feel都冇  要學識魔術  首先第1樣野要比人感覺到你係一個魔術師
但我1d都feel唔到你係一個魔術師囉  我理得你無啦啦係我前面變個自由神像出黎
你知唔知魔術師除左變魔術之外仲要有魔術架  冇左魔術  點變魔術都唔係一個魔術師啦
你明唔明?

引用:
原帖由 花汶 於 2011-6-25 02:46 發表

其實魔術依樣野唔岩你  魔術真係好講求魔術
唔似你咁  1d魔術feel都冇  要學識魔術  首先第1樣野要比人感覺到你係一個魔術師
但我1d都feel唔到你係一個魔術師囉  我理得你無啦啦係我前面變個自由神像出黎
你知唔知 ...
錯啦 同學
身為一個魔術師雖然要擁有魔術之外 另外最主要都係要你識魔術
冇錯 你冇聽錯我冇講錯  但係魔術最高境界就係變左同冇變一樣
你明吾明啊?
我還記得 我們的約定 ;)

魔術呢樣野係我心目中,一直都係好浪漫同好神秘既野黎,如果有人同我講魔術唔好既野,我真係會立即好唔開心,
點解?因為我由細個到現在都很喜歡魔術,喜歡既程度不比讀書小(我是一個超級喜歡讀書的人),
其實我一直都很想去學魔術,但由於我媽媽覺得魔術是一樣很無用的東西,一直都唔準我學
如果遲D有機會可以出來聚,希望可以叫埋我

引用:
原帖由 ︱YueN 於 2011-6-25 02:52 發表
魔術呢樣野係我心目中,一直都係好浪漫同好神秘既野黎,如果有人同我講魔術唔好既野,我真係會立即好唔開心,
點解?因為我由細個到現在都很喜歡魔術,喜歡既程度不比讀書小(我是一個超級喜歡讀書的人),
其實我一直都很想去學魔術,但 ...
我同你一樣wo  我媽咪都係唔比我去學魔術
佢話去左學魔術就=衰仔  我當堂幾hurt呀  我真係hurt到爆呀
你知唔知呀  有咩理由學左魔術就係衰仔喎  我學左魔術之後就會媾到好多女
跟住我就會好型咁行出街  自信心返返晒黎啦  唉  
我真係唔明點解囉  點解學魔術就係衰仔wo  我明明就係乖仔

魔術分為好多種 亦都有很多方式去表達給觀眾 先列其中兩個例子
有魔術師很聰明地用了浪漫的手法 如用花朵.介子.頸鏈等物品作魔術道具.
使觀眾覺得更加好奇 亦想當魔術裡的主角 從而增加了真實感
第二種手法就是 比較危險 刺激 擁有驚險鏡頭的手法
如刀鋸美人 活生生的獅子給變走了 身體一分為二等
使觀眾感到好奇 思考 值得探索從而吸引觀眾的目光
魔術就是一種十分奧秘 , 神秘 , 神奇 的東西
這都是我對魔法的感想

引用:
原帖由 -_Nadeshiko 於 2011-6-25 00:25 發表
haha 魔術真的好鬼神奇好鬼型 haha
想當年 家姐話變魔術比我睇 佢拿出3個牌 A(煙) 之後仲有51張牌
最後重最後面抽一張放在前面然後放一在A在抽的前面 之後就咁樣抽一放一放到完最後
拿出前面3張牌 都系3張A- - 果陣我 ...
佢成日比咁底分人
又唔見得佢好勁-,-
水能載舟,亦能覆舟。

魔術--很奇妙
知道佢會"出招" 但係總係唔知佢係咩時間 用咩方法"出手"
曾經諗過學(皆因我D手指都幾靈活吓) 搵左D書睇過
但係最尾都係對著本書學冇人教 都係唔識 跟著就放棄了
平時D魔術節目我都有睇 但又唔會集集追
所以 魔術對我黎講只不過係可以笑下 輕鬆下既活動  
別數了 唔計標點&英文都有111個字 ^^
傷心  其實是一種快樂

對我來說魔術是1樣好神秘但係
見到魔術界入面多左好多新人...
主要分兩種...
第一種人係...識少少...扮大師....
我最僧黎一種...
因為佢地好鬼死串
串其實唔係問題...(如果你串得起)
最慘既係...佢以為睇得穿你個魔術~
就叫勁過你...其實唔係lo...
我自己覺得...要表演得好...sin叫勁人
希望大家明白我想講咩...
第二種人.....自閉式玩魔術...
ja係佢既觀眾永遠係自己屋企既鏡.....
我覺得...開頭驚...唔想主動玩比人睇...
咁樣我係明白既...但係如果你真係要出手玩魔術時..
就認真d 對代個表演機會....咁樣會對你地有幫助..
唔好屎屎但但咁  玩到人地都唔知你做乜...
我覺得咁樣會令到玩魔術GE人開始心灰
_.JuST|邪神

魔術好神奇
技巧要高先挽到難度高既魔術
魔術我小3時  學過
魔術是好難做到睇既人目定口呆
魔術都要臨時汁生
魔術分左好多類
魔術令人覺得神奇  你既魔術己成功
魔術要經常練習
魔術要有恆心   先會成功

我細個睇魔法
以為係真既..
好似憑空變野出黎咁
不過大個左
睇左好多介紹魔法既影片,電視節目等
有人就話破解魔法會令人對魔法興趣下降
不過我唔認同
魔術其實日新月異
唔會表演開同一個魔術
一定有魔術師諗一個新魔術出黎
所以就算我睇完破解魔術之外
我都好鐘意魔術
不過可能我隻手唔夠靈活
做唔到手比眼快既效果
希望香港多d職業魔術師啦~

細細個果陣以為真係魔術黎
大個先知原來係掩眼法
不過都好神奇...
但係如果玩得勁 魔術師都可以呃到我地
而且魔術可以比到歡樂我地
睇魔法擂台就知了
所以我宜家都學緊魔術 希望將歡樂送比大家                  

魔術係一樣好奇妙既野
雖然我都d認識一d都唔多
但係我都有d朋友都會識小小時比人so比我地睇.令我地開心
令我都想學魔術學佐一兩招之後就到我so比人地睇了
我認為魔術會帶比人無限開心:handshake
就是魔術d變幻無常令人估唔到:handshake
玩魔術帶到比人開心就是一種成就了
我e加都學緊
希望為朋友我自己定人帶黎開心

魔術帶給人歡樂
即管只是一種掩眼法
魔術令我想起了魔法戰隊 magic!

發新話題