發新話題

[心得] 加勒比海盜同人文一徵人物、船

[Close]
12 14樓
你們哪裡認真啦!!!
仲有13樓...
加勒比海盜既時代邊到有重機槍,穿甲彈呀!
唉 我自己作番算...
如果你地仲想我用你地既idea
就整篇認真既比我啦...

我可是很認真-,-

你不接納就算了

我行的可是可愛版加勒比海盜既時代=w=

回復 17# 的帖子

你15#果篇很好
不過我可能會改少少。 send左個短訊息比你
請回覆

妖精的尾巴,系一套動漫黎嫁-,-

回復 14# 的帖子

我不禁地笑了

現在

復仇王者號 (發炮間隔有待改善)

黑暗傳教士
金浩男
德斯基拉皇子
我收下啦謝謝

回復 10# 的帖子

德斯基拉皇子
介紹埋佢得唔得???
多謝

回復 16# 的帖子

= =其實我想說加勒比海時代已經有美州殖民地 即是17世紀末了
不計懷特的大改造 蒸汽機已經面世 而日本戰國時代結束已久 朝鮮從德川幕府的政權中得到荷蘭人的科技引進 當時已有火槍 火炮(北宋已有) 加上未到萊特時代已有機槍 只是太複雜 一般是不可能有的啦 但有財有勢的話就行了啦

回復 23# 的帖子

原來係咁
請原諒小弟既無知  
好的放心 我會把你的船變成最變態的!

回復 24# 的帖子

哈哈 故事中永遠都需要這樣的人物
不然會太多主角威能

引用:
原帖由 honamkam0 於 2011-6-11 18:13 發表
原來係咁
請原諒小弟既無知  
好的放心 我會把你的船變成最變態的!
另求版主加分    我好比心機作+
好- -'...

因為國家有奸臣搞到國家滅亡 而 皇子逃亡 去到平民船廠  皇子 因為要唯生計 所以被逼學習 而已學習多年 以經成為一個出名既做船者 皇子用平民船改裝成為戰船 去西班牙求國王 發下「赦罪令」 即是皇家準海盜 (即係話被西班牙海軍捉到都唔犯法,但如果搶奪目標係西班牙商隊 即犯法 要問吊)

然後皇子的大名傳返去原本既國家 人們為船隻起了名字  復仇王者號。

回復 26# 的帖子

但是如果海盜時代加上一些魔幻的感覺便好了
說回加分 我要看見了文章才可以加分(不然對其他人不公平了

引用:
原帖由 世狸 於 2011-6-11 20:29 發表
但是如果海盜時代加上一些魔幻的感覺便好了
說回加分 我要看見了文章才可以加分(不然對其他人不公平了
我好欣賞版主既才能。

文筆好,歷史知識又好!我何時有這個天份呢?

回復 28# 的帖子

欸……其實歷史方面是我捏造出來的(汗
文筆嘛……我不太敢認,因為我覺得只有在最佳狀態時的文章才好,而且僅僅是好而已。

回復 29# 的帖子

但相繼來說,你好我很多

發新話題