42 123
發新話題

[心得] 加勒比海盜同人文一徵人物、船

[Close]

加勒比海盜同人文一徵人物、船

係咁既..
近日小弟心血來潮,想作番篇古代既文..
咁當然啦 同人文好似無左原創性
所以小弟希望大家可以比人物我~
人名:(吾好太怪就ok)
職業:
喜好:(聴音樂,看書等)
特長:
弱點:
性格:(你地會唔會整人格分裂- -名額只有兩位,先到先得)
人物簡介:
忠定奸:
咁就可以一家便宜兩家著啦      我創既人物等陣pt
(引用ken爺既招人物pt)

名字︰
大炮數量︰(多少門)  主炮:  [如有]
帆數量︰(主帆呀三角帆自己講)
船長︰ (忠又得奸又得[你要整埋人物/用我既人物])
水手數量:
船既速度:   [1小時幾公里]
(小弟有咩漏就請自己補 謝謝!!) 唔該唔好現代既設備  我係要16世紀(黃金時代)既船設備

人名:朱古力便便
年紀:>780
職業:補給
喜好:加朱古力OR加白朱古力
特長:朱古力溫泉-V-
弱點:太凍會變朱古力冰條,太硬唔好食
性格:甜甜的,可愛的,有酒香的
人物簡介:在朱古力礦泉中找到的,是朱古力帝國第八十五位的傳人
忠定奸: 中性

純粹惡搞

回復 2# 的帖子

船戰ex

名字︰ 奇美拉——變形獸
大炮數量︰冰龍、黃金鐳射、魔法弓箭、狂暴之斧
帆﹕風神之帆(加速60%)
船長: 遲些作給你
水手數量: 生化人20名
船既速度: 700
(WAR3船戰大好)

你兩個唔好玩啦....
認真架...
雖然我都要考慮下作原創定同人文...
認真啦唔該

回復 5# 的帖子

船戰上腦 sor 但堅係好玩= =

認真作一部船/一個人物比我ok?

回復 7# 的帖子

明天給你吧 今天考得很累……快死啦

引用:
原帖由 世狸 於 2011-6-10 22:25 發表
明天給你吧 今天考得很累……快死啦
其實如果好的
我等幾耐都無所謂啦

名字︰復仇王者號
大炮數量︰36  主炮:  3  (連環發射cd時間1秒)
帆數量︰主帆2 三角帆 6
船長︰復仇皇-- 德斯基拉皇子
水手數量: 40人  水手頭目 4
船既速度:  (留返比作者寫啦e個)
海盜旗::一個月光 一個活人 一個死人 活人拎住個頭。

人名:黑暗傳教士-- (忽然間唔記得左..比個稱號你..你諗諗個名啦)
年紀:37
職業:水手頭目
喜好:抽煙
特長:偽裝
弱點:不會劍術 一被人發現就........
性格:性情怪  鍾意用神既名子殺人
人物簡介:出生在傳教士家族中 因為犯了事 被逼出海逃亡 在逃亡中 見到復仇王..就一直跟隨德斯基拉皇子
忠定奸: 忠心耿耿   (不過係海盜入面 無分忠定奸-.-...)

回復 10# 的帖子

首先唔該哂先
大炮數量好似多左D
你呢部船係皇家炮艦?

引用:
原帖由 honamkam0 於 2011-6-10 20:30 發表

名字︰
大炮數量︰(多少門)  主炮:  [如有]
帆數量︰(主帆呀三角帆自己講)
船長︰ (忠又得奸又得[你要整埋人物/用我既人物])
水手數量:
船既速度:   [1小時幾公里]
(小弟有咩漏就請自己補 謝謝!!) ...

名字︰ 棉花糖一號

大炮數量︰十八  主炮:  三  (注:噴出的分別有朱古力,可樂,茶,清水,咖啡及奶茶,無殺傷力的!)

帆數量︰不用,因為棉花糖點到水會溶的

船長︰蘋果味戰士

水手數量: 五名, 香蕉味戰士
                         橙味戰士
                         士多啤梨味戰士
                         火龍果味戰士
                         芝士戰士

船既速度:   每小時零公里

此為潛水艇,因為棉花糖點到水會溶。可方便船員落海底探索(不設上水功能)

我可是很認真的 !_!

人名:金浩男
年紀:25
職業:朝鮮大明星、明星坊船長
喜好:唱歌、賭博、泡女、征服(意義重大)
特長:吸引力與人緣甚佳、靜觀其變然後作出最奇妙的決定
弱點:他不容許自己的女人移情別戀
性格:腹黑
人物簡介:朝鮮半島中的名門世家出生,擁有國家三成財富,少年時已「征服」了娛樂圈,青年時便組織私人船隊,立下「征服」海盜的夢想。
忠定奸: 所有的海盜都是他的敵人(除了自己的愛人)

名字︰明星坊
大炮數量︰穿甲炮四台 火炮兩台 重機槍十台
主炮:  多管滾筒型連環火炮
帆數量︰12(後期發明蒸汽渦輪)
排水量﹕二萬六千噸
船長︰ 金浩男
水手數量: 50
船既速度:  太神了,遲些寫

以上是終極級海盜噩夢,比皇家海軍還要變態

名字︰ 多啦A夢號

大炮數量︰三十空氣炮  主炮: 一  (縮小光線)

帆數量︰風神扇

船長︰野比大雄

水手數量: 夠啦A夢、多啦美、小多啦

船既速度:   隨意門級別

最強也是最腦殘的船、但攻擊永遠都是百發百中(大雄能力)、但是只是沒敵意的話反過來可以玩弄他

名字︰ Fairy Tail

大炮數量︰不用  

魔法大炮: 風呀 水呀 火呀 雷呀. .....

帆數量︰不用-,-  用魔法浮起is ok

船長︰馬卡洛夫(Makarofu)
           齡:88歲
          魔法:巨人,還有其他的各種各的魔法
          喜歡的東西:妖精的尾巴
          討厭的東西:評議會
  在魔法師協會當中特別聚集問題的“妖精的尾巴”的首領。他的魔力無法計算,是相當有影響力的人。擅長使用把自己的身體巨大化的巨人魔法,同時也會火焰,冰,風等魔法。在協會裏,算是個不率直的家夥,被很多各種各樣的謎包圍著。

水手數量: Fairy Tail 妖精的尾巴所有會員

另加星靈們

黄金十二宫[世界上只有12把鑰匙]:
          水瓶座 Aquarius
          金牛座 Taurus
          巨蟹座 Cancer 
          獅子座 Leo
          处女座 Virgo
          人馬座 Sagittarius
          雙子座 Gemini
          白羊座 Aries
          天蝎座 Scorpio
          普通星灵:
          時鐘座 Horologium
          天琴座 Lyra