發新話題

|申請精華|開SeR教學[影片] [高手/不喜勿插]

[Close]

|申請精華|開SeR教學[影片] [高手/不喜勿插]

常見問題:
Q1:自己開SeR自己入cs到睇唔到?
A1:放心,好正常
Q2:點解人地d ser有好多野玩?好似Jail錦?
A2:人地個ser有amxx,至於amxx請你去某fourm搵
下列文字轉自Tony版主
安裝教學:
下載後,將壓縮檔中的addons 資料夾 和 liblist.gam放到cstrike中取代,並將 sprites 資料夾 內的檔案放入 cstrike/sprites

addons/amxmodx裡每個資料夾功能如下:
configs 是 設定檔存放的位置
data 是 其他不常理會的檔案,例如語言檔、排名記錄
dlls 是 引擎所需的檔案,建議不要刪掉任何一個檔案
logs 是 記錄檔,所有錯誤、插件載入過程等等會記錄在此,每天一個
modules 是 插件運行需要的模組,一樣建議不要刪掉任何一個
plugins 是 插件(amxx)存放位置,所有新增、刪除插件都在這個資料夾進行
scripting 是 插件腳本(sma)的存放位置,所有插件需要腳本轉換成amxx才可執行

configs裡常用檔案介紹:
amxx.cfg 是 開場時執行的設定檔,當開場/轉場時會執行此設定檔,與server.cfg差不多,但比server.cfg較遲執行
custommenuitems.cfg 是 玩家/管理員選單的項目,裡面有教學教你如何新增項目
maps.ini 是 地圖設定檔,與cstrike資料夾中的mapcycle.txt功能和用法差不多,但這個設定檔會優先執行
plugins.ini 是 插件設定檔,新增/暫停/刪除插件必須使用這個設定檔
users.ini 是 管理員設定檔,裡面已有格式示範

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

本人神手一推
[夠字王者]

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:
原帖由 MiNGYeUnG 於 2011-4-14 20:20 發表
本人神手一推
[夠字王者]
比你講多次你係咪神手

我就係驚d人連拍埋片都仲係會話 "點會ser" "教我開ser" 果d..
:o)

To CTP:
你同我搞掂呀amxx先啦
To kining2008:
我出條片錦唔睇唔明我冇野講

logs我每日check完之後就del左佢...晒位

gd救學
RC既fan仔>>可以過黎我群吹水/打信/cs/暗3/勁舞><(總有d gm唔數了)
me群:25368473

引用:
原帖由 SuPeRHunTeR 於 2011-4-22 21:04 發表
logs我每日check完之後就del左佢...晒位
你部勁機del唔del都錦快既啦

我想知首歌叫咩名

引用:
原帖由 Love_Fung 於 2011-4-27 02:12 發表
我想知首歌叫咩名
Love the way you lie

其實, 呢款教學已經有人POST過了.

唯一唔同就係你多佐條片
FPS [神]手

引用:
原帖由 蝙蝠俠MX 於 2011-4-27 11:55 發表
其實, 呢款教學已經有人POST過了.

唯一唔同就係你多佐條片
D人睇唔明d文呀嘛

做多個點加插件..

引用:
原帖由 tom20000 於 2011-4-27 21:42 發表
做多個點加插件..
認真??
我冇所謂xd

發新話題