17 12
發新話題

[原創]新手教你整高科技既槍 更新可以唔使用acdsee 10

[Close]

[原創]新手教你整高科技既槍 更新可以唔使用acdsee 10

千奇唔好串我 我只係教唔識既人 識既人唔好串!!!

啦!整高科技既槍 一定要有一樣野
就係傳說中既Paint.NET
Link:http://blog.yam.com/meson/article/19296183
down左之後 你開一個叫Paint.NET既野 Paint.NET會係咁既

注:如果要中文 可以去搵中文補丁

跟住你就開你想整既模組
本身想用粟一燒個教學黎教你地 可惜死哂圖
去e到down HLMV>>http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=193049&;extra=page%3D1
跟住你down好左
就開你強大既HLMV.EXE

再save係一個位置(最好就開個新既file 如果唔係就好難搵返)
再用paint.net開返你岩岩save出黎個個模組

再開個新既圖x

再睇圖

如果一般高科技既槍 都係加d一條條既野
跟住你就咁樣做

跟住就得架啦 再save返做個個GIF檔
仲要一樣野 acdsee 10>>http://w15.easy-share.com/10924071.html
再用佢轉返bmp就ok
--------------------------------------------------------------------
大家可以咁做:借粟一燒._.
可以直接用paint.net存做8 bit bmp.....
轉完之後import返雙關圖片落雙關嘅模組...
詳情請到頂置帖"hlmv教學2"

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
人生就係咁悶

引用:
原帖由 manchunho741 於 2011-2-26 00:24 發表
千奇唔好串我 我只係教唔識既人 識既人唔好串!!!

啦!整高科技既槍 一定要有一樣野
就係傳說中既Paint.NET
Link:http://blog.yam.com/meson/article/19296183
down左之後 你開一個叫Paint.NET既野 Paint.NET會係咁既 ...
我整左個SuPeR字樣係把刀上面...

引用:
原帖由 SuPeRHunTeR 於 2011-2-26 00:58 發表

我整左個SuPeR字樣係把刀上面...
so very easy
人生就係咁悶

其實 用小畫家已經可以搞好晒了~~~~
FPS [神]手

引用:
原帖由 蝙蝠俠MX 於 2011-2-26 08:37 發表
其實 用小畫家已經可以搞好晒了~~~~
我可以同你講 小畫家只係可以整到一條條野出黎 整唔到高科技既效果
人生就係咁悶

btw.
做咩june你依排唔on msn??

引用:
原帖由 manchunho741 於 2011-2-26 10:28 發表

我可以同你講 小畫家只係可以整到一條條野出黎 整唔到高科技既效果
高科技唔一定要係發光線條...

另外paint.net唔洗save做GIF咁麻煩..

再另外,你咁樣會搞到唔應該發光嘅地方都光埋..

btw,多謝提醒我個教學死左圖...

引用:
原帖由 借粟一燒._. 於 2011-2-26 14:01 發表

高科技唔一定要係發光線條...

另外paint.net唔洗save做GIF咁麻煩..

再另外,你咁樣會搞到唔應該發光嘅地方都光埋..

btw,多謝提醒我個教學死左圖... ...
但係我覺得冇發光線條唔似高科技... 都係個人意見
btw.唔使多謝 置頂既差唔多都死哂圖
人生就係咁悶

引用:
仲要一樣野 acdsee 10>>http://tw.myblog.yahoo.com/ghost-xp/article?mid=66
dow唔到.....死link

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 htt200610200 於 2011-3-1 21:18 發表

dow唔到.....死link
咁我換個個...
btw
thx你話比我知死link  換左個新的
人生就係咁悶

回復 10# 的帖子

咁又唔洗多謝  舉手之勞姐! 加上為左大眾利益 只好提你啦
不過...... 點解都係dow唔到既.....

引用:
原帖由 htt200610200 於 2011-3-2 19:08 發表
咁又唔洗多謝  舉手之勞姐! 加上為左大眾利益 只好提你啦
不過...... 點解都係dow唔到既.....
其實條LINK有冇變過?..

引用:
原帖由 mantvb2045 於 2011-3-2 19:14 發表
其實條LINK有冇變過?..
sorry 掛住回復唔記得換返 e加換返
人生就係咁悶

回復 13# 的帖子

acdsee 10
咩黎=.= dow左之後點? 轉左bmp之後又點? 唔該 你再詳細d=.=
我唔識!

引用:
原帖由 htt200610200 於 2011-3-11 19:03 發表
acdsee 10
咩黎=.= dow左之後點? 轉左bmp之後又點? 唔該 你再詳細d=.=
我唔識!
可以直接用paint.net存做8 bit bmp.....
轉完之後import返雙關圖片落雙關嘅模組...
詳情請到頂置帖"hlmv教學2"

17 12
發新話題