發新話題

把最喜歡的少時歌曲放在這裹;) 發現重大消息o_o

[Close]

把最喜歡的少時歌曲放在這裹;) 發現重大消息o_o

少女時代亞洲第二場巡迴演唱會將會在2011年的暑假展開。
第一站將由她們的家鄉-韓國首爾出發。
首爾場結束後,將會到東京、曼谷、台北、南京、香港、馬來西亞,菲律賓舉行。
二巡演唱會預估會巡迴到2012年的上半年。
以下是各區預計演唱會場地(推測官方會使用的會場)
首爾 -- 奧林匹克公園
東京 -- 代代木國家體育場
曼谷 -- Impact Arena 體育場
台北 -- 台北小巨蛋
南京 -- 奧林匹克體育中心
香港 -- 亞洲國際博覽館
馬來西亞 -- Putra Indoor Sta**粗俗文字**m
菲律賓 -- Araneta Coliseum

最喜歡的
Edute.
[youtube]Th4wnq2w8hU&feature=related[/youtube]
[youtube]Q2ph_6WHokw[/youtube]
呢首歌令人很快樂.
我中意呢首歌既原因係.
我有咩吾快樂既事.
就會拎手機出尼播呢首歌.
可以令我咁覺悶心番d.
呢首既節奏好輕快.
希望妳地會中意;)

第二喜歡的.
Dear Mon.
[youtube]5NNiujyKX2Q[/youtube]
[youtube]pJ5ohjHjCeM[/youtube]
[youtube]QS7TFdD9GME[/youtube]
呢首歌令人幾悲哀.
首歌主要係講媽媽.
我相信全世界既媽媽都想自己既仔女好.
她們不但努力咁番工.
助養我地讀書.
我地有咩事.仲會諗盡辦法幫我地解決.
我自應吾係一個好孩子.
我不但成日吾番學.仲野上了煙忍.
鎖以我成日都會聽呢歌.
衰然我吾係幾知佢地既歌詞.
但係我都咁覺到首歌既意思.
希望大家中意;).

順便推介下少時.
這是我們s0ne的義務;)

大家都可以放少時d歌上尼.
講下自己既咁獸.

有d未吾識打.
有錯未吾好見怪

我唸版主: BsTh_MilkB 一定好LIKE你呢個帖

真的很難抉擇
唯有簡itnw
[youtube]mRBXRZzrvtQ[/youtube]
Into the New World為少女時代出道歌曲
我對呢一首歌既感覺就係
做每一件事都唔應該輕易放棄
努力走到最後
會發現得到必定比失去多
我有個朋友,係少時出道果時
咁岩佢失去了工作
之後聽到呢隻歌
令佢振作
鐘意少時到依家
(ps:我沒吹水,除非佢騙我)

那對我來說 只有這一首了

[youtube]U7mPqycQ0tQ[/youtube]

呢首歌唔算好新 e家有幾首都比呢首好聽
但係呢首歌係我第一次接觸snsd個陣聽既第一首歌
節奏一流
只能說 正!!~~
傷心  其實是一種快樂

(p.s我唔係因喜歡就一定要加分...係要睇會員有冇心機放係個帖度既)

我個人最喜歡的歌曲是

因此愛上少時的Oh!

[youtube]TGbwL8kSpEk[/youtube]

個人感想:
第一次接觸少時不是由Oh!開始的。
而是在她們09年的歌曲Gee。
那時是學校的天才表演。
有同學在台上表演Gee 及 SorrySorry 兩首歌曲
當然一聽就喜歡了,但是未能算是完全愛上這個組合。
直至2010年的1月,少女時代推出了Oh!
這才令我完全愛上這個組合。
不斷上網搜尋她們的資料。
Oh!也成為了我首部洗腦歌曲,當然直到現在也是^^
從此少女時代在我的腦袋中不斷的出現
永遠不滅~

同樣也是和oh一樣最愛的是近期2011年1月出的Visual dreams

[youtube]jBxW22JLUmg[/youtube]

個人感想:
這首歌是繼Oh!後令一首令我洗腦的歌曲,
也是令我個人認為少時在該年度最成功之作(暫時)
這一首歌曲裡當要要提一提允允啦
允兒非常的漂亮,有天仙允之稱的她。
保證大家看過後一定不會令到你們失望的^^
當然要看一看00:28分的西卡
非常可愛的啊!!
希望大家聽完後會愛上她們吧

第二位是Echo

[youtube]e0D4dg9svis[/youtube]

Echo是我在一個遊戲中(osu)玩過的歌曲
一開始聽起來 很輕快 給人一個輕鬆的感覺
當然也是第三首不知不覺上腦的歌
(可能打得太多的關係-.-)

最後希望大家會鐘意

愛上少女時代

現在是少女時代

以後是少女時代

永遠是少女時代

我愛允允

你與我有幾分相似,共存在同一天空下。

忘了說 我那首gee 是osu中唯一曾經贏過b奶既一首歌
當然要支持喔
傷心  其實是一種快樂

我果d帖好有心機,但都不獲加分,難道不是少時的關係。

引用:
原帖由 C_k 於 2011-2-21 20:26 發表
我果d帖好有心機,但都不獲加分,難道不是少時的關係。
同情你
只能說 係有小小關係的
皆因b奶係少時迷嘛
傷心  其實是一種快樂

引用:
原帖由 風月花雪 於 2011-2-21 20:22 發表
忘了說 我那首gee 是osu中唯一曾經贏過b奶既一首歌
當然要支持喔
心諗 你除左得e個係串你有咩可以串-.-?

好傷感+憤怒。

一覽以上的片
隻隻都咁鐘意
[youtube]FKpwR-k6eNk[/youtube]
呢隻我都好鐘意
好好聽
不詳說

少女時代亞洲第二場巡迴演唱會將會在2011年的暑假展開。
第一站將由她們的家鄉-韓國首爾出發。
首爾場結束後,將會到東京、曼谷、台北、南京、香港、馬來西亞,菲律賓舉行。
二巡演唱會預估會巡迴到2012年的上半年。
以下是各區預計演唱會場地(推測官方會使用的會場)
首爾 -- 奧林匹克公園
東京 -- 代代木國家體育場
曼谷 -- Impact Arena 體育場
台北 -- 台北小巨蛋
南京 -- 奧林匹克體育中心
香港 -- 亞洲國際博覽館
馬來西亞 -- Putra Indoor Sta**粗俗文字**m
菲律賓 -- Araneta Coliseum

回復 12# 的帖子

這還只是小道而已....

但我希望是真的

一早知道...我認為允允上次黎香港

一方面去玩,而令一方面係視察一下...

講真,最鍾意既歌? 做得Fans差唔多隻隻都鍾意嫁喇 ! (不知不覺我已有58首少時的歌^0^)

講到最最最最最鍾意,,

團體 : 美しい 拘束

[youtube]ruAyBYscxTA&feature=related[/youtube]

個人 : SeoHyun(徐賢)

[youtube]f3fQZ3ie5Y0[/youtube]
PS:這歌不是徐賢唱的哦,,

最慘既系milk系YoonA Fans , Siu姬系Sica Fans

見影姬上次咁無私咁比左張相我,,我都分享反依2首歌比大家,,

最後,,如果2011個行程系真既話,,徐賢去菲律賓個時要小心啲呀>///<

發新話題