發新話題

為刺激人流, 回覆| 之英雄教學 (新增三好長慶-21/10)

[Close]
淺井買吹箭晒氣~

qq  v中唔識用過黎睇

我想問...新名刀係咩= =?

我認為去到後期應該盡可能轉戰士
唔係好難打

引用:
原帖由 x703987561 於 2006-10-16 16:22 發表
我想問...新名刀係咩= =?
鬼丸國綱,名刀

後期轉戰士型確實係勁d

後期人地多hp....

法型未必殺到人...

多謝@@
對我地d新手好有用

引用:
原帖由 GhoSt_YuRa 於 2006-10-16 17:12 發表

鬼丸國綱,名刀

後期轉戰士型確實係勁d

後期人地多hp....

法型未必殺到人...
淺井做戰士既優勢只有 60%攻速 10%移速  瞬(移至敵人身旁)  

基本上..  只要你肥得起黎  繼續走法型是絕無問題  而如果肥不起  做戰士也沒用吧?
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

淺井後期冇得玩,人人帶魔水
要係咁走10秒先可以殺人=-=

其實後期用法型我覺得有點怪喇...

淺#的技雖強...

但係後期秒殺hero後難吧?對嗎?

我有小小問題...瀧川一益放逐左先跳斬係會打多好多ga,雙茶器要成3400不如等多陣要2個回魔同毒弓咪仲好你話晒都有魔水同跳走要殺唔係咁易
電斬刀不如換紅雷可能好得多因為你依加咁ge eq都係玩法,睇你都唔會同佢慢慢打掛xd 如果係咁我會開住大技之後放逐-跳斬-電-雷9成秒到人呵~
如果佢有魔水就吹左先,一樣秒到

引用:
原帖由 GhoSt_YuRa 於 2006-10-17 05:52 發表
其實後期用法型我覺得有點怪喇...

淺#的技雖強...

但係後期秒殺hero後難吧?對嗎?
當然  後期英雄血量大增  秒殺是不太可能  

而後期玩技能亦能取很大成效  風傷是重點  好好配合暈眩(鬼徹1.5秒  新名刀2秒)  可對敵方全體/部份造成2000up傷害(大絕, 法術)  

況且  法師後期都是玩法術  你有看到他們對會戰沒幫助嗎?  (當然己隊太多法師  可考慮轉型)
引用:
原帖由 shunhin 於 2006-10-17 21:01 發表
我有小小問題...瀧川一益放逐左先跳斬係會打多好多ga,雙茶器要成3400不如等多陣要2個回魔同毒弓咪仲好你話晒都有魔水同跳走要殺唔係咁易
電斬刀� ...
當然茶器價格較高  但兼備了「回血回魔功效」  對於要長期近身作戰的瀧川而言  可說極配  

在文章我也寫道  雖說瀧川秒殺對手易  但同樣亦極容易被殺  少血的他幾乎一個暈技就被砍掉  如對方配上道具更難逃厄運

基於前期道具格子充裕  所以買舞電刀+電卷比紅雷卷划算得多  加上我瀧川沒被大壓也會點爆擊  更能有效發揮其能

一個字    勁

[quote]原帖由 SmileBoy 於 2006-10-18 19:48 發表

當然茶器價格較高  但兼備了「回血回魔功效」  對於要長期近身作戰的瀧川而言  可說極配  

在文章我也寫道  雖說瀧川秒殺對手易  但同樣亦極容易被殺  少血的他幾乎一個暈技就被砍掉  如對方配上道具更難逃厄運

基於前期道具格子充裕  所以買舞電刀+電卷比紅雷卷划算得多  加上我瀧川沒被大壓也會點爆擊  更能有效發揮其能

但係瀧川好小會出黎慢慢打bo佢大技唔洗回殺人勁easy~
容易被殺?!佢可以跳走,如果你追又可以放逐你慢慢走~(淺#唔計xd)
佢位係算充裕ge但係你d技分開出佢好可能以經開左魔水,我一放逐就跳,暈緊果時一個紅雷就88

岩岩睇完你既玩法    多謝你  我會試下玩其他人

引用:
原帖由 shunhin 於 2006-10-20 04:25 發表
但係瀧川好小會出黎慢慢打bo佢大技唔洗回殺人勁easy~
容易被殺?!佢可以跳走,如果你追又可以放逐你慢慢走~(淺#唔計xd)
佢位係算充裕ge但係你d技分開出佢好可能以經開左魔水,我一放逐就跳,暈緊果時一個紅雷就88
擁有回血能力  主要把「持久力」增加  不致常回補帳  畢竟大絕絕近身使用  不損血是不可能的  

說過了  血量已不算多的瀧川  如果連回血量也沒有  幾乎暈2-2.5就會被殺  

如果可以的話  技能當然集中最好  但有鑑於紅電價格高  沒能力  所以建議有技術一點使用「雙電」

發新話題