發新話題

(2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01

[Close]
引用:
原帖由 restore 於 2011-5-27 12:33 發表
現在有無職業係有附助技能?
好似online game咁 加攻加血上限咁
加攻是有的如士兵
但血上限我認為暫時算係夠
或許日後會加既

引用:
原帖由 restore 於 2011-5-27 20:43 發表

唔係 即係全體加攻加防既附助技
日後可以會有, 暫時沒有職業有這類能力
當然也非常歡迎各位提供各種建議

引用:
原帖由 alex_1996 於 2011-5-29 13:08 發表
其實係咪要改下TANK既攻擊力?5千血比佢炸一炸都變1
法頓:本伺服器充滿變態成份,慎入!
4. 請保持良好的(被虐)玩樂心態[今天的你被虐, 數天的你施虐]

今日為紀念六四,
伺服器第一次開生存+非官方地圖XD

是次測試成功

近日會開的生存非官地圖為-Helms Deep- Reborn
link::
http://www.l4dmaps.com/details.php?file=7302

多謝大家支持,
生存模式+非官方地圖+RPG係唔錯,
不過將近考試了=[
未必成日開到

引用:
原帖由 ↘蘋果綠茶 於 2011-6-6 15:34 發表

問題係,
我down完佢就禁樣
放左個位
禁落去法頓ser佢都係叫我需要下載
試下重新DL一次地圖
可能檔案有損毀

引用:
原帖由 a1e5k11 於 2011-6-8 17:10 發表
http://www.l4dmaps.com/maps.php?tag=survival&maps=l4d2

轉下生存圖啦~ 依家個個有bug位 有時上塔頂會滅團
多謝建議
不過考緊試. 唔方便開呢類地圖
不過考完試會試下開

引用:
今日伺服器將測試另一張非官方生存地圖 Agla Room 2
link: http://www.l4dmaps.com/details.php?file=8210
測試不成功
引用:
將測試另一張非官方生存地圖The Final Cut
link: http://www.l4dmaps.com/details.php?file=8954
個圖好似仲有D BUG

算了, 都係開番之前果個

引用:
原帖由 森之千手 於 2011-6-12 20:34 發表
點升忍者??????????????
忍者為武士的2轉職業
需求是10轉300Lv的武士才能轉職為忍者

引用:
原帖由 狂乂人 於 2011-6-13 11:47 發表
E+斷線既最大原因係咩等我小D去做
早D開場呀!!!!!!!!!!!!
有好多, 我都唔肯定
A. 被動因素
1. 太多entity
2. 突然Runtime error
3. 本人和記斷線 (這個要等到7月先解決=[ )
4. 撞插件
5. 長時間於同一張地圖
6. 本人電腦配備差
7. (其他未諗到)

B. 主動因素
1. 關ser
2. 更新插件RE SER
3. 轉場/轉MODE RE SER
4. FIX突發性ERROR (通常係更新插件後)

引用:
原帖由 loveyou123 於 2011-6-14 20:32 發表
兒加法頓閒閒地都百幾二百ping
o. really?
不過我都覺得最近我個和記斷左多線
可以和記係我果層搞過D野..

咁遲先開到SER 抱歉
是因我今日考試好遲先考完=[

引用:
原帖由 狂乂人 於 2011-6-17 17:08 發表
可唔可以加一D新既戰役圖
快開場
盡量試下, 因為不少圖都會撞左rpg插件

引用:
原帖由 狂乂人 於 2011-6-19 11:34 發表
我想問一問公主招123木頭人除左害隊友比特感同TANK打之外重有咩用
0. 惡搞
1. 定住在場特感
2. 無咩用
3. 無用
4. 冇用

但公主可以用得勁, 係需要技術

今日開放裝備系統
玩家可以用彩卷抽裝備
裝備為永久使用
每件裝備最多可擁有一件
玩家也可以輸入!rpg -> 6 選擇有關的裝備選項

由於原本無開放彩卷, 可能有部分玩家會賣出彩卷, 故作出補償方案
彩卷補回方案: 現有彩卷+轉生次數*150+玩家角色LV
彩卷的價格由250000 -> 150000, 賣出價不變

日後還會有更多裝備及強化系統, 所以多餘的彩卷最好不要賣掉

預告: 下個更新為第3個2轉職業 --- 突變者(生物專家2轉)

發新話題