發新話題

(2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01

[Close]

(2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01

引用:
法頓:本伺服器充滿變態成份,慎入!
引用:
法頓伺服器非官方地圖整合包 (2016/9/25)
Google 下載點
MEGA下載
引用:
ADMIN名單:
FlaTTen
法頓
*******以上2者都是本人*******
引用:
伺服器特色:
0. 變態, 虐待性質
1. 自創技能/職業, 強化職業, 為求達到職業平衡
2. 自行修正URPG大部分存在的bug
3. 備份玩家資料
4. 入黎玩就會知
引用:
玩家守則 / 注意事項:
1. 請好好保管自己的個人密碼等資料, 管理員不會向玩家詢問密碼
2. 玩家要有心理準備伺服器會無故崩潰
3. 建議玩家將遊戲內的顯示設定調整至最佳化效能
4. 請保持良好的(被虐)玩樂心態[施虐者乃被虐者也]
5. 請注意言行
6. 請不要惡意針對其他玩家
7. 首次進入伺服器的玩家, 可以透過設定密碼儲存資料
8. 設定過密碼的玩家, 必須輸入密碼才能儲存資料
9. 如玩家發現自己的資料不見了, 請加入Facebook群組: https://www.facebook.com/groups/flattenrpgserver
並參考https://sites.google.com/site/flattenrpgserver/faq#4
10. 每個職業都會有機會改強/改弱
11. 請有品多一點
引用:
伺服器主要插件:
1. United RPG (V 2.4.5 SQL)

額外插件:
1. 防電錯
2. 雙重補給
3. 武器解鎖
4. BOOMER 爆炸損傷
5. SMOKER 毒霧損傷
6. 廣告系統
7. 等等....
引用:
伺服器設定:
1. 倖存者可在倒下時爬行/按E自救
2. 加快補血/救起/復活的速度
3. 強化特感數值
4. 火焰不會對倖存者造成傷害 (除8v8模式)
5. 經驗/金錢 (大約) 比預設的還多
6. ROBOT電量為2.5分鐘
7. 彩卷作抽裝備之用, 日後會增加更多
8. 技能數值及MP消耗重新設定
9. 基礎為1隻TANK
引用:
已知BUG: (請積極回報!!)
1. 對抗彈出大廳問題 (未找出原因)
2. 無故的srcds crash
(原因1: 本人電腦太廢) (所以不能開更多位)
(原因2: 在同一張地圖遊玩太久, 導致物件過多, 類似!build太多東西的問題)
3. TANK不正常/血量多於最大值 (未找出原因)
4. 不死WITCH (L4D2內部BUG, 暫無解決方法)
5. 無故變成0轉0Lv (是lag機導致, 請參考: https://sites.google.com/site/flattenrpgserver/faq#4)
6. 不死倖存者玩家 (此BUG代表RPG插件很可能有BUG出現才有這個BUG)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
法頓伺服器已經設立Facebook群組:
http://www.facebook.com/groups/flattenrpgserver/

回復 2# 的帖子

你好 Fai,

雖然轉生2次在現階段並沒有用,
但不代表日後沒有用, 要視乎插件作者.

我不能回潮到你轉生第2次前的DATA (303LV, 轉生1次, 2010/12/14 03:56:01)
至於能否升回303LV, 這涉及玩家之間的利益,
現將你當成受害人, 我可回報40LV作補償

現在會在伺服器內添加提醒字句,
以後同樣情況將不再作補償.

引用:
原帖由 Hero0o0 於 2010-12-15 21:46 發表
哈哈~來推一推先~
我係 C手乂W
歡迎喔@@
引用:
原帖由 lostinblue 於 2010-12-15 21:47 發表
插件作者 1月先on番l4d2
O.. sosad 唯有等下啦~.~

[10/12/17 16:57]
更新RPG插件 (beta5)

引用:
原帖由 dedric1995 於 2010-12-17 23:10 發表
你好 Fai,近日係你個SER
發現了一位小學  雞
個名大約係 kikiki.....
話自己200lv好勁
不停用法師嘅火球術轟炸你個SER
令你個ser好lag, 有d仲彈game
令部分玩家十分不滿
希望Fai 你可以跟進一下:lovel ...
我唔係Fai= =
不過算啦= =
對於這事件我會跟進

引用:
原帖由 takben999 於 2010-12-18 22:02 發表
其實你個SER幾好的,加油,大家一陣SM,開心玩個遊戲,開心最緊要
Thx a lot :]

多謝你既提醒 :]
個SER會繼續改善落去 :]

對於火球事件暫時應該無問題了
大家盡情用啦^^

如玩家在12月18日或之前進入伺服器,
麻煩請自行洗點, 因為升級獲得的屬性點有提高

1-4 同一帖子,同一位會員不得在不符合1-16或抵觸1-3情況下,於四小時內連續回覆兩次,而兩次間未有其他會員回覆。初犯處分 - 威望-5
filter:請勿連貼,多謝合作,如再犯扣分

引用:
原帖由 lovesikfai 於 2010-12-19 15:39 發表
可唔可以整到Tank無咁震
d Tank震到我痴線= =
可唔可以加個降落傘= =
Tank打到人勁高 落返來一係死一係倒地
同埋如果同時有3~5隻Tank死 d落石搞到個Ser勁lag= =
呢家人類d技咁勁 會唔會整到特感好廢..
仲有法師冰技  ...
您好,

對於Tank既地震, 已將震幅調低.

對於Tank既神力, 本人還未找出原因,
相信係BOOMER大巴掌所覆蓋檔案造成的問題,
正尋求解決問題.

至於降落傘的建議, 我會考慮的, 多謝您的寶貴意見.

至於落石問題, 我可減少落石數量, 但傷害會增加,
或者另作別論.

對於角色技能, 強弱平衡需一段長時間測試,
一方面要顧及新玩家, 另一方面要有一定強度,
請玩家耐心忍耐,
況且, 插件的更新, 我會以原本的作參考再修改以形合SERVER形式

冰球術的濫用已將其範圍縮細

電擊器的bug, 我會留意一下的

伺服器已更新至2.0.5.4
ADMIN名由 FlaTTen 改為 法頓

原本想用中文名的玩家,
如果使用中文名登入, 會重新開始, 但不影響原本的英文名紀錄

本人亦不會幫玩家轉移等級,
本人亦會重新玩過!!

引用:
原帖由 lovesikfai 於 2010-12-21 18:11 發表
偉星砲好似打唔到特感
d Tank仲係好震
唔知點解呢家轉關次次都要打PW
同埋Tank變身會閃一閃白色畫面 停左呢部份得唔得
玩戰役閃到我好似中左閃光彈 @@

仲有岩岩發現工程師 +快射速 有某d槍係完全無 ...
您好,

衛星炮問題我會研究, 多謝回報

TANK好震.. 你是否用近戰打TANK? / TANK旁邊有很多倒下的倖存者?
如是, 乃正常情況

關關都要打PW, 呢個問題係更新左2054後所發現的,
如果唔想咁煩, 可以在left4dead2\cfg\autoexec.cfg(沒有的話請自行創建)
輸入 setinfo "unitedrpg" "密碼" 引號是必需的

TANK變身白畫面消除我會考慮, 多謝建議

工程師射速是因為今日有人連發榴彈砲, 導致部分人彈GAME, 故大幅調低幅度
但日後會再修改

生物近戰技過快, ...請等待我測試= =

您好,

開SER時間不定~
(其實係因為我係大訓豬XD)

浪費了您的寶貴時間, 深感抱歉

FIXED:

新人進入遊戲要求輸入不知道的密碼及不能設置密碼問題
感染者名單顯示狀態錯誤

更新了一項8V8的
平衡性改革

近排有關RPG更新至2.4.5 SQL版,
所發現的是,
有部分玩家會無故遺失角色等級,
強制由0LV 0轉開始,

如發現您的帳戶有此情況,
請通知管理員(FlaTTen,法頓,Ar*Lun)或在M群告知,
回報時請附上您的大名, 不需要密碼
本人一定會歸還等級及轉生次數,
但屬性點及技能便請閣下洗點重點

不過至於金錢及彩卷等等, 恐怕不能回潮
金錢將會重設於一千萬, 沒有任何彩卷,
不便之處, 敬請原諒.

引用:
原帖由 08007277A 於 2011-1-6 21:17 發表
場主開場啦
有開= =
多謝支持

發新話題