發新話題

(2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01

[Close]
我想超級治療光球術改一改
每回一次血都會有一條藍色線 整走佢可唔可以?
因為入左圈已經回血 d線其實無咩用 再加上呢家有綠光。

綠光如果得既話從天而降比較好睇
同埋超級治療光球術啟動時會有一個藍圈改埋綠色ok?

仲有可唔可以加招快速電擊?

唔要條線都好,

綠光從天而降 非常唔錯既建議 會嘗試

藍圈轉綠光OK

快速電擊, 考慮.

成日斷線,搞咩???
岩岩斷左2次,連個ser都無埋

法頓目見自己個ser 小左好多人 所以唔會成日開
crash SER係因為法頓叔叔部機唔夠勁---以我所知rpg出tank or狂出技會好lag
部機負荷唔到就會crash
比cp02嚇親的lun

引用:
原帖由 0311 於 2011-3-6 22:56 發表
成日斷線,搞咩???
岩岩斷左2次,連個ser都無埋
岩岩2次係ISP問題(HGC..)= =
連續斷左2次orz
非常抱歉

同埋我發現有時真係會睇唔到coop01某D場..
可能係長期係Coop01所以係咁.. 我唔係好清楚
不過如果玩玩下入唔番/搵唔到SER就可以試下重入vlan coop01 =]
引用:
原帖由 alienenllon 於 2011-3-6 23:44 發表
法頓目見自己個ser 小左好多人 所以唔會成日開
crash SER係因為法頓叔叔部機唔夠勁---以我所知rpg出tank or狂出技會好lag
部機負荷唔到就會crash
法頓叔叔..
CRASH SER已經係盡力減少= =
SORRY

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-3-7 02:34 發表

岩岩2次係ISP問題(HGC..)= =
連續斷左2次orz
非常抱歉

同埋我發現有時真係會睇唔到coop01某D場..
可能係長期係Coop01所以係咁.. 我唔係好清楚
不過如果玩玩下入唔番/搵唔到SER就可以試下重入vlan coop01 =]

法 ...
見小人就唔成日開
係咪本沒倒置?
d人見你唔開想玩都無得玩啦岩唔岩先

引用:
原帖由 0311 於 2011-3-7 19:27 發表
見小人就唔成日開
係咪本沒倒置?
d人見你唔開想玩都無得玩啦岩唔岩先
我唔係咁既意思,
令你玩唔到,本人十分抱歉
我做得到的是開到就盡量開了
請見諒.

忍者好似武士 不如改一改名就叫武士啦 之後再重整忍者
"忍者裝束/修煉" 可以叫"重裝甲/輕裝甲" 甲字後面加武士好似好d..
重裝甲:防護和攻擊力增加 移動速度減慢80%/90%
輕裝甲:技能傷害和移動速度增加

重制忍者技能

空間移動:以極速閃去特感後方3秒後返回
兩招被動技
背刺:在特感後方攻擊會做成X倍傷害
飛標:有XX%能夠中止特感攻擊 / X%能夠秒殺特感
暗黑飛標:被擊中的特感會出現黑畫面X秒 XXXX傷害
八方地雷:地上出現一個很難看得見的地雷 經過的特感會引發地雷爆炸
極。千手標:在人物中央發出肉眼開不見的飛標 傷害XXXX血 範圍XXX 距離XXX  
因為使用了 "極。千手標" 自動扣除50%血量  發動時被擊中的生物會出現以下效果 (X字 要睇場主設定)

唔整既話..我亦都有少少要求..百人斬既斬人數可唔可以增加? 又話者改有回技時間
要殺10隻特感 / 100隻屍先有100斬 但平時d心靈只係開招技都清哂d屍...特感又比魔法師清哂 想出百人斬都難
劍氣可唔可增大範圍同傷害

引用:
原帖由 lovesikfai 於 2011-3-14 14:29 發表
"忍者裝束/修煉" 可以叫"重裝甲/輕裝甲" 甲字後面加武士好似好d..

重制忍者技能 ...
首先, 回應一下現時的忍者:
我同意宜家既忍者真係唔似忍者.. 改武士都幾好聽
效果就會改, 但係重裝甲同輕裝甲之效果, 重裝甲應該唔會有人用XD (唔好介意我插=])
暫時議案為
將切換技"忍者裝束/修煉" 改為強化技"棄甲"
[棄甲] 持續大約20秒, 移速加快, 技能傷害增加, 但每秒消耗1%血量並失去防禦力, 使用後才CD:15秒
百人斬既斬人數可唔可以增加? 又話者改有回技時間
要殺10隻特感 / 100隻屍先有100斬 但平時d心靈只係開招技都清哂d屍...特感又比魔法師清哂 想出百人斬都難
百人斬都有諗過改,
暫時議案為
保留原本: 擊殺普感獲一斬, 特感獲十斬, 每當TANK死亡時獲得十斬
增設: 在會心一擊的情況下擊殺獲得2倍斬數(TANK除外)
劍氣可唔可增大範圍同傷害
範圍及傷害不變, 原因為本技能乃干擾型, 範圍大小會嚴重影響職業平衝,
暫時議案為
增設: 近戰武器攻擊速度增加大約25%~75%

現再對閣下建議既"忍者"作回應:
空間移動:以極速閃去特感後方3秒後返回
創意唔錯=], 百斬曾經嘗試同樣概念, 惟我未能做到返回原位, 會盡量嘗試
兩招被動技
背刺:在特感後方攻擊會做成X倍傷害
不俗=], 最大倍數建議為1.25~1.35
飛標:有XX%能夠中止特感攻擊 / X%能夠秒殺特感
創作忍者時曾經諗過加呢招, 秒殺特感不可行, 中止特感攻擊OK,
BTW, 我想問呢招係被動定係主動技?

暗黑飛標:被擊中的特感會出現黑畫面X秒 XXXX傷害
可取=] 傷害要降低
BTW, 同上.
八方地雷:地上出現一個很難看得見的地雷 經過的特感會引發地雷爆炸
地雷概念將會放在工程師
極。千手標:在人物中央發出肉眼開不見的飛標 傷害XXXX血 範圍XXX 距離XXX
因為使用了 "極。千手標" 自動扣除50%血量 發動時被擊中的生物會出現以下效果 (X字 要睇場主設定)
有機會改為連鎖式, 並傷及隊友, 不俗=]

suggestion: 1轉後才可使用, "極。千手標"為敏捷需求技能

其實我想飛標係被動技 但特感攻擊速度快
自然好快中止到特感攻擊 唯有係主動技

地雷已經比左工程.....咁忍者個招就叫八方陷井啦- -
八方陷井:經過的特感能夠引發陷井開啟 陷井範圍所有特感都會被捉住
(如果做得到既話 陷井開啟同時著火)

暗黑飛標被動技

極。千手標 我比較想好似以前地震咁 但光圈同震畫面唔要
同時加上可以打到特感 再加上聲音同外型效果就正

呢家既忍者加招送刀技 得唔得

RE: Fai
新忍者之安排將排在更新程序
到時再決定議案之可取

王子與公主大致上完成得7788
未來只會調整王子公主技能數值 / FIX BUG

接下來就是強化/調整 工程師/忍者(將改名為武士)

已更新至2063

你個ser玩1個鐘最少彈5次
我自問我部電腦and上網都ok快
其它RPG ser都係30~60 ping
但你個ser最少有200ping
比Tank殺死都5知發生咩事

引用:
原帖由 bill3546 於 2011-3-29 22:02 發表
你個ser玩1個鐘最少彈5次
我自問我部電腦and上網都ok快
其它RPG ser都係30~60 ping
但你個ser最少有200ping
比Tank殺死都5知發生咩事
我承認某程度上係我主機問題
今日CRASH左好多次

但我建議入SER前將顯示設定設為最佳效能
可能會對呢個問題有幫助

至於"比Tank殺死都5知發生咩事"
請遠離隕石

大致上現時職業技能已落實,