發新話題

(2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01

[Close]
更新:
修改[飾物]法頓特殊版的視覺效果 (達成[任務]尋找小頓後, [飾物]法頓會有特殊效果)
小頓出現機率由2% -> 5%
擊殺小頓的經驗值和金錢為正常TANK的3倍

現在[任務]尋找小頓 無需上傳照片了, 當出現時自動完成任務

引用:
原帖由 sukky73923 於 2011-8-10 19:28 發表

我名叫:寶唄星
中間個框有小頓個名
現在[任務]尋找小頓 無需上傳照片了, 當出現時自動完成任務
你可以檢查你的[飾物]法頓, 會有特殊效果

引用:
原帖由 hahahaka 於 2011-8-11 02:26 發表
咁個特殊效果係咩呀~~~~~?
我保持神秘,
完成任務後請自行檢查你的[飾物]法頓

更新:
三重火球術重做
三重火球術 -> 火球術EX
CD: 3秒 -> 2秒
數量: 3 -> 1
保留舊有火球術的TK效果(自救)
再加附加燃燒效果(即燃燒瓶的附加燃燒)

更清楚地顯示任務提示

即將正式加入任務系統 (是為了法頓研究所而製.. 邪惡計劃)

更新:
新增任務二 - 小頓的哥哥

平時大約下午2點~3點開SER

改名 - 唔得
你只可以重新升

引用:
原帖由 siufai723 於 2011-8-18 22:11 發表
點解下載左個OUTPOST2附加元件
見到有OUTPOST2附加元件
但係都係入唔到你個場呀
Outpost2
http://www.l4dmaps.com/details.php?file=4867

請確認你的outpost版本與上link相同

再唔得就m群搵我啦=]

引用:
原帖由 siufai723 於 2011-8-19 02:08 發表

我都係呢個網到下載
都係唔得
M群見唔到有上
想問一下具體情況
例如: 如何入唔到, cap圖, 張圖放左係邊, 等等

引用:
原帖由 siufai723 於 2011-8-19 16:16 發表

我放左係steampps\common\left4dead2\left4dead2\addons

仲有點解我見唔到M群有上既
你試下係m群講野搵我吧= =

更新:
伺服器版本由2.0.7.7更新至2.0.8.3
轉圖插件已更新並加入Blood Harvest排序

回Outpost2問題:
有玩家回報指出該下載網有機會提供舊版Outpost2(v2)
而不是最新版的(v4)
正確的是:
1. 壓縮檔名稱為: outpost2_200810_4867-L4D2
2. 壓縮檔大小為: 9.70 MB (10,181,299 位元組)
3. 壓縮檔內的檔案為: outpost2.vpk
4. 壓縮檔內的檔案修改日期: 2010/8/20 22:54

引用:
原帖由 FreezeZake 於 2011-8-21 19:26 發表

但點解我down完個最後修改日係8/20
的確係8/20, 我錯了=]
引用:
原帖由 hahahaka 於 2011-8-21 21:35 發表
我想建議心靈醫師既2轉有技復甦返死左既人

買電擊器>搵返條屍>仲要係電緊條bar load緊個時冇tank係隔離dum一下地搞到中斷

有時成村bot都死q晒時要搵返個玩家條屍真係好煩 ...
引用:
原帖由 tyotoytony 於 2011-8-21 23:23 發表

同埋選擇傳送傳去屍體既話唔係100%傳到去正確既位置

我建議心靈應該加快使用藥包/電擊器既速度,而且係技能列表到加個購買電擊/藥包既選項/技能
多謝2位玩家的建議
電擊器和多人場往往都令到有錯誤出現, 難免有電錯人或者連屍都無.
舉個例, 即使有裝電擊器fix, 但有一個情況係fix唔到, 就係當2位玩家同時電的時候, 便不能判斷

之前都有玩家建議心靈2轉加快使用電擊器和醫療包, 我都認同,
但如果要整一招類似復活術的技能, 恐怕技術上未必100%做到及準確

另外, 有很多玩家都懂得使用自我復活大技( !j1 -> !j2 ) ((囧rz
遺憾的是, 這個動作也可能影響屍體的擁有者

更新:
新增任務三 - 小頓的秘密
附帶一個新增的裝備(不能從彩卷獲得, 只能從任務取得)

各玩家注意:
8月25日下午不會開場=[
到晚上9:00~10:00先開到
敬請留意

更新:
嘗試fix虛血BUG
移除Tank隱形的特性以嘗試解決TANK實際血量大於最大值
技能:
強化甦醒術: 生命比率 : 0.3 + 0.02 * 技能等級
-> 0.1 + 0.015 * 技能等級

明天開放狂戰士

引用:
原帖由 siufai723 於 2011-8-29 19:43 發表

可唔可以順手加埋有得買手槍(因為開頭個把手槍太廢同埋銀雞手槍要汁想要把銀雞都唔知幾時先汁到 如果有得買就好) =.=
仲有狂戰士技能可唔可以整埋落個網頁到有咩技個D ...
銀雞商店有得買, 搵清楚D= =
狂戰士頁面:
https://sites.google.com/site/flattenrpgserver/job/soldier/berserker

PS: 但不要期望每次開放2轉職業前都會有新頁面= =

發新話題