19 12
發新話題

入場的陣佢話 "拒絕連接"

[Close]

入場的陣佢話 "拒絕連接"

入場個陣load左一秒就彈

拒絕連接:
請先移除插件,
再連接到受VAC保護伺服器

唔該幫幫我~

(我一更新到2.0.5.2. ,然後降番2.0.5.0.之後就入唔到場)

回復 1# 的帖子

入場前先暫時將addons 資料夾移到桌面

哩個係valve 既新機制

回復 2# 的帖子

都唔得啊,
不過一入場,段野變左英文

回復 3# 的帖子

你仲有冇裝左其他插件?

或者試下還原版本號碼

回復 4# 的帖子

我唔係太知咩係"裝左其他插件",
我試過變番2.0.5.2.,不過個到無人開場,試唔到

我都係咁,而家入唔到game囉

me3-.-希望有人幫幫手.......點知唔更新住-.-

PS.冇插件.

引用:
原帖由 heihei1228 於 2010-12-1 19:07 發表
我唔係太知咩係"裝左其他插件",
我試過變番2.0.5.2.,不過個到無人開場,試唔到
首先你確定你有無裝插件先 其次你係正版 ?!

如果正版而有裝插件既 2.0.5.2既更新會令你入唔到有VAC保護既伺服

分三個情況:要睇番你入既既官方伺服定係VLAN既破解版伺服

1. 正版入有VAC保護既官方場

因為現在官方場有超過70%都係有VAC的防作弊既保護
所以有裝插件既玩家若果要入呢D場必需先移走插件 (其實移走addons入面既metamod已經可以令插件失效)
移走插件後就可以正常進入有VAC既官方場

2. 正版入無VAC既官方場

如果你無移走插件 只可以進入少數無VAC保護既官方場
問題是 我如何可以開官方伺服和朋友玩而不必卸載插件呢?
開啟Steam > 遊戲 > 在Left 4 Dead 2 上按右鍵選 "內容" > 設定啟動選項
在框框輸入 "
-insecure" 按Enter 那麼你在開官方伺服時就會關掉了VAC的防作弊保護了

3. 正版入無VAC既區域連線伺服 (即VLAN場)/於vLan開場

第三種是我們最常用的 首先說明這次的VAC防作弊保護針對的是官方伺服
基本上在VLAN用SRCDS開場是不會有太大影響的
當然你記得開srcds時不要惕選以下這個選項!!!

因為惕選了有可能會導致其他正版玩家不能進場的 (而non - steam破解用戶進場則沒有影響)
還有 即使是使用srcds開場亦需要做以下步驟:
引用:
開啟Steam > 遊戲 > 在Left 4 Dead 2 上按右鍵選 "內容" > 設定啟動選項 > 在框框輸入 "-insecure" 按Enter
不做以上的步驟會令srcds不能有效地讀取插件

最後結論是這次更新只會令正版玩家更麻煩了

而破解版玩家應該影響不大

仲有既係 2.0.5.2 是不能降版本入場的 破解版及正版的玩家亦要注意

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 8# 的帖子

你地可唔可以整一個軟件係由2.0.5.2降番去2.0.5.0

2.0.5.2完全無人玩

其實板主的意思係上左2052的人係唔可以降板去玩
咁有無人有返2050個更新呀

引用:
原帖由 heihei1228 於 2010-12-1 19:42 發表
你地可唔可以整一個軟件係由2.0.5.2降番去2.0.5.0?
都話 2.0.5.2 是不可以降版本入場的

因為今次更新改左倖存者光圈、感染者光圈等系統的setting

是不能兼容其他舊版本的

如果你要降版 只能用2.0.5.1既更新再覆蓋一次了
引用:
原帖由 黑丑卍Joker 於 2010-12-1 19:45 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=3060356&ptid=322318][/url]
其實板主的意思係上左2052的人係唔可以降板去玩
咁有無人有返2050個更新呀
如何你地真係無場既 我提供比番個降版更新檔比你
不過我真係唔建議你地用 =.= 咁會少好多人更新....
個個都降番2051  囧
http://www.sendspace.com/file/wmbvdp

回復 9# 的帖子

補充: 首先你係正版定係vlan版呀  

咁未玩唔到插件場囉??????????

我係Vlan版,有裝Add-on,RPG插件,阪非官方地圖,請問玩到嗎?

回復 13# 的帖子

開場人士係開場器啟動參數果度加上-insecure 既話照計係可以開到插件場而其他玩家都入到

19 12
發新話題