發新話題

[ 發佈 ] 美劇 The Walking Dead(行屍走肉)

取消高亮
[Close]
好多人睇..多謝分享
Lin + Natural.

第二季看點:

看點一:黑人父子是否存活。

看點二:手銬男Merle是否存活,會否找Rick一行人報仇。

看點三:第一季大結局裡博士悄悄告訴Rick的到底是什麼秘密?

看點四:離開疾控中心,倖存者團隊接下來要去哪裡?
衛斯理 高手XD

點解僵尸都空手呢,一直期待會打槍的包包佬和揸近武嘅屍仔

系第六集里有佐解釋:人死后再復活成僵尸后,大腦只恢復了底層基本的神經活動,那些讓人類區別于動物的高級神經活動沒有恢復,所以屍仔除了行路咬人吃肉等簡單的行為外,其他事系唔識做嘎

始終喪屍唔識跑係好d 冇咁屈機 d人先可以生存 故事先可以作落去

第二季預計2011年10月播放
要成11年10月先播   有排等

引用:
原帖由 風神小子 於 2010-12-13 13:57 發表
第二季預計2011年10月播放
要成11年10月先播   有排等
拉長來播啊嗎....外國係甘ga啦...哈利波特都係甘啦...一集都可以分開上下集2年播....
衛斯理 高手XD

a套 劇俾到好多危機感同恐懼感我,
仲睇到人類的本性
如果 香港/地球上繁華的城市
爆發瘋狗症
軍方一定消滅爆發瘋狗症既地方既

引用:
原帖由 joeka 於 2010-12-13 15:57 發表

拉長來播啊嗎....外國係甘ga啦...哈利波特都係甘啦...一集都可以分開上下集2年播....
點關事呢
有無睇小說ga(雖然我都無),果集真係咁長(即兩集)
你唔想上下咁咪分開當兩舊野
唔好話HP2-6 = 拉長....

引用:
原帖由 Pvt.Allen 於 2010-12-13 18:48 發表

點關事呢
有無睇小說ga(雖然我都無),果集真係咁長(即兩集)
你唔想上下咁咪分開當兩舊野
唔好話HP2-6 = 拉長....
=  =甘又點?一樣都係同一集..分2年係要fans死等下去...
片就拍好...一定要分2年上映?唉~

行屍走肉就話有可能未拍好..要下年先可以睇...

哈都拍晒...仲有可能要重拍下集尾部...倒不如今年放晒出來...完左10多年來fans對哈的期望...無啦啦又要等多一年...
講真哈佢地都大個仔..仲要過多一年...又要成班人回首過去....~.~....(就好似魔幻王國甘,成班細路都大晒...好似成年人睇返自己細個時拍片甘...ps:仲有幾集未拍...)

仲之...一套片就算幾長都好...1定要2年播嗎?哈~釣晒d fans引~只有外國片先會係甘...

※雖然唔關行屍走肉事不過都講下...

希望行屍走肉係尼一年內...不斷有宣傳做啦=  ="唔係下年d人會講...「嘩~正有新野睇!」
衛斯理 高手XD

11年 10月.....

引用:
原帖由 簡單 於 2010-12-13 05:11 發表
點解僵尸都空手呢,一直期待會打槍的包包佬和揸近武嘅屍仔

系第六集里有佐解釋:人死后再復活成僵尸后,大腦只恢復了底層基本的神經活動,那些讓人類區別于動物的高級神經活動沒有恢復,所以屍仔除了行路咬人吃肉等簡單 ...
僵屍不嬲係咁先合邏輯~
係l4d咁得意  僵屍以殺人為目標

11年11月上古5發佈,然後2012

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:
原帖由 joeka 於 2010-12-13 21:32 發表

=  =甘又點?一樣都係同一集..分2年係要fans死等下去...
片就拍好...一定要分2年上映?唉~

行屍走肉就話有可能未拍好..要下年先可以睇...

哈都拍晒...仲有可能要重拍下集尾部...倒不如今年放晒出來...完左10多年來f ...
整一套好既 電影  你認為要幾耐 ?

拍好晒 等如出得街?  

阿凡達都一早拍好左

但係要整 電腦特技 / 畫面  剪片
每一個畫面 都要美化

你估唔洗時間 ?  

外國同港產片 分別

外國注重 質素 ( 因為質素好 代表會多人睇)
港產注重 賺錢 ( 以小本賺多多)

拍 時間未必長 可能只係幾個月 但係 d 背後工作 就真係多

麻煩一下 每次發言 都諗清楚 係咪 正確

(如果 哈利 冇特技 / 冇畫面 , 純故事形式 , 你認為你會5會去睇? )

回復 104# 的帖子

如果 哈利 冇特技 / 冇畫面 , 純故事形式 , 你認為你會5會去睇

E加 哈利死神1未係今lo - -   冇特技 冇打過=.=;
悶死

都可以叫打左- -    一次仔- -    1min都唔知有冇

發新話題