發新話題

vLan官方地圖:信長之野望F 12.1D - 作者的感慨

[Close]
引用:
原帖由 VnTg 於 2010-11-1 00:19 發表
因為它們都是法師
那麼為什麼不說慶次2技 神原2技屈  開左水一樣減速
最上1技大技開水都係減速     yy 唔講

and   點解唔話百地天生技+白攻太高傷      and大技無視魔免減速
鬼小島  姓賴一樣  大技減速+毒刀   癲到
鬼小仲要有丁丁 同加速      出多個牌= 雙丁     點解唔叫改弱呢

仲有幾隻無視魔免減速非法師   上面未提出

秋風-  目標

引用:
原帖由 戀星_ZaK 於 2010-11-1 03:11 發表

and   點解唔話百地天生技+白攻太高傷      and大技無視魔免減速
鬼小仲要有丁丁 ...
不能同意更多
松雞&立女 原身英雄已經不強" 出場次數也比較小
為何只是改強了一點點 便說屈
機己屈

我想知有冇修改到cd緊既物品可以扔落地既bug?

引用:
原帖由 loventk 於 2010-11-1 17:58 發表
唔係bug黎
秋風-  目標

引用:
原帖由 loventk 於 2010-11-1 17:58 發表
這個是呀爾轉的.CD也可以拋地

並不是BUG

引用:
原帖由 戀星_ZaK 於 2010-11-1 03:11 發表

鬼小仲要有丁丁 同加速      出多個牌= 雙丁     點解唔叫改弱呢

仲有幾隻無視魔免減速非法師   上面未提出
慶次2技 神原2技 都是主動技
而且慶次2技起手奇大
百地,鬼小,勝賴大技無視魔免
主動大技...ok?
我想講雙叮並不是很強

引用:
原帖由 VnTg 於 2010-11-1 18:39 發表

慶次2技 神原2技 都是主動技
而且慶次2技起手奇大
百地,鬼小,勝賴大技無視魔免
主動大技...ok?
我想講雙叮並不是很強
其實   如果被動減速技能   仲要係用魔先可以減到一次  都要睇魔免既話
咁不如被動爆擊都睇魔免啦              招減速要睇魔免既話根本同廢左係冇分別      好多人都會選擇升黃點好過升招視魔免既減速

雙丁不強?    你打過團戰就知單丁有幾難抓               何況雙丁

08年台灣佬鬼小姓賴陣    鬼小雙丁搞到羽柴r晒頭

秋風-  目標

革新已經被很多人忘記了
太可惜
講真
革新其實不比11.2B差

甘味好屈機-.-...................立花,,,,唔理魔水

天變之書有BUG- -開唔到= =
快D修復LA >_<支持支持

路過 支持新圖
推返上黎令更多人認識新圖

引用:
原帖由 鏡大人 於 2010-11-1 21:58 發表
天變之書有BUG- -開唔到= =
快D修復LA >_
以我所知天變之書係修改成直接使用
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

我有d意見 就係只好改千代女個招做魔水都有效 會好d
原因係 一黎松姬已有miss既大絕 再比招魔水都有效既慢好似太屈機
另外就係稻姬 .... 呢隻本身都夠sm 再加多招慢 會唔會過份左??
如果係想修改平衡性的話 倒不如係織田到整多隻
強暈英 如毛毛-.- or 改左d 舊有英既大絕等...
.   加上聯合本身係處強勢 如要平衡 倒不如英雄轉軍

引用:
原帖由 darkma 於 2010-11-2 11:42 發表
我有d意見 就係只好改千代女個招做魔水都有效 會好d
原因係 一黎松姬已有miss既大絕 再比招魔水都有效既慢好似太屈機
另外就係稻姬 .... 呢隻本身都夠sm 再加多招慢 會唔會過份左??
如果係想修改平衡性的話 倒不如係 ...
松姬大絕miss   但係攻擊力低到出奇   如果連招攻擊技都要睇魔水     咁呢隻英真係冇一招技令到佢可以玩攻    只能玩法裝松姬

稻姬如何sm   大技沒魔免  得隱形   出一粒石gg左      魔免水得10秒   完水即刻比人殺  or  2 cut + 3段掃殺
本身招風之力都要睇魔免架啦    連招1技都要睇魔免   咁不如連大技都要睇魔免    一開水就cut大    好不??
秋風-  目標

引用:
原帖由 戀星_ZaK 於 2010-11-2 13:32 發表

松姬大絕miss   但係攻擊力低到出奇   如果連招攻擊技都要睇魔水     咁呢隻英真係冇一招技令到佢可以玩攻    只能玩法裝松姬

稻姬如何sm   大技沒魔免  得隱形   出一粒石gg左      魔免水得10秒   完水即刻比人 ...
松姬本身係一隻偷襲英黎嫁bo -.- 要攻黎做乜 夠血夠防頂塔就夠啦 我見過好多人都係玩陣太既裝備 加上我好似未見過松姬可以當殺人英禁用

稻姬黎講 倒不如改左招2技魔免 有效 實用性比1技魔免 有效好得多囉

發新話題