發新話題

[ 有新片!] L4D2 探險隊系列 - Traps Map

[Close]

[ 有新片!] L4D2 探險隊系列 - Traps Map

*查詢詳情:http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=314559&page=1&extra=page%3D1

= 背景 =

簡稱「L4D2 探險隊」,屬 ExpEdition 其中一個團隊,由一班熱衷非官方地圖並勇於作出各種新嘗試既玩家組織起來。
純粹玩新圖?點夠呀!本人希望向眾玩家推介精美既非官方地圖,促進玩家與場主之間既交流,體驗 L4D2 另一番樂趣,實要玩得更滋味!

= 活動 =

。專玩非官方地圖(正規伺服)
。遊戲難度由「進階」至「寫實性專家」不等,以挑戰自我並鍛鍊技術及合作性
。嘗試各種新模式(尤其突變)
。測試新插件,增加遊戲趣味性,突顯遊戲特色。

= 如何加入 =

以下條件只作參考 :

1. 積極參與

2. 主動推薦各種非官方地圖
2. 合作合群
3. 接受批評
4. 專家級難度經驗

5. 有 Mic.

隨時接受報名,歡迎在此回覆 或 瀏覽 ExpEdition 專屬 Facebook

充滿陷阱既迷宮Traps Map

非官方地圖唔一定要賣弄華麗宏偉既環境或者高潮趺起既故事情節,只要別樹一格都可以令人印象深刻,Traps Map 正是當中既表表者。

作者將「迷宮」分成三關,但好明顯第三關篇幅特別大,輕易爆機?你咁諗就大錯特錯(等第二擊影片再慢慢品嘗)。
成幅地圖都係封閉既空間進行,一入去迷宮就漆黑一片,令玩家之間難以辨認對方,更無法預測突如其來既襲撃(好似片中「第二匡」同「十九雲」既愚蠢行為),令遊戲增加變數。機關?陷阱?梗係有啦!如果你想有個難忘既經歷,我勸你咪繼續睇落去 .........

第一關看來不以為然,最多都只係無啦啦出屍襲,要注意既只有屍襲既方向,同埋 ......... 咪射傷自己友!
第二關開始算係戲肉,一出 Saferoom 好似乜都冇,只有幾道門,原來每當你打開一道門,就有突如其來既事發生(咪迫我爆出黎),唔駛幾秒鐘,成個遊戲就陷入混亂,如果只有4位玩家去挑戰 Expert 難度,你最好有心理準備死多幾次(未計之後既陸陸續續既機關)。作者為增添幾分驚喜,沿途只有一條康莊大道直達終點,不過無論上下前後都隨時「爆」出看似無窮無盡既屍襲,將你同隊友分開同 Tank 死拼,甚至無端端「跌」幾隻 Witch 而被秒殺等等,有時d特感好鬼狡猾,趁你地望住前面就靜雞雞從後面偷襲(第二關開始無幾耐就會出現)。總結以上,我既忠告係:唔好停留俾扮謹慎。順便一提,用少幾粒子彈。

作者運用佢既創意去形造驚險既效果,發揮 L4D2 既特色,亦非常適合向高難度挑戰既玩家,同班三五知己一齊玩絕對製作好多話題。

創意 :

材質 :
特色 :
耐玩 :
難度 :

綜合評分 = 7.4

*滿分為 10

.模式 : Coop

.來源 : http://www.l4dmaps.com/details.php?file=6857

.載點 : http://www.mediafire.com/?lzvidsv4nvftqt1

Traps Map 第一撃(12月3日)

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

*由「伺服聯盟」或「L4D2 探險隊」成員管理
*地圖可於
#4 快速下載

場名 :
John Dead Server
場主 : John12345
分區 : Coop 02
版本 : 2.0.5.0

場名 :
屍變突襲
場主 : K.C
分區 : Coop 02
版本 : 2.0.5.0
人數 : 8 - 10

由於 L4Dmaps 載點速度太慢,本人另上傳到 MediaFire 免空

速度更快!無等候時間!無限並行下載!

[url=http://www.mediafire.com/?jm2qhuhtut5fm][/url]

* 下載後解壓到 steamapps\common\Left 4 Dead 2 即完成安裝 *

暫提供以下發佈 :

Addon Support v2.6 = 非官方地圖驅動工具

Authoring Tools SDK v18 = 地圖製作及編輯工具 (只適用於 2.0.5.3)

Fraps v3.2.3 Build 11796 Retail = 遊戲畫面錄製軟件

GCFSacpe v1.8.2 Full = Source 封裝檔案開啟工具

* Addon Support Supplemental 及 Addon Sound 已無法使用,請立即移除

[url=http://www.mediafire.com/?c08on70r31nq2][/url]

* 下載後解壓到 steamapps\common\Left 4 Dead 2 並覆蓋原檔 *

最重要個樣我無啊...

引用:
原帖由 joeka 於 2010-9-29 18:29 發表
最重要個樣我無啊...
你指 Mic. 呀 ?

回復 8# 的帖子

睇番l4d1 既截圖唔知點解覺得少程度上l4d2 係1種退步  囧
(雖然我覺得哩team人整既模組同材質都唔夠CSS, HL2 好)

同埋你會改番#3 / #6架河...

你地之有冇玩過city 17??

我咩條件都有齊哂
咁我係咪入得隊?

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-9-29 07:27 發表

*非官方地圖探險隊合作伙伴
*地圖可於 #4 迅速下載 (MediaFire)
*如對伺服器有任何疑問 , 請往其宣傳帖查詢 .

場名 : 喪c揮手區
場主 : John12345
...
幾時實行, IP每日更新?

引用:
原帖由 toto345618433 於 2010-9-29 19:12 發表
睇番l4d1 既截圖唔知點解覺得少程度上l4d2 係1種退步  囧
(雖然我覺得哩team人整既模組同材質都唔夠CSS, HL2 好)

同埋你會改番#3 / #6架河...
當我有新既專輯就會更改 #3 , 再新增回覆作推帖同備份 , 等日後想睇番就有跡可尋 .

第二個專輯數日內推出 .
引用:
原帖由 pui726 於 2010-9-29 22:44 發表
你地之有冇玩過city 17??
有 . 好既地圖我一定會 encore , 唔會貪新忘舊 , 且並非所有人都玩過吧 !
引用:
原帖由 pui726 於 2010-9-29 22:47 發表
我咩條件都有齊哂
咁我係咪入得隊?
請查看私人短訊息 (PM) .
引用:
原帖由 joeka 於 2010-9-29 18:29 發表
最重要個樣我無啊...
joeka , Mic . 方面又幾令人困擾既 , #1 提及既條件只作參考 , 我只希望加入既成員對自己有所要求 , 所以無 Mic . 唔係大問題 , 等你回覆 .
引用:
原帖由 【闇影】 於 2010-9-30 02:49 發表
幾時實行, IP每日更新?
你準備就緒就實行 . IP 盡可能固定 , 如有更改 , 請通知大家之餘PM本人 .

有活動未?  CC 左好耐, 但其實根本無乜見過有人開 CC 場

引用:
原帖由 vleun 於 2010-9-30 20:36 發表
有活動未?  CC 左好耐, 但其實根本無乜見過有人開 CC 場
Cold Case 推廣期已結束 . 我地今晚會試探其他地圖黎玩 .

發新話題