發新話題

[英雄疑問] 英雄心得 的 新活動

[Close]
請問是不是原創同轉帖都ok?
仲有幾號至幾號

此心得是絕對原創是我第一次寫s版心得
整左成兩十分鐘-   -

石田三成

技能介紹

天生技 罠設置 cd 20秒
可以作睇位之用 加上二技會變成罠設置改

一技 激光 cd 8秒
前期加上赤電可洗冰

二技 火藥改良                                
學了後可增加天生技的攻擊and永久加智慧

三技 噬魔 cd 18秒
減血魔and暈一秒

大技 大一大万大吉 cd 110秒
回四百魔and在四秒內無限出一技(學完第二次會加100傷)
直至完了四秒/沒魔

點技方法
1 3 1 3 1 4 1 3 3 2 2 2 2

前期出裝
都是一般出法 褲 稻妻輪(電卷) 肉 清酒
夠錢就合閃鞋  接著你要出兩舊法力鋼 因為大技要用好多魔
吾想用大技殺人就出爆彈手劍

跟住直出赤電 手銃(即是吹箭) 如果對面多殺人英盡早出個魔水

中期
出裝
跟住法鋼換火計 第二個法鋼換鬼丸國

後期
出裝
上神方面手統換7800  未gg你可以赤電換地王
s版地王係屈的 你現在有三下暈技(
三技鬼國7800)
可配合地王大技殺人
都應該會完場 若仲未g 火計換風傷
都仲未g就供裝/儲c金錢吧

殺人方法
前期
三技暈 大技 吾死可以用稻妻輪(電卷)補尾
人地一定會出魔水(睇咩平台) 你有手統(吹箭) 就殺吧
都係三技暈 大技 手統
中期
三技暈 大技 手統 赤電 火計
後期
鬼國 地王 三技 大技 7800 火計

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 惡來 於 2010-8-5 12:58 發表
不能轉貼
只能原創
而且copy舊的心得
包括 kxo / vlan
一有舉報 查明之後將得到應有的懲罰

暫時味打算停止
當集齊的心得超過10位作品時
將會加入置頂及精華 ...
#12是絕對原創
不相信你可以去ky0 / gg c望
加分吧 真的打了很久

只供參考

此帖絕對原創 不相信可以到其他網找
打了十分鐘 + 找圖五分鐘很辛苦
今次的主角是

百地三太夫

點技方法
3 1 3 1 3 6 2 1 1 5 5 6 3 5 5 5 5 5 5 5 2 2 2

打路問題
首先你要說單上/單下
因為百地天生技食兵很快 所以單路比較好
個人覺得單上比較好 因為到大技可以爆三塔450 450 + 650
下路也可以爆三塔450 450 + 150
上路沒兵吃的時候可以去cp
因為下路cp要去好遠 加上三狼位置對織田軍比較有利

個人玩百地感受
見我出裝都知我前中期系玩爆塔
後期先會玩殺人裝 你爆完上 / 下路塔先好去中爆
最好爆埋入面四塔先 不過750可以吾洗爆
因為我地仲要食兵肥
當你上火計可以去搵個人殺
首先背刺
兩下 二技 放一下雷 再背斬一下 開清酒追 電卷 最後火計
你最好去找法師殺 因為法師少血
當然要開魔水追殺

出裝方面
褲 電卷 肉 清酒 洗兵夠了就出個再生鋼幫補回血
接著就買閃介 夠220秒就買手劍汁雞/殺人
夠6lv就去放大技 爆150血營/450塔
前期對面多殺人英最好出個魔水
跟住我會直出火計 因為可以配合12lv大技 兩下火計and兩下大技爆兩塔
接著不要褲 閃介合閃鞋 電卷合舞雷 再生合和泉 and 出個毒刀 還有雪走合凍雲
上神方面我會舞雷換菊一
買長船 / 魚神 / 正宗
(三把神器是但選擇兩把)
這個時候也差不多gg了 還沒g的話 儲c金錢吧

其他出裝選擇
吹箭
前期沒暈技殺人 可考慮上吹箭
配合火計背刺大技 殺人一流

大炎上之書
加火計合上 清兵and
清背水一流

巨龍
你不想上和泉 可以試一試上巨龍
清兵或殺人補尾刀

吉鋼
不太建議因為吉鋼了沒有背刺
暈1.6秒
配合大技殺人一流

鬼徹.妖刀
暈1秒 殺人時汁雞 / 單殺也不錯

鐵碎牙.妖刀
風傷持續13秒
清兵 / 加上暈技殺人

池田鬼神丸國重.銘刀
清兵 / 清人
加很多血and攻擊

三日月宗近.銘刀
攻擊力110 + 一招技能
殺人很不錯

引用:
原帖由 惡來 於 2010-8-7 12:57 發表
為了提高可讀性
建議各位
以圖片 / 其他分開段與段
我清楚解釋給有文字圖片
只有加六分 我見第一頁的他們最少都有十幾分
為什麼呢?

打了十五分鐘 + 找圖五分鐘 真的很辛苦
今次要寫的人物是
11.2b版的

長宗我部元親

點技方法
1 2 1 2 1 2 1 2 5 5 6 6 5 5 5 5 5 5 5 3 3 3 3
有人會問 點解長宗6lv吾點大技先既?
因為長宗咁快點大技冇咩用 長宗未到12lv既裝
都冇乜爆塔能力

打路問題
用長宗有兩個選擇一係單路 一係cp
cp長宗主要比d冇信心尾刀 / 怕死既人用
打路就單上 / 單下la

玩長宗感受
你見我出裝就知我玩硬裝
長宗出硬裝有三個好處
第一 爆塔時吾洗好早就走 長期開一二技 係咁爆
第二 被人圍開二技仲有機會反殺
第三 補到命 就算真係反殺吾到都走到
不過大家注意硬裝長宗吾係無敵 吾好死頂

出裝方面
一開始都係出褲 電卷 清酒 肉 洗夠兵就出兩個血鋼
跟住出閃介 +魔 夠錢就兩個血鋼合兩個血兜  
對方多殺人英你可以盡早出個伏魔 少殺人英就出魔水
接著就閃介合閃鞋 電卷合舞雷
出雪走 合凍雲 之前有買伏魔就合禦神法輪
冇買就出和泉 / 直接上神

上神方面
舞雷換菊一 兩個血兜換兩把魚神
跟住可以出91 / 正宗
最後可以禦神法輪換做地藏王
如果未g你可以儲c金錢

其他出裝選擇

戒杖刀
爆塔 / 追殺 / 被人追殺時也有用
兩招技能分別是自我恢復and緩慢
很有用的一把刀

梅鶯毒.妖刀
突然想玩追殺人
可以賣掉血鋼出
梅毒

巨龍
不想出和泉 可以出巨龍
殺人 / 汁雞時補尾

忍者匕首
隱形十秒 被人殺得很慘時
可以補命 / 偷爆時的選擇

長船.太刀

其實我覺得長宗出長船沒什麼用
因為我玩的都是爆塔裝 不過玩殺人的可以出

引用:
原帖由 傻楓 於 2010-8-8 14:53 發表
#31吾ok嗎/_\?
ok既 不過未會咁快加分
版主會遲d先加

引用:
原帖由 W囚仔 於 2010-8-9 09:22 發表

唔太見意唔點大 你長宗6lv開大食兵一樣有用
而且大技唔一定爆塔 令泥食兵翼無不可
你開大食兵/cp又快 持續時間又耐 又多幾百血 何樂而不點?
每人對每隻信長英雄既見解意見都會吾同
多謝你建議先

這次打了二十五分鐘真的很辛苦 打了兩個玩法
今次要寫的人物是
11.2b版的

淺井長政

點技方法
攻裝 2 1 2 1 2 6 1 2 1 3 3 6 3 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5
法裝 1 2 1 2 1 6 1 2 2 5 5 6 5 5 5 5 5 5 5 3 3 3 3

打路問題
玩$#的單中
在中路你可以方便去上下路殺人
你$#主要壓中路條線
令到對方難肥

玩淺井感受
淺井主要玩殺人 你可以多d去護主力爆塔
單殺對於新手會困難 新手盡量去找人一起合作殺
攻法裝都有一個好處 就系可以雙殺
雙殺有點難度 / 較難遇到
會戰方面你法裝可以鬼國控場一殺五也行阿

出裝方面(攻裝)
首先都是褲 電卷 清酒 肉 接著就出法鋼
接著夠220秒就出爆彈手劍殺一個人先 之後就出閃介
跟住你覺得自己連技慢就出吹箭先 前期盡早出魔水
你覺得自己尾刀技術好就直出吉鋼吧 尾刀技術不好就先出雙電一技洗兵吧
上了雙電吉鋼後現在殺人數應該會有十個以上 你現在可以法鋼換毒弓  / 毒刀
我個人較喜歡出毒刀可以追殺較好玩 跟住電卷換雪走 再合上凍雲
上神方面 就舞雷換長船
現在應該差不多gg 沒g的話儲c金錢吧

出裝方面(法裝)
首先也是褲 電卷 清酒 肉 接著出法鋼 因為$#前期不夠魔用
都是等夠220秒爆彈手劍殺件先算 跟住出閃介加魔
你可以直出落石 / 火計
出火計的話 要盡量有兩個人先好殺 因為你一技電卷大技火計都系可以殺多個人用黎單殺就哂了
現在應該有人會針殺你 你盡早出個魔水吧
你覺得自己連技慢就出吹箭幫補自己殺人
現在電卷換赤電
上神方面可以法鋼換鬼國 合閃鞋出三日月
再用赤電
換7800
現在也應該差不多gg 未g可以換攻裝玩and儲c金錢

問題解釋

問:為什麼淺井攻裝也要出法鋼?
答:我前期都是點一二技為主 因為點二三技的話
     $#少了一技連 未有大技也沒有毒刀之前 都會很難殺人

問:為什麼淺井攻裝要學一技?
答:上面已解釋過 因為不點一技都要用大技先可以殺人
     這樣的話太浪費淺井了

問:淺井未有大技之前怎樣殺人?
答:很簡單一個字 圍 最後等汁雞都得了
     $#天生汁雞高手一二技很好汁

問:18lv大應該用在那裡?
答:這個問題也很簡單 18lv大傷害力不高
    主要用在補命 / 殺變木了的加仔使用

發新話題