25 12
發新話題

[同人] [停載]L4D同人喪屍故 更新至二十八章 5/11 請看34頁

[Close]
我想加我創的特別感染者係你個作品到,得唔得,樓主?

特別感染者名稱:Runner(奔跑者)
這種特別感染者是一個具有極高奔跑能力同一隻像鉗的手能緊緊扣著人類的頸

攻擊模式:在一個隱藏地方等待獵物(人類),獵物一到他視線範圍,他就已最高速度,速度如同獵豹一樣緊緊捉住獵物(人類)的頸部,然後帶離現場,Runner血量係同hunter咁上下。

獵物受攻時的扣血原因:
1.因為Runner捉住獵物(人類)的時候係拖人動作,獵物(人類)係由自己同地面既摩擦力而受傷
2.Runner捉住獵物(人類)頸部,令獵物(人類)無法呼吸

Runner令人覺得難打的地方:有好高的奔跑速度,令人難以捉摸

==================================

特別感染者名稱: Devourer(吞食者)
這種特別感染者有龐大的口,大到可以容納一個人類(就算幾肥都容納到)

攻擊模式:係轉彎位等待獵物,獵物一到,Devourer用龐大的口吞食獵物(人類),但獵物不要這樣就死,因為變異原因,胃酸的pH值(酸度)低於普通人好多,然後Devourer用爪攻打其他人,Devourer血量係同charger咁上下。

獵物受攻時的扣血原因:
1.Devourer吞食後胃的壓力令獵物(人類)無法作出攻擊
2.其他人攻打到他爆炸而死時,獵物(人類)都會受到同等傷害
3..Devourer吞食後胃的空間令獵物(人類)無法呼吸

Devourer令人覺得難打的地方:多血同怕同伴受到傷害

我又諗左個特別感染者

特別感染者名稱: Fiend(魔鬼/惡魔)
這種特別感染者具有一個接近完美既身體,有一條粗壯的尾,腿部肌肉非常發達,除了有尾同腿大外,上身同身形同一般人無分別。

攻擊模式: Fiend首先求其搵個獵物(人類),然後用勁而有力的尾部捉了一個獵物(人類),然後好似tank咁攻擊其他獵物(人類),不過係用腳,同埋有人訓低他會選擇踩踏訓低的獵物(人類),直至訓低的獵物(人類)死了,血量高過TANK加WITCH的總和。

獵物受攻時的扣血原因:
尾部捉住的人:
尾部捉住越耐,綁住就越實,令獵物(人類)的腹部非常辛苦
Fiend走動時,尾部劇烈搖擺,令獵物(人類)無法進行攻擊
其他人:
Fiend用一個發達的腳,踢向獵物(人類),令獵物(人類)彈到老遠,彈的中途都是無法攻擊
訓低的人
Fiend用一個發達的腳,踩踏訓低的獵物(人類),直至他死了

============================================
樓主創的特別感染者,佢個名,我都諗左
叫: Death(死神)

bater個名太牽強了,明眼人一睇就知係bat加個er

點解叫Death的原因係佢係第二章到伸長了雙手,令人覺得係個死神帶他走既感覺
同有一對蝙蝠翼,而電影中有些死神都有一對蝙蝠翼。

============================================

回復:

因為Devourer死時係同boomer一樣,同埋他係外內一齊爆,所以會受到同等傷害

仲有可以作多個劇情
例如係個女比人吞食左,男就唔敢攻擊,令救援女既時間遲左。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

我都好想作一個l4d的文,但係我作文唔好,但係我創作力都ok掂,為有作多D特感係你個作品到- -

我又諗到個特別感染者(我真係創意無限- -)

特別感染者名稱:Mocker(模仿者)
這種特別感染者外表99%相似Witch,但是他不會哭而且他要不停奸笑,血量同Witch一模一樣

攻擊模式:他會跑到有獵物(人類)的地方,然後扮哂比人嚇到,之後就求其搵個最近他的獵物(人類)然後就同hunter一樣撲向獵物(人類)撞倒獵物(人類),獵物(人類)一樣是比他一下爪到訓低,然後就好似Jockey咁閃走再攻擊其他人

獵物受攻時的扣血原因:
Mocker撲向獵物(人類)做成傷害
Mocker的爪如同Witch一樣一下爪到獵物(人類)訓底

Mocker令人覺得難打的地方:行動如Witch一樣令人有一種壓迫感同埋用hunter跳躍更令人人心惶惶再加上Witch攻擊能力,這個動作前後都不過5秒,之後又再攻陷其他人

真係勁.....
男版witch...
心表敬佩
點解唔出我D特感?唔好作定唔想作?
我發現勁特感通常都係一個音,廢特感通常係兩個音
所以我比你既特感要改一改名
同埋我諗左二個特感不過唔知有咩用,第一個特感叫:Glider(滑翔者),第二個特感叫:Chucker(投擲者)
仲有我改左Dragon(龍)叫Fiend(魔鬼)
原因係得一個音

唔係呀
我自己創個l4d文算.....

唔係下嗎,我作文唔好- -,你仲要我作.....

樓主,你可以講去到新地方,有新既特感,無哂舊特感咪唔亂
仲有係越多種特感係好亂,但係夠真實,因為係基因變異,一定有好多條唔同既進化路,而恐龍係一個最好既證明
仲有既係,得咁少特感,好難作得長,唔通次次都係比hunter,charger,jackey同witch打咩,你唔厭,我都厭- -

有把骨刀既特感叫Murderer(屠殺者),好唔好?

我也想有人比D意見我,樓主看看我的帖http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1

係唔係唔作l4d3既人?要作既話,可以用我創D人黎作,我同你可以合埋D人物黎作都得,姐係話我作到the passing果到遇到l4d1D人之後我就完工,之後既事你就作埋佢,明唔明?橫掂我作到佢地去the passing之後都唔知作咩好。

姐係我作到the passing就完,我D人物入左你個作品到,係the passing遇到你D人物,咁我咪唔洗再作,之後你作埋之後既事

去到一百,你仲唔出文!!!!!!!!!!

都話加我D人物上去,咁我咪好快完工,你想點開頭都得,我會盡量配合你

我一開始都係諗住比Didea人地,等人可以用我D人物創,咁多咪唔洗咁煩創名姐,但係我又諗到D劇情,之後組合左個故事,發現行得通我先作,其實我個故事作到the passing到應該8-9章到,我又無咩新靈感咪諗住完左佢,其實你作唔作我都係the passing到完,只係你作埋可以比人知之後佢地做D咩姐

個故事大概內容係大樓>電視城>黑色嘉年華>the passing就完左,你可以作埋佢既話,你又有新倖存者,D人又可以知之後發生左咩事,我有有個好D既結尾,一舉三得。

唔通你想人地話你果篇作品係失敗之作- -

25 12
發新話題