17 12
發新話題

[交流] 死神入面邊個最勁 (自由題)

[Close]

死神入面邊個最勁 (自由題)

如題,,自由作答
我認為係黑奇一護

我認為係更木劍八
"萬解"都未見佢有就已經甘勁,如果佢玩"萬解"同"虛化",真係少有敵手.
當然,我認為始終都是認為,純粹舒己之見.我亦有興建看看其他人的意見是如何.

都有d同感
旦黑奇右萬解右虛化,就黎可能有崩解

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-21 01:20 發表
我認為係更木劍八
"萬解"都未見佢有就已經甘勁,如果佢玩"萬解"同"虛化",真係少有敵手.
當然,我認為始終都是認為,純粹舒己之見.我亦有興建看看其他人的意見是如何. ...

日本有消息指劍八有一次打假面時
始解左

詳細資料
劍八的刀刺進自己的胸口內並且喊了一聲 狂戰吧!邢眼弑羅!邢眼弑羅始解後,刀的木頭柄部分會暴烈,在巨大的金色光下刀的中部會分出一個大口子,並且刀分會分成2刃彎曲相連,刀身上出現巨大的參差不齊的齒刃,刀柄出奇的長,整個刀拿在手中像一把戰戟。劍八始解後的刀,就有這麼大的氣魄,不知道到卍解後會如何的威猛!並且劍八的身世有著不可告人的秘密。

黑奇一護
一期一會 tvb 萬歲
p_R0

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-7-21 22:24 發表

日本有消息指劍八有一次打假面時
始解左

詳細資料
劍八的刀刺進自己的胸口內並且喊了一聲 狂戰吧!邢眼弑羅!邢眼弑羅始解後,刀的木頭柄部分會暴烈,在巨大的金色光下刀的中部會分出一個大口子,並且刀分會分成 ...
哦,多謝分享.
現在有很多隊長的"萬解"都未見過,他們甚至對付藍染這樣強的對手都不用"萬解".
例如京樂,山本元柳等等..他們在讓賽嗎?山本老頭子的"萬解",我相信不下於藍染顛峰狀態..

一護啦緊係=]
主角永遠是最強的,加上而家仲學緊新招

回三樓...
崩解即係卍解(我都係最部先知._.)
崩解係日文讀音直譯過黎
仲有._.
更木把野唔係長期解放型咩?
因為靈壓太強所以長期都係始解
同斬月一樣嫁wo.....

正題...我覺得最強係春水
因為佢只係用始解就秒殺左一刃._.!!
人生五十年。
與天地長久相較,如夢又似幻。
一度得生者,豈有不滅者?

引用:
原帖由 kelvin07 於 2010-7-22 18:16 發表
回三樓...
崩解即係卍解(我都係最部先知._.)
崩解係日文讀音直譯過黎
仲有._.
更木把野唔係長期解放型咩?
因為靈壓太強所以長期都係始解
同斬月一樣嫁wo.....

正題...我覺得最強係春水
因為佢只係用始解就秒殺左一 ...
....睇電影同電腦好似唔同左 +上d人都有時話崩解......

對八千流好有興趣

引用:
原帖由 hehehaha 於 2010-7-23 23:32 發表

....睇電影同電腦好似唔同左 +上d人都有時話崩解......
日文卍解讀音與中文崩解相近

所以崩解同卍解其實講緊一樣野...
人生五十年。
與天地長久相較,如夢又似幻。
一度得生者,豈有不滅者?

一護,藍染 根本老金王 其他根本比唔上佢地2位
現手不是14 我是希:$

引用:
原帖由 [WeSt]sKy 於 2010-7-26 18:06 發表
對八千流好有興趣
八千流到低好唔好打嫁呢?
我都想知.....
可能連始解都唔識

推推推
回下啦大家

我覺得朽木

17 12
發新話題