45 123
發新話題

[交流] 大家一起說出死神內的伏線字眼

[Close]
引用:
原帖由 kelvin07 於 19/7/2010 07:12 PM 發表
作者曾說過主角為無敵
配角的死亡能將主角的外掛使用率增加至最大
支持 +1
不係外掛...比管理員還屈的!!
原本做什麼都沒有用!!!現實-,
~!笑看風雲)-3; *`-'Evans'['

回復 31# 的帖子

我看過這些貼子很多次, 點知很多人都會說" 主角無敵" , "主角開外掛"之類的說話.
不論海賊王版, 火影版, 死神版都是這樣....
周星馳在國產007都有說: d對白唔好咁例牌~
如果你們不善長打字, 常常言簡意賅, 是值得原諒.
但是若果你們不是, 又常常這樣做, 實在令人感到傷心..

引用:
原帖由 陳文祥 於 2010-10-1 10:58 發表

佢應該係皇族+人類
笑話,想知就去百科see see+自我分析。
1.我記得破面同死神打時,曾說過一戶是"真血"
2,茶渡泰虎與第五刃戰鬥時曾被稱為"先鋒"
3.平子真子曾經說出一戶的虛化是與別不同,詳細說什麼就不記得了
唔知你解唔解到?同埋有無其他字眼睇睇?

1.籃染同佢打過陣都有講過話一切佢計劃。
2.第五刃係先鋒,因為佢地唔重要,重要係籃染同個兩條友。
3.一戶老豆都係死神,有傳說話,佢依家的個把刀,係呀邊個比的,自身傳有死神力量,也有一把(應該有兩把)
故事伏筆在某集為去地獄打人

另外伏線,用不著。
只供精華貼

其實我唔知你講緊乜

引用:
原帖由 紅血鬼直政 於 2011-1-22 23:45 發表
我想問下點解總隊長唔識黑崎一心= =?
黑崎一心著住隊長衣架喎
一角都識佢老豆啦,總隊長一定識。 好心你睇返之前個D啦

引用:
原帖由 ★黑§月_峻 於 2010-12-22 11:50 發表
咩係伏筆呀??

痴線;;
一護既虛係佢身體入面隻虛想支配佢,之後比一護學識點運用

一護既虛化之所以與眾不同係因為佢既虛化唔係強行整出黎既
所以可以不斷進化,直到全虛化 ...
一護既虛化應該係浦原既計劃。
佢果時大可以自己沖去屍魂界搶番粒崩玉(浦原放入朽木露琪亞義骸)(心諗..果時既一護同班同學仔都得啦)
果陣佢地見到個面具都只係淆一淆,但睇個表情好似毫無疑問咁..應該一早知道有呢樣野既存在...
我諗浦原已經估到藍染控制住46室,因為正常無理由會咁快處死,仲要用上雙極。
而藍染既陰謀佢都一早發現左,與其自己拎番粒崩玉再比藍染老屈,不如就將粒崩玉係成個屍魂界眼下比藍染拎走好過,
一黎唔駛再比藍染係度搞搞震,二黎集合埋屍魂界既力量一齊打藍染...
咁點解要令一護虛化?
原因好簡單,就係想多一份力量,一護體內潛藏既靈壓大到無人有,簡直係萬中無一既練武奇材,唔搵佢搵邊個 ..唔怕失敗咩?因為佢知道一護成功非偶然,因為崩玉果時已經係一護身邊產生左作用...
一護既信念係守護身邊既人,所以佢利用斬魄刀直插入心變到死神..
當露琪亞比人帶走果時..其實崩玉既力量仲未消失(由茶渡入虛圈果陣仲可以突破佢原有既力量就知道..)
崩玉所對信念產生既力量我諗係隨同一信念強弱有關。而唔會完全消失..
而當時浦原就知道平子班友有方法控制虛化..所以唔會擔心失控。

咁點解比一護去屍魂界,因為要借用佢守護露琪亞既信念變強。
就係咁...有咩不充請提出,我會盡可能解答您的

引用:
原帖由 mimimum395au 於 2011-3-2 20:03 發表

一角都識佢老豆啦,總隊長一定識。 好心你睇返之前個D啦
總隊長條友係咁嫁啦,係度扮唔識人,睇佢開會果陣同見到平子真子果陣都係咁既樣就知...

引用:
原帖由 kelvin07 於 2010-7-19 19:12 發表
作者曾說過主角為無敵
配角的死亡能將主角的外掛使用率增加至最大
講到咁=.=.....

有幾盡._.
講的都是事實..

引用:
原帖由 orangejuice 於 16/2/2011 11:34 PM 發表
我看過這些貼子很多次, 點知很多人都會說" 主角無敵" , "主角開外掛"之類的說話.
不論海賊王版, 火影版, 死神版都是這樣....
周星馳在國產007都有說: d對白唔好咁例牌~
如果你們不善長打字, 常常言簡意賅, 是值得原 ...
感你又有咩例子比如呀
原本做什麼都沒有用!!!現實-,
~!笑看風雲)-3; *`-'Evans'['

=./=

但係一護真係玩哂-.-一打唔WIN就去學野><~

唔駛諗
又系主角無敵論

無敵 :handshake :handshake

主角無敵論
努力上200分;D

曾經講過一護唔係普通人類 亦又唔係普通虛 唔係普通死神

45 123