19 12
發新話題

[L4D2更新] vLan v2.0.2.3 至 2.0.2.6(4261)

[Close]

[L4D2更新] vLan v2.0.2.3 至 2.0.2.6(4261)

!!! ( 步)

今次更新會導致與過去Source Mod 1.4構成衝突,必須更新插件檔

暫時解決方法詳情可到此帖參考:

最新Sourcemod發佈SM 1.4 hg3074連Metamod1.8.1-hg723繁簡(支持 L4D2 2026)

如果更新2.0.2.6 (4261) 後不更新插件版本,會導致彈GAME ( 無論開場、單機、入人場都彈 )

[L4D2更新] vLan v2.0.2.3 至 2.0.2.6(4261)連 fishHao v2.0.2.6 Final破解合併檔

(一鍵安裝檔)

此更新檔包含2.0.2.3至2.0.2.6 (4261) 更新及fishHao v2.0.2.6 Final 破解

所有已經使用過我置頂帖內2.0.0.1至2.0.2.4新手包更新或已更新至2.0.2.3的人仕直接覆蓋便可

115網路u盤 載點 
按此下載

MediaFile 載點 
按此下載

Badongo 載點 
按此下載

Box 載點 
按此下載

按 { 瀏覽 },找回安裝的路徑,如你安裝在 C:\ , 那就設定路徑為 C:\steamapps\common\left 4 dead 2

此路徑十分重要,因為往後既更新都會安裝在此一路徑,所以要緊記切勿SET錯!

設定後按 { 安裝 }

vLan v2.0.2.3 - 2.0.2.6 更新連fishHao v2.0.2.6 Final破解測試報告

重點!v2.0.2.4 更新BUG修正

( 已修正 ) 沒有主角們對話內容及特感聲音提示的字幕

( 已修正 ) 場主不能用Srcds開對抗模式及生存模式

PASS  單機 (單人遊戲)

PASS  聯機 (入場)

PASS  開場 (COOP戰役模式)

PASS  開場 (VERSUS對抗模式)

PASS  開場 (SURVIVAL生存模式)

PASS  開場 (REALISM寫實模式)

PASS  開場 (SCAVENGE清道夫模式)

PASS  開場 (MUTATION突變模式)

是次更新內容:( 紅字為翻譯 )
提供者 會員hihi1210

2.0.2.6 (4202) ( 2010 - 7 - 10 )

Changes:
New mutation: Four Swordsmen of the Apocalypse
突變模式:四劍客

Removed left4dead2\pak02_dir.vpk from the whitelist.
於left4dead2/left4dead2/whitelist.cfg 移除了 left4dead2\pak02_dir.vpk

Addon Changes:

By default in single player and co-op gamemodes custom content will eclipse game content.
預設1人及合作,自行修改檔案可取代原本檔案

Addon campaign’s custom content now loads first to avoid conflicts.
現在自行追加故事會先行讀取減少衝突

In competitive modes addon loading is a server option.
對戰模式的追加已是伺服器選擇

Fixed an exploit that allowed people to modify materials on pure servers.
防止玩家修改模組

Default consistency checks now include pak01_dir.vpk. Addon authors should not hack the pak01_dir.vpk directly but instead include content in a VPK.
會檢查 pak01_dir.vpk 是否一致.

Server changes:

The "whitelist.cfg" file located in the "steamapps\common\left 4 dead 2\left4dead2" directory is now functional. Instructions on how to use this file are located in the file itself. Basically this allows the server operators to decide what files need consistency checks.
left4dead2/left4dead2/whitelist.cfg 已可用,可自行設定那些檔案要一致

2.0.2.6 (4261) ( 2010 - 7 - 10 )

Changes:

Removed left4dead2\pak02_dir.vpk from the whitelist.
移除left4dead2\pak02_dir.vpk文件

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 肥料之神原 於 2010-7-11 20:51 發表
點解我次次更新都搵唔到d突變模式玩的?
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=222599&page=1#pid2030846

Mutations 突變模式解說

破解版想玩突變模式係需要用srcds開場/係console輸入相關指令的

引用:
原帖由 丫丫康 於 2010-7-11 21:18 發表
有冇純更新包?

因為今次更新影響核心程式如Client.dll等文件,必須配合fishHao新破解

之前試過分開兩個檔 , 到頭來d人又唔睇指引只更新唔破解搞到彈GAME

剩係解釋呢樣野都用左我幾頁帖,所以今次推出合併檔減少誤會

引用:
原帖由 joe_023029 於 2010-7-11 23:55 發表
我係跟足頂置貼咁裝,但安完入唔到人地d場,唔知要安d咩野??
首先你安裝既問題應該去番主帖度問 , 唔應該post係度 -___-"

其次,解答已於FAQ內有

- 更新完入Server/單機時顥示沒有地圖?

因:初步確認是選擇錯誤既更新檔/用其他程式下載BT種所致

解:只有重新下載及安裝新手包更新檔才可解決問題

比埋步驟你:主程式>2001-2024更新連破解>2023-2026更新

唔好用迅雷下載/必須用新手包

引用:
原帖由 鹿仔xd~ 於 2010-7-12 21:25 發表
裝完之後搵唔到ser- -~~~~
無場係因為比較少人更新左,過多幾天情況應該會有改善
引用:
原帖由 lamlamray01 於 2010-7-12 21:25 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2348388&ptid=252692][/url]
點先可轉番右下角的 Steam群組伺服器?
唔識用fishHao個自動顯示刷服工具!
我連一個場都入唔到 Orz

教下 ...
唔駛用fishHao個自動顯示刷服工具架 = =

引用:
原帖由 abc1208 於 2010-7-12 23:32 發表

狂人說他是沒了 STEAM chick 入去找服的那行字
即好像沒開vlan開game 那樣
唔係好明...?
引用:
原帖由 ricky1992 於 2010-7-12 23:32 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2349211&ptid=252692][/url]
我由2023更新上一入ser即彈
移走插件檔試試

引用:
原帖由 vios688 於 2010-7-13 13:12 發表
明明就裝左呢個更新檔..
之後仲問

彈出 " 找不到指定模組 "
第一次裝步驟:

主程式>2001-2024更新連破解>2023-2026更新連破解

引用:
原帖由 三刀乂路比 於 2010-7-13 14:54 發表
有冇中文版插件,同左你個個更新插件係英文來的...
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=252948&extra=page%3D1
引用:
原帖由 ansonlee33 於 2010-7-13 18:56 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2353391&ptid=252692][/url]
入場彈game...
如何更新插件檔??
未更新前係咩版本?

更新插件檔 : http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=252948&extra=page%3D1
引用:
原帖由 sunnyhst 於 2010-7-13 19:53 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2353722&ptid=252692][/url]
無法找到程序輸入點
點搞?????????
無圖唔知你咩問題

引用:
原帖由 ︳逝去 於 2010-7-13 21:51 發表
我load完動畫就彈左
點解會咁
我應該點做
你裝過d咩黎 ?! 咩版本?! cap一張C:\steamapps\common\left 4 dead 2既圖post上黎睇睇

引用:
原帖由 blue25hk 於 2010-7-14 19:06 發表
*** 該帖被屏蔽 ***
咁你點解一定要set 10 呢 ?!

引用:
原帖由 blue25hk 於 2010-7-14 19:21 發表
唔係一定set10=.= 有無睇清楚我句野講咩=.=
我知你個意思
但咁既然set 18都無影響既 , 我唔明你點解堅持要set 10囉

引用:
原帖由 an10335 於 2010-7-14 22:07 發表
過左動畫之後冇啦啦彈game,冇error
請確認自己版本為 2023/2024才使用此更新包
引用:
原帖由 chunyin_k 於 2010-7-14 22:21 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2361529&ptid=252692][/url]
我裝完後無哂d server....可以點做呢請問
無場係因為而家比較少人更新左

你可以入coop1,果邊d人更新得比較快

引用:
原帖由 ken2036 於 2010-7-14 23:13 發表
我想問係唔係主程式>vLan Left 4 Dead 2 v2.0.0.1 - 2.0.2.4更新連fishHao v2.0.2.3破解檔>vLan v2.0.2.3 至 2.0.2.6(4261)連 fishHao v2.0.2.6 Final破解合併檔>Addons_Support_v2.6> 非官方圖vpk檔放入C:\steamapps\ ...
可能性-更新裝錯位

主程式>C:\

更新檔>C:\steamapps\common\left 4 dead 2

引用:
原帖由 ken2036 於 2010-7-14 23:26 發表
我係放係c:/呀..
但我玩個5個官方map有無事喎..
d非官方vpk檔我係2.0.2.4都有玩..
全部非官方圖都彈 ?! 定係其中某部份?!

引用:
原帖由 魔君no3 於 2010-7-16 10:58 發表
入完game 禁左右下角果個野 跟住彈左d場出黎既 是但kick一個場 右下角應該有一個進入遊戲 點解佢叫我down附加軟件?
已於pm內解答你

19 12
發新話題