17 12
發新話題

[2026]Sourcemod場主開場不能解決方案

[Close]

[2026]Sourcemod場主開場不能解決方案

Allied已經推出暫時解決方案
下載1.9 (Dev) - Windows
解壓後將addons置於Steam\SteamApps\common\left 4 dead 2\left4dead2取代原檔

下載1.4 (Dev) - Windows
解壓後將addons及cfg置於Steam\SteamApps\common\left 4 dead 2\left4dead2取代原檔
(註:Sourcemod須為最新版1.3/1.4版, 如不確定可至latest snapshot下載最新版本)

(註2:取代原檔前,請先行備份原檔addons\sourcemod\configs內的admins.cfg , admins_simple.ini , core.cfg 免除重新設置admin的麻煩)

(註3:如所用版本非最新版sourcemod/metamod,可自行點擊reference網址下載適合解決方案)

放置合適檔案至合適位置即可正常啟動開場程式

Reference: http://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=131893

唔該哂你呀!!!
真係用到thx

呀占占~~~

我係正版  更新左之後load完動畫之後連game都入唔到
照上面方法做左之後入到game  入到人地server  但係開場器一打開幾秒後就消失左

引用:
原帖由 kofyoshiki 於 2010-7-10 21:24 發表
我係正版  更新左之後load完動畫之後連game都入唔到
照上面方法做左之後入到game  入到人地server  但係開場器一打開幾秒後就消失左
開唔到GAME係另一個問題
因為今次UPDATE對正版玩家既影響係開場器開唔到
而唔係開唔到GAME

至於開左幾秒就消失
可以CHECK下你SOURCEMOD係咪最UPDATE VERSION
因為舊版SOURCEMOD有D唔SUPPORT新L4D UPDATE

我開唔到條link= =
係咪我問題.....
得20字咁少!

引用:
原帖由 dogwong 於 2010-7-11 10:09 發表
我開唔到條link= =
係咪我問題.....
link已update
多謝反映

得左
(我要更新哂2個先得)
thx
得20字咁少!

另外發現個admin功能無哂

係咪正常現象?
得20字咁少!

引用:
原帖由 dogwong 於 2010-7-11 10:57 發表
另外發現個admin功能無哂

係咪正常現象?
冇左admin功能應該係你replace左\addons\sourcemod\configs里面3個identify身份既file:
admins.cfg , admins_simple.ini , core.cfg
你要去呢3個FILE度改番你D資料等佢重新認番你係ADMIN

呀係喎
哈哈哈

thx
得20字咁少!

引用:
原帖由 leo221094 於 11-7-2010 11:00 發表

冇左admin功能應該係你replace左\addons\sourcemod\configs里面3個identify身份既file:
admins.cfg , admins_simple.ini , core.cfg
你要去呢3個FILE度改番你D資料等佢重新認番你係ADMIN ...
改完之後,第1項功能都係用唔到~

第一項功能係??
你call到sm_admin已經代表你係該server admin

引用:
原帖由 leo221094 於 11-7-2010 14:04 發表
第一項功能係??
你call到sm_admin已經代表你係該server admin
已解決
用番原檔去取代先work~

我想問下依家我開對抗或者生存之後
入自己場會彈game
請問係咩問題

Unknown command "meta"
連sourcemod都認唔到

17 12
發新話題