60 1234
發新話題

smile同冰島團隊發生爭執一事

[Close]

smile同冰島團隊發生爭執一事

我相信管理員都應該知道呢2個團隊最近發生什麼事了...
就是因為冰島的人有人拎smile既團相改圖,先會發生呢件事...
我一向都是個說理的人,我相信管理員同我都系一樣
我想講講我既意見,同埋希望管理員會接納一下我既意見,公平公正咁處理呢件事...

站系我自己個人立場點我都幫返自己團...
但系我知道同冰島d人嘈根本哂氣,所以我自己系果個post由頭到尾冇出句一隻字...
第1,事佢地撩起先,佢挑釁得我地在先,姐系想我地同佢嘈...
第2,佢咁樣挑釁我地,姐系嘈極都吾會完,同佢地講道理=哂氣

站系客觀立場黎睇...
我覺得8個字:先撩者賤,打死無怨
呢件事好明顯睇到系冰島挑釁smile在先吧...
打個比喻,你無啦啦比人打,你都會自衛還手啦...
打人先果個就當然抵罰有罪啦,但難道連自衛果個都有罪?!
如果冰島的人沒有改smile的團相,我相信吾會發生跟住落黎既野...
smile都吾會因粗口,貼圖等事被扣分,禁言
不過始終2邊都有破壞個論壇既規則,中傷他人講粗口等等,我認為呢樣2邊都應該受罰...

我覺得smile同冰島既首先2邊一齊禁言+扣分,呢個我知你地做左...
但系先撩事果邊,不是跟對方一樣懲罰嗎?!
我認為冰島應該受罰重一點吧...
第1.事佢地撩起先...
第2.公平處理呢件事不是雙方一樣的懲罰+封post就草草了事吧?!

我認為既然冰島佢地拎個團版得閒冇野做玩埋d咁無聊幼稚中傷他人團隊既野...
倒不如各管理員考慮一下撤銷冰島團既團版吧...
一來可以當作懲罰既作用,事冰島有錯在先,必然應受到懲罰,可以比各玩家看到vlan論壇公正嚴明既處事,有錯必罰
二來可以對其他團隊作一個警惕既作用,可以有效地阻止同類型既事情再次發生...

我好希望各位公正既管理員可以看看我發表的意見,等2個團隊作出應有既懲罰

另外我想感謝alan在第2個帖中回了一個有理+中肯既回覆,我都好認同你的說法
*明知個AC 係用黎比賽用, 仲要玩野, 講粗口, 改人相, 貼人相, 都認為自己犯小小錯?
*你地玩到咁盡, 自然就受到應有既懲罰.
*你話另一方冇禁?係個個POST入面, 基本上, 每個人都禁

*改人相已經唔岩, 你試下你自己張相比人改到鬼五馬六, 之後又再加鹽加醋...我想你恨不得立即PM 我, 封左佢AC同IP.

be豬-3-

以我個人意見 的確2邊都有錯. 但冰島也做得太過份了吧?改人相改到咁 比著你張相比人改. 你都著啦 何不自己冰島團影番張? 一定要踩底人先開心嗎
[/url]

引用:
原帖由 SaiBe=] 於 2010-7-5 05:00 發表
我相信管理員都應該知道呢2個團隊最近發生什麼事了...
就是因為冰島的人有人拎smile既團相改圖,先會發生呢件事...
我一向都是個說理的人,我相信管理員同我都系一樣
我想講講我既意見,同埋希望管理員會接納 ...
我代表我d團員改你相say sor

係我無盡力阻止佢地玩野

一人少句

關於封冰島團板問題

管理員已經給我警告

如果一次就封團板

相信如果係你你都唔服吧

仲有係我都無參加呢場玩兒

因為我都g改人相係唔岩

我盡力阻止

但佢去左信長區我已經無能力停

冰島板我封左板一次

但因為定力不足又解返.呢點我可以道多次歉

仲有我冰島團員已經ac 封左.

比賽交左錢都無得打

受既懲罰我覺得夠了

但你仲想秋埋冰島團板

呢點有點兒

仲有佢地玩相都唔洗一開始就言語攻擊嫁

你地都無叫佢地刪=.=

仲有我班冰島團員明顯係小畫家雞的改圖

希望你地接受道歉啦

第1,引用sai be的說話:事佢地撩起先,佢挑釁得我地在先,姐系想我地同佢嘈...

是誰先把事情搞起 是誰心知道吧  是誰令冰島同smile不和 為什麼不和 大家心照了吧

第2-再一次引用sai be的說話:打人先果個就當然抵罰有罪啦,但難道連自衛果個都有罪?!

我想先說一說 根據香港的法律-自衛殺人 和自衛打人 都是邢事罪行

我好希望各位公正既管理員可以看看我發表的意見,等2個團隊作出應有既懲罰(引用by某人)

最後我要說一說我的感受

是誰在扮君子 誰心知道

我在想:真正的君子不會順口都是 把人家約出來真人比劍吧?!

不會滿口都是 叫人家叫冰島的公廁

情況有點像小學生跟老師投訴一樣 我阻止不了 也不會去阻止 但是我們乜不會像這些人一樣

但是我們不會 像上一次loser 某女孩的事件

什麼乜把事情搞大吧

不過 你們也有你們的權利 我不會阻止

但是最後 我也對我的一時沖動 深感抱歉

BY神獸天

管理員們好

我的ip其實已經給你們封了 我現在是在人的家上vlan的

關於smile跟冰島發生的事件,我不明白為啥女生進團玩信長,也會被人(smile)說姣及公廁,
就是說女生就不能玩信長的嗎?smile的團也是有女生的,但我們有說事非嗎?
河水不犯井水,我們冰島原先跟smile沒啥過節,
但沒想到會被人單方面挑釁.更重要的是,是你們先出口傷人
(說我團某某女生姣及公廁),你們有你們的想法,但你們smile的人說這些話是非常沒禮貌及無恥吧.
我身為冰島團長,是有義務把事件的由來說一次,分享這件事給大家評理.

可樂上

引用:
原帖由 牙天=] 於 2010-7-5 09:40 發表
第1,引用sai be的說話:事佢地撩起先,佢挑釁得我地在先,姐系想我地同佢嘈...

是誰先把事情搞起 是誰心知道吧  是誰令冰島同smile不和 為什麼不和 大家心照了吧

第2-再一次引用sai be的說話:打人先果個就當然抵罰有 ...
你地玩野先.
洗鬼比面你地..用下你個腦.___
比劍又如何..比劍代表到d咩.你細兜仔?
me都系一時沖動而已..抱歉

引用:
原帖由 L5_可樂 於 2010-7-5 10:01 發表
管理員們好

關於smile跟冰島發生的事件,我不明白為啥女生進團玩信長,也會被人(smile)說姣及公廁,
就是說女生就不能玩信長的嗎?smile的團也是有女生的,但我們 ...
整系識講我地點樣講你地
你地呢??廢話來?
可樂上.?硬膠仔

引用:
原帖由 L5_可樂 於 2010-7-5 10:01 發表
管理員們好

就是說女生就不能玩信長的嗎?smile的團也是有女生的,但我們 ...
仲要系話我地出口傷人先
知吾知咩叫之前既仇之前既事阿
完左9年9拉
拎番出黎講?你地吾系改我地相會中口傷人?你訓醒未

ace 同學 你比較天真吧

我現在是在說我的意見

你對我們的意見

你可以說 沒人會阻止你

先引用你的說話
整系識講我地點樣講你地
你地呢??廢話來?
可樂上.?硬膠仔

你這沒有意義的回復 我不知你想表達什麼

再引用你的說話
仲要系話我地出口傷人先
知吾知咩叫之前既仇之前既事阿
完左9年9拉
拎番出黎講?你地吾系改我地相會中口傷人?你訓醒未

我們從沒原諒你們 什麼之前既仇之前

期限是什麼?

有dead line 嗎?

還有smile的人 從沒停止說同一些的說話吧

最後,我剛剛有一些新的觀點想說出

我剛剛在朋友門口 聽了一個故事

有一群黑社會 經常在雷_人  經常都好在在說要斬人全家似的

有一天有一群市民 不滿他們的行為

在言語上 表達他們的不滿

黑社會們很想斬他們全家 又斬不到

結果去了撥999

跟警察說他們給人人身攻擊

給果? 沒有 有的也不想說

這個情況 很像 一個信長平台最近的一件事吧

何解一群整天說斬人全家 叫人家出來和你隻秋的黑社會

會走去報警 跟警察說他們給人人身攻擊

還要滿口君子道理

引用:
原帖由 牙天=] 於 2010-7-5 10:18 發表
ace 同學 你比較天真吧

我現在是在說我的意見

你對我們的意見

你可以說 沒人會阻止你

先引用你的說話
整系識講我地點樣講你地
你地呢??廢話來?
可樂上.?硬膠仔

你這沒有意義的回復 我不知你想表達什麼:loveline ...
你地吾好引笑
其實得罪你地咩?
講到原諒甘攪笑.好明顯系咀炮吧
我不嬲都吾放呢d系心.
可能你小朋友..沒差..
原吾原諒都好..
冇所謂..
都不用一個369原諒我地

我把回復 更改了小小

引用:
原帖由    aCe_- 於 2010-7-5 10:21 發表

你地吾好引笑
其實得罪你地咩?
講到原諒甘攪笑.好明顯系咀炮吧
我不嬲都吾放呢d系心.
可能你小朋友..沒差..
原吾原諒都好..
冇所謂..
都不用一個369原諒我地 ...
你們沒所謂
何解會跟人家(板主)說到自己多慘情吧
何解又會跟板主說要del我們的團板

引用:
原帖由 牙天=] 於 2010-7-5 10:28 發表

你們沒所謂
何解會跟人家(板主)說到自己多慘情吧
何解又會跟板主說要del我們的團板
何解????
我幾時有講自己多慘情
就算有講到自己多慘情.關吾關沒所謂事?
幾時又有講要del你地團版
不過如果真系del就真系好事既

你們smile 沒有說要把我們冰島團板del嗎?

自己先看看saibe的文吧

還有不要用分身了
我不知道你是誰

60 1234
發新話題