發新話題

[睇#155] Mutation 突變模式 大全

[Close]
強烈要求版主們置頂

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-6-24 13:34 發表

我想講呢......置版教學帖內已提及 , 有需要再開Post ?
我跟住置頂你個個post開
玩吾到
呢個post玩到:O)

引用:
原帖由 傑jaiiiiiiii 於 2010-6-24 20:49 發表

我跟住置頂你個個post開
玩吾到
呢個post玩到:O)
唔難怪既 , 因為Mutation既指令每期更新都會轉 , 置頂只係未有更新而已 .
引用:
原帖由 kennyfong 於 2010-6-24 16:56 發表

置項帖要裝Mutations Mod而且d指令係realismversus,chainsaws果類我呢個係mutaion+number

我無裝Mutations Mod,所以見到人開場用Mutations Mod既指令時
game mode會顯示成 #L4D360UI Difficulty Normal chainsaws ...
有道理......#1都係官方已釋出既Mutations , 所以可正當地打開俾任何玩家參與 , 我知另一MutationMod版本可解決
#L4D360UI 顯示方面問題 , 但係咪所有人入到仍係未知知數 . 點都好感謝你既幫助 .
引用:
原帖由 68221069 於 2010-6-24 18:24 發表
可唔可以寫晒D mutation  號碼 出來
唔識搵
正如樓主既解釋 , 無裝MutationMod係無法子打開所有未正式公佈Mutation , 如已裝MutationMod , 你可以去置頂帖教學
查看 .

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-6-24 21:28 發表

唔難怪既 , 因為Mutation既指令每期更新都會轉 , 置頂只係未有更新而已 .

有道理......#1都係官方已釋出既Mutations , 所以可正當地打開俾任何玩家參與 , 我知另一MutationMod版本可解決
#L4D360UI 顯示方面問 ...
系置頂既指令根本吾岩用
咁更新得快又點...樓主系mutation(數字)
我系置頂post完全搵吾到
只系搵到排序的號碼

嘩嘩..岩岩見到個post更新哂mutation(數字)
之前絕對吾系咁)
好勁呀!!)

各模式介紹

Realism Versus
寫實對抗

模式: 寫實(realism), 對抗(versus)
同個名一樣,呢個係寫實同對抗既crossover,我諗都唔洗解釋。
(本模式已成為永久的模式)

Bleeding Out
失血

模式: 戰役(coop)
係呢這個模式,你唔會見到藥包,你只會搵到藥丸,腎上腺素同埋電擊器。每個人既血量都係臨時血量,係黑白狀態只要食藥丸就可以有用藥包既效果。同埋特感出世時間快左(好似係)

Follow The Liter
清道肆虐

模式: 清道夫(scavenge)
清道夫模式既加強版(vLan真係太少人玩呢個模式),平時清道夫模式D油攞邊桶入都得,但係今次每次只有一桶可以入,一定要入完呢桶先有第2桶,做怪嗰隊更加易贏,因為可以係必經之路埋伏。

Last Gnome On Earth
侏儒衛隊

係每一關既起點都會有一個小倭人公仔,玩家必須將個公仔攞去安全室/救援載具,如果唔係呢關唔會完(變到生存模式一樣),而且特感會集中攻擊攞住個公仔既人。

Last Man On Earth
世上只剩最後一人

模式: 單人遊戲
成個世界只係得番你,同D特感。當你incapacited既時候,你會變成黑白狀態繼續遊戲。(唔明既自己上YouTube睇片)

Chainsaw Massacre
德州電鋸殺人狂

呢個模式只有2種武器揀,手槍同無限油巴電鋸,而電腦會自動攞電鋸做武器。另外,一般感染者會因為電鋸太嘈而多咗。

Room For One
一人救贖

同個名一樣,只有一個人獲救(跑online模式)。只適用於每個戰役既最後一關(開其他關同coop無分別)。第一個衝上救援載具(車/船/直昇機等)時,遊戲就會完,開始出字幕(字幕入面平時寫”記念[人名]”嗰行會變成”[人名]was the first survivor out!”)

Headshots
爆頭狂人

係呢個模式,只有爆頭先殺得死D屍仔,(用火彈,管彈,膽汁,電鋸,榴彈砲同M60例外)。不過特感唔洗爆頭都殺到。

Versus Surival
對抗生存

模式: 對抗(versus), 生存(survival)
同個名一樣,呢個係對抗同生存既crossover,生存模式一隊做人一隊做怪。

Four Swordsmen of the Apocalypse
四劍客

所有倖存者都唔會有槍,只有武士刀。而且全個地圖只會出特感。

Hard Eight
絕處求生

特殊感染者既數量雙倍,而且重生既速度加快咗。

Healthpackalypse!
沒有救贖

模式: 對抗(versus)
同tagline所講既一樣,係呢個對抗模式入面你無任何醫療道具(即藥包藥丸及腎上腺素),所有損失既血量都補唔番。

Gib Fest
重機狂人

所有倖存者一開始就攞住無限彈既M60同麥格農手槍(Magnum),你唔會再搵到其他槍,攞住你支M60盡情撕殺啦!

Iron Man
鐵人

當你死左,只有電撃器可以番生,中途唔會有重生房,亦都無子彈堆。其實呢個模式同寫實無分別,只係滅團嗰陣要由第一關開始玩過(唔係你玩緊嗰關)。

Taaannnk!!
坦克大戰

做特感嗰隊只會做Tank,唔會做其他特感。安全室既藥包會變成藥丸,因為你根本無機會用藥包,頭15秒唔會出Tank,所以呢段時間要跑快D搶分,唯一要小心D屍仔阻路。

Hunting Party
搜獵派對

成個地圖只會出hunter,tank同埋witch,唔會有boomer,smoker,jockey,charger同spitter。

Lone Gunman
單槍俠

模式: 單人遊戲
係呢個模式你只會有麥格農手槍(Magnum)同投擲性武器,成個地圖只會出boomer boome,屍仔,仲有tank同埋witch。
普通屍仔既攻擊考力大大增強(簡易7下down,普通4下,進階2下,專家1下)

Bleed Out Versus
失血對抗

顧名思義,呢個係Bleeding Out(失血)既對抗版本。唔知Bleeding Out玩咩既請你拉番上少少睇。

Healing Gnome
侏儒俠醫

呢個模式同失血差唔多,,每個人既血量都係臨時血量,但係無任何醫療物品。而醫既唯一方法係攞住每關起點既小倭人公仔,攞住佢就會回血。(由於電腦唔會攞起小倭人公仔,所以電腦係補唔到血既)

Special Delivery
特感速遞

Hard Eight(絕處求生)既變化版,特感上限提高到10隻。同時,特感死亡後會即時出番隻特感,令遊戲難度大大提高。

Flu Season
感染季節

今次Valve將2個玩家自制既mutaion合埋一齊,而呢2個mutation係Boomer Shooter同Spitters!。合併之後地圖上只有Boomer同Spitter,中左Boomer膽汁之後會有屍襲,同一時間有一堆Spitter噴酸液(註: Spitter上限係20隻)

Riding My Survivor
騎師派對

玩家自制mutation第3彈,原名叫Jockeys!既模式。上限20隻Jockey既模式,轉做versus之後,會得番4隻定keep番20隻呢?

Nightmare
惡夢之旅

模式: 生存(survival)
玩家自制mutation第4彈,一個好有Slient Hill感覺既模式,四圍都係霧,係能見度大大降低既情況下,特感會神不知鬼不覺現身,你可以係如此惡劣既環境下生存嗎?

Death’s Door
亡命之門

玩家自制mutation第5彈,一個非常真實的模式,你只係得100血,扣哂就死(無得倒下),藥丸取代左藥包,而電擊器就取代左腎上腺素既位置。仲有一點,死左係同玩寫實一樣,只可以係安全室重生

Confogl
高級對抗

全新的突變模式登場, 呢個突變係無插件既情況之下, 盡量將confogl既功能帶俾大家, 但由於唔係插件, 功能上點
都會有d出入。(詳見#131)

咁好0既post 當然要俾d支持

唔怪之前搵唔返有關新模式0既下載檔

@@@@ VERY USEFUL AH!!

support support :lol

[2.0.2.6]   Four Swordsmen of the Apocalypse 指令係 mutation5
圖見#1

今次mutation個名真係長

mutation5 玩到.....thanks........推一推
http://steamcommunity.com/groups/hkghost2014
http://www.twitch.tv/oldghost2014

其實我開左之後個名變head shot 算唔算成功開左

引用:
原帖由 johng0102 於 2010-7-11 23:06 發表
mutation5 玩到.....thanks........推一推

你有冇裝mm,sm?
有的話請更新
引用:
原帖由 contra 於 2010-7-13 00:25 發表
其實我開左之後個名變head shot 算唔算成功開左
入場玩吓 , 你會發覺得咗 , 唔爆頭D屍唔會死

跪求我要升级包,求大虾那里有的下啊

下不了下不了,只有到处争分了。快点

多謝哂,而家開mutation場就方便得多   

發新話題