發新話題

3/6新圖:火影,死神,TARA,BIGBANG,少女,等〝轉war3界面風格教學.

[Close]

3/6新圖:火影,死神,TARA,BIGBANG,少女,等〝轉war3界面風格教學.

其實大家pm我都無咩用,我都唔得閒幫大家整.
仲有,D回覆真係唔想見到話毒乜萌乜,最大問題係話我毒,毒你條命!
我重申多一次,我係唔鐘意k-on,少女時代個d野.我只係為左投其所好先搵呢d圖.

而家本人用緊WIN7,轉圖轉界面風格完全無問題.轉唔到既話應該係個人問題.歌個方面我都講左好多次.唔係一定得.

建議並非用4:3尺寸螢幕的用家使用黑色底的圖片,感覺上會比較好看.

要更多界面風格請去:
http://ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=453671&extra=page%3D1

轉貼請留下VLAN論壇BY蒼藍的玫瑰.

紅字為重點!

注意,WINDOW XP既sp3版係有機會用唔到.

轉換中請不要開啟WAR3!

請先下載Wc3styler.ZIP
http://www.sendspace.com/file/1txda4

開啟解壓檔既程式:
RAR程式
http://rarlab.com/rar/wrar393sc.exe

1.將整個Wc3styler.ZIP解壓縮到Warcraft III目錄中(例如:E:\Program Files\Warcraft III)
P.S.win7同vista未必可以解壓到去war3個資料夾,如果唔得,就解壓係桌面,再複製去WAR3個資料夾到.
2.去解壓縮左之後既資料夾執行"Wc3styler.(例如:E:\Program Files\Warcraft III 或者 桌面)
P.S.如果你係用緊win7或vista.
請在開啟wc3styler前做下圖所示的選項.

3.禁Interface UI.
4.選擇你想用的風格.
5.選擇races(變更單一種族)或勾To all races(變更所有種族)
.(建議To all races,咁樣就可以任何種族都睇到個風格)

6.可以關閉WC3STYLER,不用做任何SAVE的動作.
7.可以開啟war3黎睇下成果啦xd
P.S.種族姐係半獸人個D

各個風格既效果:
http://www.sendspace.com/file/8xj0cb
有個風格係下面放左出黎.

如果想轉返原本個個.
反選Cistom in-game UI
如下圖紅圈所示.

成果@_@

另外.Wc3styler係可以用自己的圖黎轉埋界面.
但一定要用1024x768既圖.

1.執行Wc3styler
2.禁3D Background
3.再禁Custom Image
(係右手邊D字既最上面)
4.禁確定(彈出黎個段野係講你一定要用1024X758既圖.)
5.揀大小為1024x768的jpg或bmp圖片
6.禁開啟
7.顯示Custom Image就係成功啦!

成果@_@ (點解會無框?唔教大家啦=,=)

我送一些圖俾大家
所有俾大家下載的圖都唔係我整.
請勿誤會.下載者也勿使用於商業用途.
唔該你地=,=我放上黎既圖,請使用下載!唔好用另存圖片.唔好再話我放上黎既圖係800x600-___-""
請記緊!一定要係1024X768既圖.

轉歌個方面.
1.執行Wc3styler
2.禁Game Music
3.再禁Add musics
4.揀你要既MP3檔(一定要係MP3)
5.禁開啟(禁ctrl可以一次揀好多首.)
6.選擇races(變更單一種族)或勾To all races(變更所有種族).
(建議To all races,咁樣就可以任何種族都聽到首歌)
7.開啟Warcraft III進入遊戲(試下單人遊戲,聽下首歌吧XD)

歌係會有機會重播.

唔重播我都無計.
一係自己將D歌MIX埋.

大家有問題可以問我啊;D

大放送!
其實大家可以去桌X街搵圖啊.
那裡可以給大家自定尺寸.
(我沒有賣廣告,亦沒有任何商業成份~~)

另加轉圖片為1024x768的教學!_!(只限XP用家):
如果張野係800x600既話
1024除800
768除600
之後計到條數
再去小畫家入面整,下面有圖俾你睇
我諗你地識計數掛.
1024除800=1.28
姐係倍大128%
建議如果係要倍大,
用打橫既圖會好d.
如果條數係除唔盡
好似1024除550=1.8618181...
咁就用1.87
姐係倍大187%
之後再調整個大小
下面都有張圖圈住左.
個到可以拉闊拉窄.要小心拉到1024X768.

水平係指1024
垂直係指768

WIN7用家:
其實做法一樣,只係個小畫家個樣唔同左...
一樣拉得,一樣改得.

注意事項:

1.Wc3styler 可能會跟其他的 UI 衝突,建議在執行前先移動或刪除 Warcraft III 的"UI"資料夾。

(我無做到,但大家唔放心的話,可以做呢一步.)

2.3D Background 必須要 1024x768 的自定義圖片。

3.Interface UI 和 Game Music 必須要選擇"races(變更單一種族)"或勾"To all races(變更所有種族)"
(否則,你可能睇唔到成果.)

教學完全自創!!!
轉貼請留下VLAN論壇BY蒼藍的玫瑰.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

哇.
最尾個張有少少sm-_-
好彩d頭髮遮住

支持!!教學!

向 往 卜 美.

有問題就問我啦XD
轉歌個方面,我會試下@_@

個風格係咪要次次開左先會轉?

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-6-22 13:53 發表
個風格係咪要次次開左先會轉?
妳既意思係開住Wc3styler?
唔洗架,我已經試過唔開Wc3styler,個風格都轉左.

引用:
原帖由 蒼藍的玫瑰 於 2010-6-22 13:56 發表

妳既意思係開住Wc3styler?
唔洗架,我已經試過唔開Wc3styler,個風格都轉左.
咁點樣先轉返原來果個?
係咪再開多次,之後反選>不使用?

開頭仲e為好多風格== 失望.. 得7種

第一張整得幾令wo
支持支持

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-6-22 13:58 發表

咁點樣先轉返原來果個?
係咪再開多次,之後反選>不使用?
好醒目啊妳XD
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 Re.CoiLた殺 於 2010-6-22 14:02 發表
開頭仲e為好多風格== 失望.. 得7種
唔好咁啦-3-

引用:
原帖由 紅茶不加糖 於 2010-6-22 14:04 發表
第一張整得幾令wo
支持支持
多謝,
係個軟件整得好姐XD

wowwowwow.好正丫呢個教學
仲有為左LIN哥呢個名入泥. haha
支持支持

我跟足你講去做-.-...但點解開左魔獸仲係咁樣-_-

係咪本身部機既問題?

引用:
原帖由     (: 於 2010-6-22 14:10 發表
wowwowwow.好正丫呢個教學
仲有為左LIN哥呢個名入泥. haha
支持支持
多謝多謝.
我已經知道點轉埋歌啦-3-

發新話題