發新話題

整片好工具.更新完成.新增序號.

取消高亮
[Close]

整片好工具.更新完成.新增序號.

有好多朋友同我講.點樣整片?
點樣將條片高清呀?
所以我呢個post係幫d唔識整片既人.
---------------------------------------------------------------分隔線----------------------------------------------------------------------------
#1:目錄介紹

#2:fraps下載.
      威力9下載.

#3:威力各種操作方法.

#4:教你如何制作一條好既影片

#5:如何將影片輸出和上傳youtube
     解決唔夠級別放影片問題...

#6:好歌推薦區.
--------------------------------------------------------------分隔線-----------------------------------------------------------------------------

下面係威力9既下載版.
http://tw.cyberlink.com/downloads/trials/powerdirector/download_zh_TW.html?affid=2581_848_290_12415_0_CHT_powerdirector&utm_source=CLTR_PopularDownload& utm_med ium =CLTR_PopularDownload_12415_powerdirector&utm_campaign=CL_Trial

BF937-FZ7NB-KHZEY-B3LAP-BNEFL-VT3EW
應該係呢個.
------------------------------------------------------------------分隔線-------------------------------------------------------------------------
下面係fraps既下載點.
http://www.sendspace.com/file/93zkba
將下面果度整左就可以制片嫁啦.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

(特效工房)用來制作影片既特效效果

(文字工房)用黎插入影片既文字

(音訊混音工房)唔小心錄左魔獸背景聲點算?用佢啦.佢可以將背景聲關掉.

威力9更新類似平移特技.

以上各種係我平時用黎整影片主要用既野.

如果想整片就要開左fraps

紅圈內為開始錄影制.
藍圈內為通常既fps數.

之後就係登入魔獸制片
你入到去會見到黃色有數字.

如果你禁左f9佢就會變成紅色.
即係代表以經錄制中.
之後再將以錄制既影片放入威力入面.

你錄制既影片首先放入上面個大方格內.(紅圈內)

再將你放入既影片放入藍圈內.

咁你將你想要既野放入去就可以睇到你整既片嫁啦.

到你整完套片啦.你會見到上面有個輸出檔案.
你禁到就會見到好多野.你禁wmv
再係下面揀你地想要既品質.
紅圈為wmv.藍圈為品質(個人會用標準就可以).黃圈為改影片名.綠圈為開始輸出影片.

如果你100%而你又睇過既話.你就可以放上youtube.
登入完之後再禁上傳既制.紅圈內./\.

之後你再會入左去.你禁unload揀返你自己個條片.
之後等佢上載完就可以嫁啦.
p.s.你要等一陣先會有HD.所以唔好以為冇HD

我唔夠級別放影片上vlan呀.點算?
首先(睇圖)

跟住(睇圖)

有咩事就係個貼度回覆吧.
我會盡量解答.

今次既威力9多左個CyberLink WaveEditor
呢個野我仲未了解到.
但大概是用黎整歌用的.
可以用黎幫你首歌整大聲or細聲.

要留幾多位先XD
"引退"

留夠啦-.-洗唔洗咁呀-.-我冇洗版呀-.-

引用:
原帖由  ★〝儿戲 於 2010-6-7 14:28 發表
留夠啦-.-洗唔洗咁呀-.-我冇洗版呀-.-
一陣當你連續回覆

扣分也不少
"引退"

支持教學

100%教學