22 12
發新話題

[交流] 完全唔知點解變做破面...

[Close]

完全唔知點解變做破面...

睇左咁多集
有冇發現一個問題....
破面有咩用!!?
根據十刃(十個最強的破面)既表現....
我地可以見到
破面既作用只係多左一把刀
再加上破面會克制左自己既能力
因為佢地講過 刀劍解放後先係佢地既真正力量
咁我就會問
點解唔一開始就唔變破面?
為左要比人打到50%血(9吹)先刀劍解放 玩弄對手好過引?
到低.....破既左個面貝有咩用??
招人解答
人生五十年。
與天地長久相較,如夢又似幻。
一度得生者,豈有不滅者?

套套動/漫畫都係咁嫁啦(好似火影有~曉~)
佢地都好有自信認為唔洗解放就夠打(結果係唔夠打)
同埋解放後會完全回服所有傷,所以咪唔一開始就解放lo

最後破左既面具可能會死(自己估 , 錯左唔好話)

點會._.
你見一刃有面具咩 -口-
人生五十年。

引用:
原帖由 kelvin07 於 2010-6-8 09:55 發表
點會._.
你見一刃有面具咩 -口-
每個破O 都係唔同既地方
好似第3咁- - 佢既面具變左空圍= =.....

回復 1# 的帖子

你依啲咪就係睇啲唔睇睇啲囉~
人地交代得咁清楚你都可以上黎問~
刀劍解放係可用黎補血架MA~

引用:
原帖由 kelvin07 於 2010-5-31 21:52 發表
睇左咁多集
有冇發現一個問題....
破面有咩用!!?
根據十刃(十個最強的破面)既表現....
我地可以見到
破面既作用只係多左一把刀
再加上破面會克制左自己既能力
因為佢地講過 刀劍解放後先係佢地既真正力量
咁我就會問 ...
破面只是形容詞=] 刀係佢地死神化之後封印自己力量變成刀=]

刀劍解放可以將傷害(龜)0

所以我話
虛死神化=破面=有刀=封印自己力量
咁點解要封印自己既力量唔一開波就出全力(拖時間昆犒費!!?)
仲有 佢地刀劍解放時都係受左小小傷就解放
完全冇話刀劍解放會回血
人生五十年。

引用:
原帖由 kelvin07 於 2010-6-15 22:58 發表
所以我話
咁點解要封印自己既力量唔一開波就出全力(拖時間昆犒費!!?)
完全冇話刀劍解放會回血 ...
老五被劍八打到係咁流血 跟住解放 身上既傷口會自己縫合

支持樓主
_ˇ世界上是誰最帥!?
.★只能答您大勝就是帥;]
                 βy: SuperSinGξ

解放後 身上既傷 消除哂

引用:
原帖由 kelvin07 於 2010-6-15 22:58 發表
所以我話
完全冇話刀劍解放會回血 ...
kai子超速再生咪係回血lor-3-

破面跟任何會戰鬥的生物一樣
他們有多一種能力就是可以試探對方實力
不用一開始就解放全部靈力/壓

我覺得破面會把虛的能力提升一個級別.然後再以死神的形態封印自己的能力.
由於他們的能力已提升,力量強大,不便讓別人知道,於是便長期處於封印狀態.
由此推斷,未變成破面前的十刃,其實不敵於屍魂界隊長的.~

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-8-14 23:38 發表
我覺得破面會把虛的能力提升一個級別.然後再以死神的形態封印自己的能力.
由於他們的能力已提升,力量強大,不便讓別人知道,於是便長期處於封印狀態.
由此推斷,未變成破面前的十刃,其實不敵於屍魂界隊長的.~ ...
不 破面有幾名 係最上級的大虛 最上級大虛聽聞是普通隊長單挑未必抽得嬴

22 12
發新話題