21 12
發新話題

[5/4更新]整理大量非官方圖(l4d1+l4d2)

[Close]
引用:
原帖由 RDiver 於 2010-4-21 13:14 發表

Chris , 你唔覺得自己整咁多分流太多餘咩 ? 咁做只會引起混亂 , 未免太過畫蛇添足 !

至於你Post非官方地圖(除L4D1地圖) , 又覺得你多餘左啲 , 好似 http://www.l4dmaps.com/l4d2/ , 發佈者都已經提供支援續存既下 ...
費事有人又話呢個分流下載得慢- -你知道D人去國外網都唔鐘意睇英文,我咪幫手轉載一下,順便pack好vpk檔,費事D人又開po問問問,因為非官方地圖佢地將vpk同maps分開左,冇pack埋一個= =""

我自己再打包,其實都係將佢地pack入vpk檔,唔會壞既,我都有介紹新地圖,不過好少人下載je....就係因為冇人將D地圖放出黎或者轉載,搞到而家個個都係識玩官方圖,你見vlan入面,十個有八個都係官方圖,我都係想多D人玩下其他map,我之後會上傳番新地圖為主,因為新地圖始終風格唔同官方圖,難度都比官方高少少

加上我只係將D非官方圖pack好,新地圖又pack埋一個檔案上傳,方便人地下載je,等人地開ser入ser方便,唔使咁亂.我不嬲都係轉貼既,只不過我上傳得既圖大多數都係最終版或者評份好高既地圖

PS:如果冇咩人做呢D上傳和整理既野,始終l4d2真係玩唔長,因為玩黎玩去都係官方圖,新地圖又流傳唔到開去,雖然VS可以玩好耐都唔厭,但係玩得多唔同地形,始終好過獨孤一味既

我之後會集中番係介紹新地圖部份

引用:
原帖由 hihi1210 於 2010-4-21 15:38 發表
i see a someone said
唔係,對方都有同你一樣既vpk檔或者地圖檔都入到,開圖用scrds,exe選圖既話要係vpk入面解壓個maps出黎放係l4d2入面就可以開,你唔解都得,不過要係scrds.exe打指令je

引用:
原帖由 hihi1210 於 2010-4-21 16:06 發表
我自己試過開VS,我個FD入唔到
佢顯示咩先?當冇個個地圖??一係你試下將maps個個解壓出黎

引用:
原帖由 spacecap 於 2010-4-24 13:32 發表
以安裝(L4D1+2_VPK_Official_20100206 及

L4D2_Addon_Support_Update_feb5 )兩個檔案都玩唔到舊地圖及非官方地圖

入game 開場說未裝這檔案L4D2_Addon_Support_Update_feb5 是否2.0.1.3 v4183版問題 ...
因為addons supports好似未更新呀,你都識講你用緊feb5既野,而家4月,邊用到,岩岩更新,遲D先玩l4d1地圖啦

引用:
原帖由 manhoi929 於 2010-4-26 22:09 發表
L4D1的地圖可以入到 但係勁多error 點解會咁
我係用2013版
你有冇下載l4d2 vpk official呢個素材檔(下載請見於Rdiver既post, Addon support個到),第二你addons入面有冇l4dextraasset.vpk同infectedforl4d1maps.vpk,呢三個是但一個冇都會出現error,紫色格仔既問題

呢個問題答左N次,請睇番第一頁有關玩l4d1地圖既部份或者參考番R大既帖,而且the passing有部份l4d1地圖係玩唔到,應該係addons support未更新既關係,所以有機會會出現error或者玩唔到既情況

引用:
原帖由 chunyin_k 於 2010-5-1 19:20 發表
最後新map 果到開唔到,佢話要唔知咩分割先可以繼續解壓
你有冇下載哂4個部份既壓縮檔先,要4部份係同一個路徑(例如桌面)先可以解壓到

21 12
發新話題