發新話題

[討論] 視窗化教學+固定鼠標

[Close]

視窗化教學+固定鼠標

一年.... 估唔到有人推返上來(仲用到...)
我就加埋圖片教學 等你地睇得明d啦

Windows XP 可以使用

Windows Vista / Windows 7 未必可以使用 但大家都可以試下

首先去War3既主目錄整一個War3捷徑再拉出去桌面

第1步:右鍵桌面果個War3捷徑 再揀內容

第2步:在"目標(T)"最後加上"空白鍵-windows"再按確定

第3步:正常已經變左視窗化 成功就會好似下圖咁

第4步:開固定鼠標
按鍵盤"Home"就可以防止滑鼠走出去紅色位置外面
如果想取
消就電盤"End" 即係"Home"下面粒制

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 豬=﹏= 於 2010-3-25 22:03 發表
視窗化之後固定鼠標有咩用 教教我
固定鼠標=玩既時候鼠標唔會走出(視窗化既war3)

你f12下面Enter既右邊就會搵到

引用:
原帖由 j47d8234554 於 2010-3-26 21:12 發表
請問.....vlan個war3系邊
vlan war3? 唔係幾明=.=

引用:
原帖由 扯哂旗 於 2010-3-27 12:08 發表
我見意用我個隻滑鼠鎖定
因為你個個程式滑鼠去到最邊都唔會飛畫面:見下圖

同埋你個隻成日唔小心禁左邊邊個位就自動無鎖
用我個隻就唔會出現E個現象
方法好簡 ...
固定鼠標就係想滑鼠唔好走出War3
如果你想 滑鼠走出War3 你可以按End
但係我未試過按邊邊就自動無鎖
引用:
原帖由 kai_沈 於 2010-3-27 17:10 發表
張桌面既War3 按右制 --> 內容 --> 再係目標(T) 最後面打 -windows
我搵唔到目標
睇圖=.=

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 105# 的帖子

回復 109# 的帖子

即係你用唔到視窗化?
唔關固定鼠標事...?

回復 116# 的帖子

OK 咁我講明只限XP使用吧!

發新話題