47 1234
發新話題

[分享] 有感而發 ( 更新在 2012-1-15 18 : 32 P.M.)

[Close]

有感而發 ( 更新在 2012-1-15 18 : 32 P.M.)

由於近來朋友們發生了很多關於愛情的問題 ,

有感而發 ,

寫下了連自己也不明白的一段文字 .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~MooNBaBY專用分隔線~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
男兒有淚不輕流     ,       只是未到傷心處 .
盡對感到花兒落     ,       祝君安好盼登對 .
傷心春雨情已定     ,       羨言哭歸不了情 .
還望愛人笑對天     ,       幸福不已於吾身 .       ( 靈感取材於 朋友 )   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~MooNBaBY專用分隔線~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

春風飄散橋樑上,青草秀麗幻夢中,朗晴地上花蓮下,幸福不滅化蝶影
望晴愛知非得已,痛哭心刃我獨知,吾已今世不護有,花開草盛伴一生
冷夜冰雨暗光處,憂愁幽魂獨飄散,一生逝去望愛晴,願流千尺淚千行
寧愛一生沒友情,白頭終老望一對,只望遠處祝君好,不惜一切護一生       ( 靈感取材於 親身經歷 )

身邊有太多紅紅的熱戀風氣   我卻只懂用幻想來麻醉自己     ( 靈感取材於 朋友 )   

請你將眼睛放進我心裏 發覺所有回憶慢慢逝去 你愛的不是我這一類 夢境中卻跟你一生一對    ( 靈感取材於 即興 )   

發覺原來勉強地作這些是不能的 ,  
以下是失敗作 :

月光不再剩燈光  汝心不再剩汝身
與我此情永不再  莫怪自身立定罪
日落西遷汝之境  月升東移汝之影
汝別為情感不安  自問真的很大方  <---  最後因想不了而亂作 .    
( 靈感取材於 風景 及 " 眼睛不能沒眼淚 - 古巨基 " )
人性總是不知足,因人的慾望無限
陪你一生的不多,愛你一生更稀有
不去珍惜眼前人,到要失去的時候
心中卻有絲後悔,何苦要這樣做呢? <--- 由 VLAN 會員 沁僾ㄨ若漓
所分享 .

歌曲分享 :

http://www.youtube.com/watch?v=MmCn_OAkNKw&NR=1  (  妳的名字 我的姓氏  -  古巨基  )
http://www.youtube.com/watch?v=2C0Ag2MLEOo&feature=related   (  愛回家  -  古巨基  )

沒有人回帖支持

若有會員有詩詞分享 , 可 PM 本人 .

不定期更新 ...

都多得你 , 不知我怎麼報答上帝 .

唔係好明(一定係我理解能力有問題- -)
我淨係明第一句

SOR 已偷用做msn個人信息
處女座男生比較在乎女人的頭腦和內在美,肉體上的事情反而不太在乎。

一個男仔唔會咁易喊  只係因為仲未到最傷心
見住你慢慢地離開       希望你們能夠開心
傷心黎都無用因為佢鐘意左第個 就算喊佢都唔會再番黎
希望你日日都可以開心快樂咁笑 幸福已經不再係我身邊了
處女座男生比較在乎女人的頭腦和內在美,肉體上的事情反而不太在乎。

引用:
原帖由 you_are_my_dog 於 2010-3-18 09:13 PM 發表
一個男仔唔會咁易喊  只係因為仲未到最傷心
見住你慢慢地離開       希望你們能夠開心
傷心黎都無用因為佢鐘意左第個 就算喊佢都唔會再番黎
希望你日日都可以開心快樂咁笑 幸福已經不再係我身邊了 ...
同意 " 。

引用:
原帖由 you_are_my_dog 於 2010-3-18 21:08 發表
SOR 已偷用做msn個人信息
本人可以有幸新增你的 MSN 嗎 ?

引用:
原帖由 MooNBaBY 於 2010-3-18 08:42 PM 發表
由於近來朋友們發生了很多關於愛情的問題 ,

有感而發 ,

寫下了連自己也不明白的一段文字 .

男兒有淚不輕流     ,       只是未到傷心處 .

盡對感到花兒落     ,       祝君安好盼登對 .

傷心春雨情已定   ...
文言文黎架啵︿七言律詩黎架啵︿好有文采

出自何人詩句,看出作者心情由本來悲傷轉為祝福他人,很有風度。

引用:
原帖由 櫻花ㄨ琳兒 於 2010-3-18 21:33 發表

文言文黎架啵︿七言律詩黎架啵︿好有文采

出自何人詩句,看出作者心情由本來悲傷轉為祝福他人,很有風度。
本人 .

8*悲傷轉為祝福他人.很有風度}} 我都覺
都唔係7言律詩= =
不過樓主諗得出都好叻.支持!!
HOPE下之再有佳作

PS::我覺得戀愛板好多慘惰野..
       感染左d唔開心=(

這麼少人支持 ,

有點點心淡 .

扮有文采
已偷黎周圍sd比人扮自己作

引用:
原帖由 DreaM_k0aLa 於 2010-3-20 00:20 發表
扮有文采
已偷黎周圍sd比人扮自己作
沒所謂的 ,

良心是你的 ,

與我無關 .

我不嬲都冇良心

引用:
原帖由 DreaM_k0aLa 於 2010-3-20 00:32 發表
我不嬲都冇良心
支持下 有文采

47 1234
發新話題